perjantai 6. helmikuuta 2009

Tauti pahenee ja elokuvia katsotaan


Ei tullut uni silmään viime yönä. Olen niin tukossa, että pystyn juuri ja juuri hengittämään. Olen niin uupunut, etten jaksa edes höyryhengittää. Ja uni ei tule. Joten edes jotain hyötyä pitää ottaa irti siitäkin tilasta. Tv:stä tuli tosi myöhäisellä pitkä ja dramaattinen rakkauselokuva The Notebook - rakkauden sivut.

Nenän lisäksi sain silmänikin vuotamaan, on se vaan niin romanttinen elokuva, että se saa karskimmankin kyynelehtimään. Se tavoittaa hienosti nuoruudenrakkauden ehdottomuutta ja huumaa. Rakkaus osoittautuu kuitenkin ikuiseksi ja elämää suuremmaksi. Onkohan sellaista oikeasti olemassakaan, mietin kuitenkin.. Elokuvassa on myös vahvasti viitteitä Romeo ja Julia-teemaan, jossa rikas tyttö ja köyhä poika rakastuvat tytön vanhempien vastustellessa koko ajan.

Tarinassa on sivujuonena vanha pariskunta, se sama nuoripari vanhoina, jolloin nainen on jo dementoitunut eikä muista heidän suurta rakkaustarinaansa. Siinä upeasti näyttelevät veteraanit Gena Rowlands ja James Garner.

Tarinan nuorenaparina näyttelevät kiihkeästi Rachel McAdams ja Ryan Gosling, jotka yllätys yllätys, rakastuivat elokuvanteon aikana oikeastikin, ja se kyllä näkyy elokuvassa. Mutta heidänkään rakkaus ei kestänyt kuin vuoden-pari, sitten tulivat uudet projektit ja uudet vastanäyttelijät. Aika siirappinen elokuva, mutta kyllä sen tähän jollain lailla suo.

Onneksi en ole näyttelijä. Rakastuisin varmaan jokaiseen vastanäyttelijääni. Elämä olisi aika raastavaa silloin..

Tuo kuvan Rachel McAdamsin asu on todella tyylikäs. Puvustus elokuvassa olikin erityisen hienoa ja tarkkaa.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi pientä. Koita nyt pysyä siellä sängyssä mahdollisimman paljon. Oletko kokeillut nokkakannua?

Paranemisia!

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, kiitos. Olen kokeillut, mutten omista sellaista. Se on ollut tehokas.

Yaelian kirjoitti...

Paljon lepoa vain, se on paras lääke. Just eilen puhuin poikani kanssa Helsinkiin;hänkin on flunssan kourissa samoin tyttöystävänsä,joten taitaa se flunssaepidemia olla huipussaan juuri nyt Suomessa. Pikaista paranemista!

Tuota elokuvaa en ole nähnyt, mutta kuulostaa kiinnostavalta!

Hallatar kirjoitti...

Voi!!!


*halaus*

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Yaelian ja Hallatar,
levätä varmaan kannattaa. Ihan täydelliseen lepoon en pysty, lapset pitää välillä ruokkia. Kotikin on aikamoisessa kunnossa, mutta siivota en jaksa. Huomasin nyt taas millaista on kun perheessä on vain yksi aikuinen..

violet kirjoitti...

Minäkään en ole näyttelijä mutta olin vuosikausia mukana harrastajateatterissä - ja kerran sitten rakastuin vastanäyttelijääni.
Edellinen suhteeni päättyi siihen ja uusi alkoi. Se kesti kituuttaen pari vuotta. Melkein heti alussa tajusin että kyse oli vain huumaantumisesta (johon varmaan se näytelmän tarinakin vaikutti) eikä suhteelle ollut mitään tulevaisuutta.
Yli puolet ajasta meni riitelyyn ja sitten jätin jutun taakseni.

Kari kirjoitti...

Paranemisia.

Sooloilija kirjoitti...

Violet, mielenkiintoista. Eli kyllä se varmaan on totta, että sitä kiintyy vastanäyttelijäänsä, mutta onko suhde realistinen tai edes ihan todellinen? Sitä olen usein miettinyt. Elizabeth Taylor on sanonut haastatteluissa, että hän on rakastunut JOKAISEEN vastanäyttelijäänsä.

Kari, kiitos, sitä tarvitaankin!

Anonyymi kirjoitti...

Gosling on niin ihana tässä leffassa ;O)Koita parantua, sulla on tosi sitkeässä tuo tauti!!

katrilli kirjoitti...

Halauksia sinulle ystäväni. Koetathan lepäillä paljon. Flunssa-aalto on nyt Suomessa joka puolella.
Voimia!

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, oikeastaan mun pitää nyt paljastaa, että ihastuin kovin Ryan Goslingiin silloin kun näin tämän elokuvan ensi kerran muutama vuosi sitten.. Namu..
Mun taudit on aina sitkeitä, se on kai kun vähän harvemmin sairastaa niin sitten sairastetaan kunnolla.

Katrilli, kiitos. Nyt on aaltoa menossa. Toivotaan,että menee ohi itsestään ilman antibiootteja. EI jaksais lääkäriin lähteä.

Suvi kirjoitti...

Tallensin tuon elokuvan boxille. Vikuttaa hyvältä.

Hurjan monet näyttelijät rakastuvat toisiinsa. Eikä se kyllä ole mikään ihme, varsinki jos pari elokuvassa on hyvin rakastuneita. Ja sitten uuden projekekstin myötä löytyy uusi rakas. Niinhän se vain tahtoo olla.

PupuLihavisto kirjoitti...

Voi sua! Koitahan parannella ittes ja lepäillä oikein luvan kanssa:) Sitä paitti nyt on loistava sairasteluilma, ulkona pakkasenpurevuus vain -23astetta!

Sooloilija kirjoitti...

Suvi, romantiikkaa ja intohimoa on lähes Tuulen viemän tapaan, joka muuten tulee lauantaina Teemalla!

PupuL.,pakkanen puri poskia kun käväisin ulkona, joten oikein ihana oli kömpiä sänkyyn takaisin, mutta yksi asia ahdistaa: meillä ei kukaan tiskaa eikä siivoa!

Sari kirjoitti...

Voihan, toivottavasti sulla vointi jo pian paranee.

Mä olen katsonut kahdesti tän leffan ja piti hankkia tämä itsellekin, kun oli jotenkin niin koskettava tarina. Minussa kun elää se ainainen romantikko, niin olen vähän heikkona tällaisille leffoille... ;-)

Sooloilija kirjoitti...

Sari, minäkin olen nähnyt kahdesti, eikun kolmesti.. Vaikka olen joskus hieman kyyninenkin ja aika tarkka, niin sulan täysin tällaisille ikuisen rakkauden tarinoille! Ikuinen rakkaus kun tuntuu olevan vähän utopiaa, ainakin omalla kohdallani..

Paivi kirjoitti...

Tietynasteisena kyynikkona (joskin näin vanhemmiten pehmenemään päin...) minäkin silti tykkäsin tuosta Notebookista. Minusta se oli mukavasti kerrottu ja vanhuuden vaikeudet koskettavalla tavalla. Heti sitä ajattelee itseäänkin sitten todella vanhana...