lauantai 28. helmikuuta 2009

Ompelua ja kirjoja

Kuopus ompelukoneen kimpussa. Ompelu on hänestä helppoa, minä en ole jaksanut vielä edes tutustua koneeseen. Olen ollut niin väsynyt. Saimme koneen postista pari päivää sitten. Kyllä sillä vielä korjausompelua tehdään ja taion meille uuden pöytäliinankin tämän kevään aikana.


Saimme ystävältä tällä viikolla tämän ihanan Tildas Hus-kirjan ja sen alla olevan vaaleanpunaisen (hänen tekemänsä) virkatun liinan. Kiitos sinulle ystävä näistä keväisistä tuliaisista! Kirjaa on kovasti jo selattu ja ihailtu.

Totesinkin ystävälleni, että vielä joskus kotini näyttää ehkä Tildahenkiseltä kodilta. Tarkoitin sillä sitä, että kunhan lapset lentävät pesästä ja asustelen kissan kanssa kahdestaan. (Jostain syystä en näe puolisoa itselleni tulevaisuudessa, mutta siitä sitten joskus enemmän..) Yksin asuessa esineet pysyvät paikallaan, kukaan ei pudottele vaatteita päältään keskelle lattiaa eikä ota jokaiseen juomaan eri lasia, tiskiäkään ei pitäisi kertyä jne. Oikeasti en usko siihen. Jos kotini ei näytä nytkään tildahenkiseltä, ei se näytä sitä myöhemminkään. Mutta ainahan voi unelmoida, ja toteuttaa osan unelmistaan! ;D

Tämä Lukija-romaani löytyy kirjahyllystäni. Ostin sen pari vuotta sitten kirpputorilta parilla eurolla. Hän, joka sen sinne vei myyntiin, ei varmaan osannut arvata, että kirjasta tehdään elokuva, jonka pääosanesittäjä, Kate Winslet, palkitaan osastaan pääosa-Oscarilla. Luin kirjan silloin, mutta nyt on uusinnan aika. Elokuva ei ole vielä täällä ohjelmistossa, mutta kun se tulee, menen heti katsomaan. Kirja on minimalistinen, tiivistä kerrontaa. Voin hyvin tehdä vertailua sitten elokuvakerrontaan.

Ensi maanantaina minun on palautettava Siri Hustvedtin Amerikkalainen elegia. Harmi. En päässyt kuin puoliväliin. Se imaisi mukaansa heti alussa. Sen kerronta on rönsyilevää ja kaunista. Mutta olen ollut levoton ja väsynyt, enkä ole jaksanut keskittyä kirjaan. Siinä on paljon henkilöitä ja ajassa palataan usein historiaan. Välillä olin ihan sekaisin, että kenestä tässä nyt oikein kerrotaan.. Joten valittaen täytyy todeta, ettei minusta ole tekemään kirja-arvostelua tästä Amerikkalaisesta elegiasta. Luen sen joskus loppuun.

11 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ompelukoneella olisi kyllä kiva osata ommella....Tilda-hahmo on ihana! Unelmia on hyvä olla;jotkut voivat toteutuakin tai sitten ne kannustavat toteuttamaan niitä.Itse unelmoin vuosia Etelä-Amerikasta , ja sitten asuinkin siellä jonkun aikaa!

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, oi, sinun unelmasi on siis toteutunut tuolta osin. Unelmia voi olla isoja ja pieniä, ja jos joku niistä toteutuu, vie se aina ihmistä jollain tavalla eteenpäin!

Elisa kirjoitti...

Voi ei, sulla on käsissäsi TUO kirja, mahtavaa. Yritän varata kirjan kirjastosta, toivottavasti se on siellä saatavilla...
Kirja kiinnostaa kovin nyt kun leffa on nähty ja se oli todella vaikuttava.

