lauantai 22. marraskuuta 2008

Joulunavajaiset


Tämä poro on nimeltään Kalle ja se oli tänään iltapäivällä Oulun torilla. Näimme myös Joulupukin kaupungilla. Omalle kuopukselle (9v) ei pukin näkeminen ja kätteleminen enää ollut niin iso asia. Sen sijaan oli ihana seurata vanhempiensa sylissä olevia 1-3-vuotiaita, joille isokokoisen Joulupukin näkeminen oli suuri asia, heidän silmänsä loistivat, ihan kirjaimellisesti.


Tiernatähdet valaisevat kaupunkiamme. Kauniin yksinkertaisia ovat, niiden materiaali on jotain kangasta..


Mutta kaikkein ihanin on jokavuotinen Stockan jouluikkuna, siinä riittää katseltavaa pienille ja isoille. Tänä vuonna jouluikkunan sävy on valkoinen, nämä herkkupuodin puput olivat ihastuttavia, etualalla hiiri valvoi touhuja.. (Kuvat on otettu ilman salamaa porokuvaa lukuunottamatta ja ovat hieman 'sumuisia', joten anteeksi kuvien ei-ihan-täydellinen-laatu, mutta ehkä tunnelma korvaa laadun.)

Tälle päivälle ei sitten paljon muuta ole tapahtunutkaan. Myöhemmin taas ajatuksia.. Huomennakin tapahtuu jotain kivaa, josta kerron sitten illalla, tai viimeistään maanantaina..

12 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Voi kuinka suloinen tuo ikkuna!! Stockan jouluikkuna tuo joulunajan! (Samoin kuin täällä Helsingissä Aleksin joulukadun avajaiset...)

katriina kirjoitti...

Poro ja tiernatähti tekevät minuun vaikutuksen. Porolla on vielä osittain karvaiset sarvetkin.
Muistan lapsuudesta kauhunsekaisen ihastuksen, kun asuin vielä puutalossa ja kiertelevät tiernapojat tulivat jouluna esiintymään.

Sellaista kun muistelee, tuntee itsensä ikivanhaksi. Maailma oli silloin niin kovin erilainen.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, nuo jouluikkunat on niin ihania, että niitä pitää tosi usein käydä katselemassa. Ja ne elävätkin, osa eläimistä liikkuu..

Katriina, tiernapojat esiintyivät lavalla tänään koko päivän, heillä oli kilpailu. Eivät olleet pelottavia. Mutta ne esitykset on niiin pitkiä, en koskaan jaksa katsoa ja kuunnella niitä..

Tuo porolla oli komeat sarvet, joissa oli ihan kuin sammaltakin.. Pelkään vähän poroja, en uskaltanut koskea. Tytär kyllä silitteli sitä.

Kari kirjoitti...

Kävelin tänään Rotuaarilla muutaman kerran lavan ohi ja pakko tunnustaa, että kolmannella kerralla Herodesta kumartava Murjaanien kuningas alkoi ärsyttää ;)

Sooloilija kirjoitti...

Kari, surkuttelin vähän tuomareita; joutuivat aika monta tuntia istumaan ulkona ja kuuntelemaan esityksiä. Taisivat kisan päätyttyä mennä lähimpään baariin lämmittämään itseään sisäisestikin..

eicka kirjoitti...

Joulurotuaari on tänä vuonna vähän valoisampi kuin aiempina, mutta vilkkuvat sinertävät valot ei ihan mun makuun kuitenkaan, se ikivanha poliisin pelko herää joka kerta kun sininen valo välkähtää.

Mulle tiernapojat ovat tosi rakkaita, kilpailuakin joskus olen katsonut. Oikein ärsyttää, jos on huono porukka, sillä perinnettä pitää kunnioittaa paneutumisella.

Stockmannin ikkuna ilahduttaa aikuistakin, tunnelmaa se luo pienine kolopuoteineen.

Sooloilija kirjoitti...

Eicka, hyvä että saatiin lisää valoa Rotuaarille, ne valokaaret oli kivan näköisiä. otin kuviakin, mutta epätarkkoja kuvista tuli.. Kamerani on vähän laiskaksi tullut tarkennuksissa, varsinkin hämärällä.

Tiernapoikakisassa oli ainakin yksi hyvä porukka, jota lopussa näin; kaikki olivat hyviä laulamaan eikä mitään kömmähdyksiä tullut, varmaa touhua.

-Anne- kirjoitti...

Huh, minä en kyllä jaksaisi istua tiernapoika-tuomaristossa, hyvä jos jaksan yhden esityksen katsoa. Ehkä en ole niin innostunut tuosta numerosta, koska se ei ole kuulunut omaan lapsuuteeni?
Vasta hiljattain muuten opin, että perinne on saanut alkunsa sieltä Oulusta.

Ihanaa kun jouluaika lähestyy, valot ja koristeet tuovat vähän lämpöä ja valoa tähän pimeään vuodenaikaan.

Hallatar kirjoitti...

Täälläpäinkin oli joulunavajaiset eilen illalla.
Näimme ikkunasta illan pimetessä muutaman raketin...
Ja jouluvalot olivat jo syttyneet taas Aleksille.

Krisu kirjoitti...

Tiernapojat kuuluvat kyllä jouluun meilläkin. Ainakin yksi esitys on kuultava. Mutta voi että tuota poroa!

Sari kirjoitti...

Niin on suomalaista tunnelmaa näissä joulunavauskuvissasi. Poro ja taustalla luminen maisema. Voiko enää sen suomalaisemmaksi kuva muuttua! Noh, joulupukki tietty voisi vielä olla piste iin päällä. Stockan ikkuna näyttää tosi kauniilta valkoisine pupuineen kaikkineen!

Sooloilija kirjoitti...

Joulupukkikin oli ihana näky; se oli ihan oikeasti joku vähän vanhempi, hieman pyöreä mies, näytti ihan joulupukilta. Ja se tuli paikalle vieläpä reellä kahden poron vetämänä, toinen niistä poroista oli juuri tuo kuvan Kalle. Toinen oli nimeltään Petteri, no tietenkin! ;)

Pukista ja poroista en ehtinyt ottaa kuvaa ja pikkupakkasessa kameran patteritkin hyytyivät..