sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Kone pelittää - hetkittäin - heikolla signaalilla..


Jostain kumman syystä, ihan yllättäen, netti toimii heikolla signaalilla, joten heti toimeen; täältä pesee juttua ja kuvaa..

Ihana olla täällä, kuin kotiin olisi tullut! On ihan eri asia istua kirjaston netissä kuin täällä kotona. Yllä kuva olohuoneen lasihyllystäni, johon näin syksyn kunniaksi kokosin pinkin, luumunpunaisen ja violetin sävyssä kynttilätavaraa. Edellisiltä asukkailta jäi olohuoneeseen tämä harmaalla maalattu eläväpintainen seinä. Tällä hetkellä se miellyttää silmää kovastikin, joten en rupea sitä muuttamaan.


Tänään vietimme pieniä tupaantuliaisia; saimme lahjaksi kasan kotimaisia omenia ja luumuja sekä vaniljarinkeleitä; kiva syksyinen tupaantuliaislahja.

Ylläolevassa kuvassa on ruusuaihetta keittiössä. Jokainen asunto henkii erilaisia tunnelmia, tänne sopii roosat ruusuaiheetkin. Ihastuin tuohon kuvan postikorttiin niin, että ostin sen ihan itselleni kehyksiin.

Eilen lauantaina, kun valmistelin sunnuntain vieraiden tuloa, siivosin, järjestelin, sisustin, tiskasin , puunasin ja vasaroin äänikirjan kera. Lainasin kirjastosta elämäni ensimmäistä kertaa äänikirjoja cd-levyinä. Aloitin kuuntelemalla Pirkko Saision Punaista erokirjaa, mutta mieleni oli liian kepeä sille teokselle. Joten vaihdoin täysin eri linjalle: Anna Gavaldan Viiniä keittiössä sopi paremmin tunnelmiini. Itsekin siemailin punaviiniä silloin tällöin lasista, lapset olivat pois kotoa ja sain laitella kotia ihan yksikseni. Oli hykerryttävää kuunnella eronneen kahden tyttären äidin elämää äänikirjana. Sehän oli melkein kuin omaa elämää, mutta tapahtumat sijoittuvat Ranskaan.

Olohuoneen uudella sänkysohvalla istuskelee myös tämä enkelinukke. Verhot ovat Ikean mallistoa, turkoosisävyinen viltti on Anttilasta, pidän sen kuvioista. Oho, tästä tuli nyt 'merkkiluetteloakin'.

Laitan pian lisää juttua. Operaattorin kanssa 'taistelu' jatkuu heti huomisaamuna maanantaina.

5 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Modernin vaaleita ja hentoja värejä. Kolmen naisen kotihan se onkin. Näyttää vihtyisältä.

Kiva kun olet taas linjoilla!

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, näin ihanan kehystetyn taulun eilen juuri tuosta Tyttö ja helmikorvakoru-kuvasta eräässä kaupassa. Haluaisin sen seinälle. Harkinnassa. Maalaus on ihana, samoin elokuva.

Merja kirjoitti...

Kiva että olette päässeet asettumaan ja nettikin pelaa.

Kadehdin kun olet noin ripeästi jo ehtinyt sisustaa. Meillä on vielä pahasti kesken.. onneksi kuitenkin yksi kunnolla valmis huone keitaana jonne voi illalla vaipua.

Sooloilija kirjoitti...

Merja, meillä on käynyt aika paljon vieraita jo ensimmäisen viikon aikana. Ei ole viitsinyt kutsua ketään kahville laatikoiden ja säkkien sekaan.
Mutta on meillä vähemmän tilaakin, pieni kolmio vaan. Teillä täytyy varmaan miettiä isompia kokonaisuuksia. Mutta huone kerrallaan on myös hyvä juttu..

arleena kirjoitti...

Nopeastihan kotisi on taas järjestyksessä. Kaunis väriyhdistemä olohuoneen harmaata seinää vasten