tiistai 23. joulukuuta 2008

Salakavalasti se meinaa iskeä..


Meidän pihalle tehtiin eilen tällainen lumilyhty, keli oli siihen juuri sopiva. Tänään aatonaattona onkin ollut pakkaspäivä.

Mutta mutta.. jostain kumman syystä kun uunissa paistuu kakkupohja, imuri on lattialla ja rosolliainekset odottavat pilkkomistaan pöydällä, meinaa iskea joulustressi. Lapset ovat sairastumassa, toinen on jo flunssassa ja minuakin palelee, joten väsymys valtaa mielen.


Televisiossa tulee parhaillaan legendaarinen elokuva, jota en ole kunnolla koskaan nähnyt; Frank Capran Ihmeellinen on elämä. Ohjelmatietojen mukaan se näytetään Suomen tv:ssä nyt kuudettatoista kertaa peräkkäin näin joulun alla. Onko teistä joku nähnyt tämän elokuvan ?

13 kommenttia:

Vicki Li kirjoitti...

Suloista Joulua, Sooloilija! Täällä ko elokuvaa katsovat juuri siippa ja tytär. Mie en voi, kun alkaa heti itkettää. Mie otan rätin kätenn ja alan pölyä keräämään. Sitä löytyy ihan kivasti piikkauksen ja jyrsinnän jäljiltä.

Sooloilija kirjoitti...

Vicki Li Hyvää Joulua ja Onnea Remonttiin! Puhtia ja rauhoittumista sopivassa määrin.

Virpi P. kirjoitti...

Toivottavasti ei nyt kuitenkaan kuume nouse! Ehdin itse vetäistä niin kauhean stressin iltapäivällä, että oli mentävä nukkumaan heti kun oli saatu anoppi syötettyä. Homman määrä vaan on niin suuri.

Kerran oikein asetuin jouluna katsomaan tuota Capran elokuvaa ja se kannatti. Se oli oikeasti kaiken sen huomion arvoinen.

Elegia kirjoitti...

Onpa ikävää, jos kaikki sairastutte jouluksi. Sanotaan, että tunnolliset ihmiset sairastavat vain lomilla.

Minulla oli muuten pienenä erikoinen hiihtolomaperinne: osa lomasta meni aina vatsataudin kourissa. Se perinne onneksi jäi iän myötä.

Tunnelmallinen lumilyhty. Täällä ei sellaista pääse tekemään, kun ei ole lunta niin paljon.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, samat oli tunnelmat täälläkin iltapäivällä; ensin stressasin, sitten nukahdin, sitten katsoin viimeisen tunnin tuon Capran elokuvaa, ja liikutuin kovasti..

Elegia, tänne saatiin ihanasti valkea joulu, viime vuonna oli ihan mustaa ja nurmi viheriöi..

Tytär, joka nyt sairastaa, on tosi tunnollisesti vetänyt koko syksyn uintitreenejä ja nyt kun treenejä ei ole, sairastui tietenkin..

Koitetaanpa kaikki voida hyvin..

SusuPetal kirjoitti...

Olen tainnut katsoa tuon leffan sen kuusitoista kertaa telkkarista ja muutaman kerran videolla ennen sitä.

Kirjoitin siitä juuri äsken:

http://susu.vuodatus.net/blog/1706246

Kaunis lumilyhty. Täälläkin on satanut lunta puoli senttiä ja pakastaa.

Sooloilija kirjoitti...

Susupetal, tulenpas lukemaan jutun.

Anioni kirjoitti...

Nähty on useammankin kerran :) pikkutytön kommentti enkelin siivistä on aina yhtä herkistävä.

Mekin saimme valkoisen joulun, jospa huomenna päästäisiin ulos nauttimaan siitä, kun poika alkaa olemaan kunnossa (sairastui heti kun koulu loppui lauantaina...).

Paranemisia teille ja Hyvää Joulua!

Sooloilija kirjoitti...

Anioni, ihanaa Joulunaikaa sinulle ja pojalle! Flunssa-aaltoa on nyt ympäri Suomea, mutta myös lunta!

Sari kirjoitti...

Oikein ihanaa ja rauhallista joulua sinulle Sooloilija. Olen itsekin nähnyt tuon kyseisen elokuvan muutaman kerran ja on kyllä tosi kaunis tarina, vaikken ihan tarkkaan juonta muistakaan, mutta pääpiirteittäin kyllä. Voisin katsoa uudestaan ;-)

Toivottavasti väsymys ja flunssan oireet kaikkoavat ja saatte viettää stressitöntä, iloista joulua perheen kanssa.

Sooloilija kirjoitti...

Sari, hyvää Joulua sinulle ja perheellesi myös! Yritetään ottaa rennosti, ja jos tauti iskee, pitää nauttia siitäkin eli katsoa elokuvia, lukea kirjoja jne.

Illodina kirjoitti...

just toi leffa on jaanyt taallakin katsomatta. Uh, lenssut on ikavia ja jouluna etenkin (sanoo yksi jonka nenu on myos ihan tukossa ja olo vahan niin ja nain.)

Pikaista paranemista sairastaville ja Oikein Hyvaa Joulua!

Sooloilija kirjoitti...

Arleena ja Stina, Hyvää Joulumieltä!