sunnuntai 14. joulukuuta 2008

S U N N U N T A I K L A S S I K K O

Joulu lähestyy. Tämä täytyy kuulla joka joulu. Harvemmin radiossa soittavat. Nostan hattua Bob Geldoffille. Hän teki hienoa työtä vuonna 1985. Kokosi kaikki laulamaan Afrikan hyväksi.

16 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Band Aid oli sykähdyttävä kokemus niin tämä laulu kuin konserttikin. Tämä jos mikä kuuluu joulunaikaan. Ja yhä laulu ja video sykähdyttävät. Suurkiitos!

Sooloilija kirjoitti...

Tuima, sykähdyttävä on juuri oikea sana kuvailemaan tämän laulun ja videon tunnelmia.

Papi kirjoitti...

Menee ihan vilunväreet! En olekaan tätä videota nähnyt aikoihin. Kaikki on niin nuoriakin.

SusuPetal kirjoitti...

Olipa nostalginen sukellus menneeseen!

Elisa kirjoitti...

Minä muistan kun tämä ilmestyi. Kiitos tästä, hieno valinta!

Elisa kirjoitti...

Tuli mieleen että MIKSI tätä ei ole kukaan keksinyt tehdä uudestaan?

Viides rooli kirjoitti...

Tämä biisi herättää aina hyvät muistot. Sydän sykähti joka kerta 80-luvulla, kun Bono yhtyi kuoroon, ja niin se sykähti yhä :-)

Sooloilija kirjoitti...

Elisalle; tästä tehtiin vuonna 2005 hieno uusintaversio. Osa porukasta oli samaa, osa oli uutta verta. Uusina lauloivat mm. Chris Martin, Dido ja Robbie Williams.
Siinä oli tosi koskettava video.
Laitan sen tänne blogiini lähellä joulua.

Anonyymi kirjoitti...

Band Aid oli jotain aivan poikkeuksellisen upeaa. Eikä tämä biisikään niin huono ole, vaikka onkin tosiaan joululaulu. Amerikkalaisten "We are the World" oli sitten se rinnakkaisjuttu. Ihan hyvä sekin.

U2:llehan Band Aid merkitsi uran käännekohtaa, se teki heistä superbändin, niin että eipä ihme, jos Bono on jatkanut myöhemminkin samoissa puuhissa, vaikka onhan hänellä useitakin motiiveja.

Anonyymi kirjoitti...

No hyvä, sentäs yksi jouluaiheinen laulu. Muistoja herättelevä.

Krisu kirjoitti...

Hehe, kivat kasarivaatteet ja kaikki niin siloposkia. Eikö ketään muuta pistä silmään, että tässä ei laula YHTÄÄN huippunaisartistia?

Sooloilija kirjoitti...

Olikos tässä edes Annie Lennox? 80-luku oli aika miesvoittoista, tuntui, että vain miehet tekivät arvostettavaa musaa; Sting, U2 jne. Naiset olivat vielä 80-luvulla vähän sitä Samantha Fox-osastoa. Tietenkin oli poikkeuksia, mutta eivät ole tähän niin sankoin joukoin tulleet. (Mun kone hidastelee taas niin, etten saa tätä videota nyt katsottua. Mut muistelen, että Annie Lennox tässä laulais.. eli edes yksi huippunaislaulaja!

Anonyymi kirjoitti...

No höh! Ei soittanut enää, herjaa vain ettei video ole tarjolla tämän maan domainissa... No lähden youtubeen etsimään tästä. Hyvä biisi se muistista kaiveltuna kuitenkin on ja niin ajan kohtainen :)

Anonyymi kirjoitti...

No löysin myös sen uusintaversion. Ei huono!

Anonyymi kirjoitti...

Siis sen uusimman uusintaversion, se -89 tehty versio ei oikein nappaa.

Sooloilija kirjoitti...

Lepis,niinpä näyttää video kadonneen tuosta. Joskus ihmettelen, että käykö joku videon tekijä tsekkailemassa mihin kaikkeen heidän tekemiään videoita laitetaan.. Onkohan se mahdollista? Vai miten se poistuu tästä kun se alussa kuitenkin oli ja näkyi ihan hyvin..

Minä pidän siitä vuoden 2005 versiosta myös, ostin silloin sen singlelevynkin.