perjantai 6. helmikuuta 2009

Kuningattaren sisar - Englannin hovin karmeaa elämää


... Kun naisen elämäntehtävänä on kuninkaan vietteleminen ja poikalapsen synnyttäminen...

Ei ollut Diana-Charles-Camilla-kiemurat mitään 1900-luvun loppupuolilla verrattuna tähän tosipohjaisen karmaisevaan tarinaan Englannin kuningas Henrik VIII:sta ja hänen rakastajattaristaan. Sanonko minä mikä sitäkin kuningasta on vienyt... Ei mikään muu kuin seksuaalinen halu ja sen ainainen tyydyttäminen! Voiko puhua hienosta hallitsijasta jos hän julmasti valitsee ja vaihtaa naisia, siittää jokaiselle lapsia, hylkää kaikki lapset ja naiset, jotka synnyttävät tyttölapsia ym. kauheata. En pysty tunteilematta katsomaan tällaista tosipohjaista elokuvaa.

Kaikki tässä 1500-luvulle sijoittuvassa tarinassa on kuulemma tapahtunut oikeasti. Ihmishenki ei ole ollut kallis Englannin kuningashuoneessa siihen aikaan. Yhtenä hetkenä on joku ollut Kuninkaan suosikki ja hetkessä pudonnut jalustaltaan, Kuninkaan oikkujen mukaan. Paha Kuningas on Henrik VIII ollut. Eric Bana ihan mainiosti ilmensi Kuninkaan pahuutta ja tunteettomutta, mutta on ehkä hivenen liian komea ilmestys, jos vertaa maalauksiin mitä katsoin Wikipediasta oikeasta Henrik kahdeksannesta..


Elokuvan siskokset, Scarlett Johanssonin esittämä kiltti ja rakastava Mary sekä Natalie Portmanin esittämä vallanhimoinen Anne menettävät välillä toisensa kummankin alkaessa suhteeseen Kuninkaan kanssa. Hyvyys ja pahuus vuorottelevat, siskokset löytävät kuitenkin toisensa, mutta onko Kuningas Henrik ehtinyt jo tuhota kaiken?

Katsokaa ja ihmetelkää onko elämä ollut tosiaankin näin julmaa! En meinaa uskoa todeksi!

Traileri tässä.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa! Kiitos jutusta! Tämä pitää vuokrata samantien, siellä Makuunissa pitää siis käydä heti ;O) Kuulostaa aika yks'yhteen kirjan kanssa joten draamaa luvassa..

Yaelian kirjoitti...

Näin tuon leffan kuukausi sitten, ja se on vieläkin koneellani. Kyllä puistatti kun ajatteli kuninkaan julmuutta! Lopussa varsinkin kun Anne mestattiin, se oli niin traagista. Molemmat näyttelijättäret olivat mielestäni hyviä rooleissaan.

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, kipinkapin Makuuniin!

Yaelian, minustakin molemmat naisnäyttelijät olivat hyviä näissä rooleissaan. Scarlettkin näyttäytyi erilaisessa valossa, hän kun on yleensä ollut niissä viettelijättären rooleissa.

Kesiah kirjoitti...

Luin joskus 20 vuotta sitten Tudorseista kaiken mahdollisen ja tämän elokuvan tulkinta oli minulle melkoinen pettymys. Tarinastahan ei ole historiallista faktaa erityisen paljon, mutta sitäkin enemmän legendaa. Harvat historialliset faktat on elokuvassa korvattu paremmin myyvillä juonenkäänteillä ja en ymmärrä miksi suhtauduin asiaan elokuvaa katsoessani niin vakavasti. En ole ollut Tudorseista niin kiinnostunut enää pitkään aikaan ja olisi pitänyt ottaa elokuva enemmän rentoutumisen kannalta. Tarinasta on muuten telkkarista tullut toisenlainen tulkinta sarjassa Tudors.

Papi kirjoitti...

Tätä elokuvaa en ole nähnyt, mutta on katsottavien listalla. Tudors-sarjaa seurasin ja kyllähän siinäkin kävi selväksi kuninkaan mahti vaikka tietysti kaikki on nykyajassa tehtyä draamaa.

Niin, ajat olivat sellaiset ja nykyihmisen on kovin vaikeaa ymmärtää monia, monia historian tapahtumia. Tänään oot mun kamu, huomenna pääsi on pölkyllä.

Sari kirjoitti...

Kiitos tästä Sooloilija ;-) Minusta tämä oli kaikessa julmuudessaan kuitenkin mielestäni hyvä elokuva ja kaikkein suurimman vaikutuksen minuun teki tosiaan tuo Natalien rooli Annena. Monessa suhteessa saamme olla naisina onnellisia eläessämme 2000-luvun maailmassa, niin erilainen oli naisten asema tuolloin.

Kun katsot The Duchessin, tulet taas huomaamaan, että myös Lady Devonshiren maailmassa miehet määräävät tahdin, vaikkei itse tarina näin julmia piirteitä saakaan. Mutta on todella koskettava tarina ja yksi omista lemppareistani ja en voinut kuin ihastella Kieran suoritusta tämän katsottuani. Onko The Duchess jo ensi-illassa vai tulossa lähiaikoina?

Sooloilija kirjoitti...

Kesiah, olen katsonut myös Tudors-sarjaa, joka pyörii nelosella nytkin. Se on hieman erilainen, siinä oleva kuningas, Jonathan Rhys Meyers, on taas hieman erilainen näkemys kuninkaasta. Pidän näyttelijästä..

Oikeasta historiasta en oikeastaan tiedä paljoakaan, kuten taas sinä kerroit, että olet lukenut Tudors-historiasta kaiken! Kunnioitettavaa. Kouluaikoina en ollut historiasta kiinnostunut. Kiinnostus historiaan on tullut vasta tässä myöhemmällä iällä, varhaiskeski-iässä.. ;D

Papi, kyllä tämä kannattaa katsoa, näyttelijäsuoritukset on hyviä ja kaikki on kuvattu niin aidon näköisesti. Sitä aina ihmettelen näissä ns. suurtuotannoissa, että miten he saavat kaiken näyttämään NIIN aidolta, kuvauspaikat ym.

Sari, samaa mieltä olen Natalie Portmanin roolista. Scarlettille jäi ehkä plaisumpi rooli olla hyvä ja kiltti ihminen, vaikka koskettava hänkin oli roolissaan.

The Duchess näyttää Finnkinon tietojen mukaan tulevan 27.2. Benjamin Button tulee viikkoa ennen eli juuri Oscareiden kynnyksellä. Se täytyy kai rynnätä katsomaan.

Elisa kirjoitti...

Tuo leffa pitää nähdä vaikka ei saanut kovin hyviä arvosteluita!

Hyvää viikonloppua ja pikasta paranemista!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, olisikohan se siksi saanut hieman vaisummat arvostelut, että se ei ihan nojaa koko ajan täysiin faktoihin.. Tarina ja itse kuningaskin nähdään näiden sisarusten ja heidän perheensä kantilta..
Mutta ihan vaikuttava kokemus, vaikka välillä ehkä jää sellaiseksi ulkokohtaiseksi. Asiat vain tapahtuvat ja ne todetaan..

Anitta kirjoitti...

En oo vielä ehtinyt nähdä tätä, meni jotenkin ohi silloin, kun oli vielä teatterissa, vaikka aioin kyllä sen katsoa jo silloin. Pitääpä käydä vuokraamassa.