keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Sattuman kauppaa Helen Huntin tapaan

Sain katsottua tuon Helen Huntin ohjaaman ja näyttelemän ihmissuhdedraaman. Modernin kaupunkilaisnaisen erilaiset kriisit yllättäen koskettivatkin: aika moni nelikymppinen nainen on kokenut suhteiden kariutumista, elänyt vauvakuumeessa, saanut keskenmenon, aloittanut uuttakin suhdetta ihan uuden ihmisen kanssa, miettinyt äitisuhdetta, miettinyt ehkä adoptiota jne. Kaikkea tätä tämä Sattuman kauppaa - Then She Found Me- elokuva piti sisällään.

Yläkuvassa ovatkin elokuvan tärkeimmät näyttelijät (kuvasta puuttuu vain Helen Huntin biologista äitiä esittävä Bette Midler). Lääkärinä hääri kirjailija Salman Rushdie (!) ja Huntin esittämän Aprilin entistä miestä näytteli (pökkelönä pitämäni) Matthew Broderick ja tietenkin Aprilin ihanana uutena brittirakkautena oli Colin Firth!


Nostan hattua Helen Huntille (kuvassa Helen elokuvansa roolihahmossa), joka ei ole lähtenyt kauneusleikkausten kierteeseen vaan on pysynyt sen näköisenä kuin on, tavallisena ja herttaisena. Tämä elokuva on hänen debyyttiohjaustyönsä, ja hyvä sellainen. Elokuva käsittelee tärkeitä asioita raikkaalla tavalla. Pienimuotoinen elokuva isoista asioista oli myös Huntin käsikirjoittama ja tuottama. Silti tämä on elokuva, jonka nimenkin tahtoo unohtaa.. Nimen suomennos ei ole mielestäni kovin hääppöinen ja kansikuva dvd:ssä on aika huono; Colin Firthkään ei näytä yhtään itseltään, mutta onneksi elokuvassa sitten on ihan oma hurmaava itsensä..

Miehet jäävät hieman sivurooleihin tässä elokuvassa, joka eniten käsittelee äidin ja tyttären suhdetta. Bette Midler hömppänä äitinä ON hyvä.

Traileri tässä.

7 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Kiitos taas vinkistä!! Mulla on nyt katselun alla Neiti Marple dvd kokoelma(ostin Anttilan hulabaloo päiviltä), ne ovat kepeän letkeää hömppää -mutta kuitenkin pientä järjen häivääkin löytyy- näin päiväsaikaan kun lapset päikkäreillä.

Aurinkoa Ouluseen!

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos samoin Elisa.
Minäkin katsoin eilen Sinkkuelämää päiväsaikaan. Valitettavasti se ei tehnyt enää samanlaista vaikutusta kuin kesällä elokuvateatterissa nähtynä. Ehkä pitempi paussi olisi ollut paikallaan.

Vicki Li kirjoitti...

Helen Hunt on ihana. Tiedän tosi vähän näyttelijöitä nimeltä niin , että osaisin yhdistää oikesiin kasvoihin. Helenin tunnen. Siippa ja tytär aina nauravat mulle, kun en ketään juuri tiedä...

Sooloilija kirjoitti...

Vicki, Helen on pitkän linjan puurtaja. Muutenkin poikkeuksellisen oloinen tuolla näyttelijä- ja ohjaajamaailmassa..

katriina kirjoitti...

Kiitos taas vinkistä!
Helen Hunt näyttelee minusta usein samanlaista tyyppiä, olisikohan paljon häntä itseään? Kuten esimerkiksi Elämä on ihanaa tai Anna hyvän kiertää. Reipas, tavallinen, suora, ihana, teeskentelemätön.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, totta, Helen näyttelee aina jopa samannäköistä tyyppiä. Hän ei muuntele hiuksiaan ym. Joskus jopa toivoisi jotain räväkämpää roolia, mutta ehkä häntä ei sellainen kiinnosta. Ja on VARAA kieltäytyäkin.

Anonyymi kirjoitti...

No höh. Pyörittelin tätä leffaa Makuunissa ja jätin ottamatta juuri tuon kansikuvan aneemisuuden vuoksi!