perjantai 21. marraskuuta 2008

Toripolliisin valvovan silmän allaTämähän se taitaa olla kaupunkimme tunnetuin hahmo, toripolliisi, kahdella l:llä. Se seisoo kauppahallin vieressä ja katselee torille päin. Milloin tahansa tästä ohi kuljen, on lähes aina joku ottamassa siitä kuvaa. Sen vieressä on mukava poseerata. Polliisin luo sovitaan treffejä ja lähdetään siitä etenemään kohti kaupungin kauppoja ja kahviloita. Näin meillä Oulussa.


Tälle aamupäivälle aion leipoa vadelmamarmeladitäytteisiä muffineja, tytärten toivomuksesta.
Pitäisi siivotakin. Eilen haimme varastosta joulukoristelaatikon. Se on joka kerta yhtä suuri ilo lapsille; kuopus leikki joulua koko illan. Nyt laatikko on siivottu kaappiin piiloon pariksi viikoksi.

Kirjastoon laitoin varauksen Rajattoman Joululevystä, joka tuli mieleeni kun näin heidät tänä aamuna tv:ssä. Toivottavasti levy tulee pian, jotta pääsee virittäytymään joulun odotuksen tunnelmaan. Yksi tunnelmapala tässä.

7 kommenttia:

-Anne- kirjoitti...

Hauska polliisi - minkä kokoinen se on luonnossa?
Minä aion myös hakea joulukoristelaatikon tänä viikonloppuna. ja aion myös laittaa edes yhden valon ikkunaan pimeyttä piristämään. Hieman varaslähtöä, mutta kun se joulukuu on niin lyhyt...

Sooloilija kirjoitti...

Anne, minäpä laitan toisen kuvan, jossa Polliisi näkyy paremmin, jotta voi päätellä koon..

katriina kirjoitti...

Em pelekää, ennem pelekäsi.
On kiva saada välillä uutta joulumusiikkia vanhojen lisäksi, sillä jostakin syystä radiosta on vaikea saada esille kunnon joululauluja. Aloittavat aivan liian myöhään! Paras sesonkihan on ennen joulua, siinä valmisteluita tehdessä jo kuunnella niitä. Kiitos vinkistä!

Katsoin muuten eilen illalla Jalla Jallan. Ihan kiva, mutta yllättäen ei erityisen hyvä komedia eikä muutenkaan kaikkien ylistysten arvoinen. East Is East -elokuvassa oli käsitelty siirtolaisnuorten kulttuurienvälistä yhteentörmäystä paremmin. Oletko nähnyt näistä kumpaakaan?

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, en ole nähnyt kumpaakaan, mutta Jalla Jallasta olen lukenut juttuja. Nämä kulttuurien välisten yhteentörmäyksien kuvaukset on mielenkiintoisia, mutta aina elokuvat aiheesta eivät ole onnistuneita. Mistähän johtuu..

Juu ehdottomasti joulumusiikin kuuntelu on kivaa ennen joulua ja aattona. Kun arki koittaa joulun jälkeen, ei enää huvita kuunnella.

Elegia kirjoitti...

Tykkään tästä toripoliisista. Tutustuin siihen ekan kerran Karin kuvablogissa. Hänellä on kuvia Oulusta -blogi. Siellä näkyy olevan lunta.

Sooloilija kirjoitti...

Elegia, joo lunta on, muttei paljoa, parin sentin kerros vaan.
Tämä polliisi on lupsakan oloinen torin vahti..

-Anne- kirjoitti...

Aika muhkea vatsa ;-D