Mutta asiaan: minä kyllä näen sinun rinnallasi elämänkumppanin joten varaudu siihen =). Ehkä se tulee sitten kun olet siihen valmis, eihän sitä koskaan tiedä.

No, onnihan on syntyy mielenrauhasta ja hyvästä olosta itsensä kanssa, se on omasta päästä kiinni - siihen ei välttämättä toista ihmistä tarvita.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, ihana kommentti tuosta elämästä ja elämänkumppanista. Hyvä tuo viimeinen lause. Ja vaikka vähän pessimistisesti totesinkin, niin silti olen yhä ja aina sitä mieltä mitä kirjoitin muutama päivä sitten kun olin tavannut Katriinan; että toisen ihmisen kohtaaminen on tärkeintä elämässämme.

Enkös vain tehnytkin hyvän kirppariostoksen pari vuotta sitten!

Merja K kirjoitti...

Minullakin tuo Amerikkalainen Elegia lukulistalle, pitäisi laittaa varaukseen. Pidin kovasti kirjailijan edellisestä kirjasta.

Iloista alkavaa maaliskuuta!

Sooloilija kirjoitti...

Merja, minäkin pidin edellisestä, Kaikki mitä rakastin-kirjasta. Laitahan varausta kirjastoon..

Maaliskuu on alkanut, ja on jo aamusta valoisaa!

Mikaela kirjoitti...

eikä ole omituista että monet laatuleffat tulevat Suomessa ohjelmistoon vasta kun ne ovat pärjänneet Oscareissa? Ajattele monta hyvää leffaa jää meiltäkin näkemättä kun tänne ei kaikkia leffoja tuoda? Paitsi sitten dvd:llä, The Reader varmaan tästä hyvä esimerkki..

Hallatar kirjoitti...

Tilda-kirjat ovat ihania mutta hui, miten kalliita...

Ihana kuva siun kuopuksestasi. =)
Ompelu on mukava harrastus ja siinä säästää mielettömästi kun osaa tehdä itse vaatteita ja kodin tekstiilejä.

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, no just. Saisivat jättää joitakin häähömppäleffoja näyttämättäkin, pilaavat valkokankaat ;D Laittaisivat suoraan vaan dvd:lle..

Olenkin usein miettinyt kuka tai ketkä ne elokuviin tulevat elokuvat oikein Suomessa valitsee. Ja miksi tosiaan jotkut pääsevät levitykseen ja jotkut elokuvat ei..

Suurta yleisöähän sitä yritetään miellyttää..

Hallatar, nuo Tilda-kirjat ovat järkyttävän kalliita, 30-50 euroa. Ihanaa kun sain lahjaksi!

Minä en osaa vaatteita ommella, mutta pitää aloittaa pienestä se harjoitteleminen, esim. nukkekotiin ensin verhot ja tekstiilit.. Sitten siitä isontaa pikkuhiljaa.
Mutta vaatteiden ompelu ois jo aika kova sana! Pitäisi tulla niin hyvää jälkeä ym.. Taidan shoppailla vaatteeni kaupasta..

katrilli kirjoitti...

Hei !

Onpa ihanaa nähdä tyttäresi ompelukoneen ääressä. Kunpa olisi joskus aikaa, jotta voisin tulla käymään ihan ajan kanssa niin voitas pitää ompelupäivä.

Tilda-kirjoja kannattaa etsiä AdLibriksestä, siellä hinta n 26-30 e. Kalliitahan ne ovat, mutta niistä on paljon iloa pitkään.

Krisu kirjoitti...

Mä en osaa ommella yhtään mitään, syvä kunnioitukseni tytärtäsi kohtaan! :D Mä muuten odotan ja kieli pitkällä tuota Kate Winsletin elokuvaa, toivottavasti löydän jonkun rakosen, että ehdin elokuvateatteriin asti. tai jaksan harvoina vapaahetkinä lähteä. Mutta jotkut leffat vaan on nähtävä suurelta kankaalta eikä kotitöllöstä dvdeenä.