perjantai 21. marraskuuta 2008

Kuva ja ajatus perjantai-illalle


Viime viikolla kirjoitin kahdesta uudesta amerikkalaissarjasta, kuvan Mad Menistä ja Lost Roomista. Pidemmän korren veti tämä 60-luvun New Yorkin mainosmaailmaan sijoittuva Mad Men. Toinen jakso tällä viikolla oli niin hyvä, että toivon jo, että saisin katsoa tätä ihan dvd-putkena. Sarjassa on paljon maneereja, joita korostetaan, mm. tupakointi, joka välillä tuntuu ihan liioitellulta. Tupakoitiinko 60-luvulla joka paikassa ja niin paljon? Ehkä.

Sarja kuvaa myös hyvin naisen asemaa, joka 60-luvun alun aikaan oli vielä aika lapsenkengissä ; työssä käyvät naiset olivat harvinaisuus. En tiedä olisinko sittenkään halunnut elää 50- tai 60-luvulla. Nuorempana ihailin sen ajan huippunaisellista pukeutumistyyliä à la Grace Kelly tai Audrey Hepburn, siksi ne vuosikymmenet kiinnostivat, esim. kuvan naisen kengät ovat mielestäni huippuihanat!!

Mutta sittenkin, tässä ajassa on ehkä ihan hyvä elää.. kai..

3 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Harmi, että Mad Men tulee minun aikatauluuni liian myöhään. Tuo sarja kiinnostaisi kovasti. Ehkä odottelen dvd:n julkaisua.

Elisa kirjoitti...

Tykkään tuosta sarjasta, hyvintehtyä viihdettä, mutta ärsyttää kun naisen asema on sarjassa niin lapsen kengissä. Ja se että miehet käyvät töissä ja kotirouvakulttuuri on kukoistuksessa. Naiset ovat sarjassa (ainakin vielä) statisteja.

Ja tuo sarjan mies vain pörrää kukasta kukkaan vaimon ja lapsen ja sitten sen kauniin naisasiakkaan välillä.

(Mulla on vielä tuo tämän viikon jakso katsomatta...)

Viikonloppuja!

Sooloilija kirjoitti...

Anne, dvd:tä odotan minäkin. Usassa on käsittääkseni menossa toinen kausi.

Elisa, samaa ajattelen, mutta uskon, että naiset vielä nousevat tässä sarjassa. Ja kukasta kukkaan pörräävälle, ihanalle, miehelle tulee vielä burn out, vaikkei sitä termiä vielä 60-luvulla tunnetukaan..