torstai 5. helmikuuta 2009

Unissakävelyä..

Otin ledvalot ulkoa sisätiloihin. Laitoin ne maljakkoon ainakin hetkeksi. Valoa tarvitaan vielä. Ledeissä on kirkas valo ja se heijastelee lasin läpi hienosti ja kirkkaasti.

Sairastaminen jatkuu, pikkukoululainen jää kotiin. Lohdukkeeksi haen kaupasta mehujäätelöä ja jaffaa. Yskimme molemmat koko ajan.. Kuume meinaa nousta.

Tarina muutaman päivän takaa: kuopuksellamme on pienestä lähtien ollut aina kuumeen aikana sellaisia oireita, että hän herää yöllä ja on sekava.Vauvana sitä tulkittiin kuumekouristuksiksi. Aamulla hän ei muista itse mitään siitä, että on kävellyt ympäri taloa ym.. Pari päivää sitten hän oli isänsä luona yötä ja heräsi (onneksi) alkuyöstä, oli kävellyt ulko-ovelle, avannut oven ja astellut ulos kylmään pakkaseen. Onneksi isänsä oli vielä hereillä, toisessa huoneessa. Hän oli ihmetellyt kun ulko-ovi oli käynyt.

Tyttö ei muista itse mitään tästä tapahtumasta, joka olisi voinut muuttua dramaattiseksikin.. Entä jos kaikki olisivat nukkuneet sikeästi? Olisiko tytär itse herännyt unestaan piankin? Olin tosi järkyttynyt tapahtumasta ja ajattelin, että molempiin koteihin täytyy varmasti asentaa tavallisten lukkojen lisäksi varmuusketju tai jotain vastaavaa, jotta unessa oleva lapsi ei saa ovea helposti auki.

Olen usein kuullut tarinoita unissaan kävelevistä ihmisistä. Hurjiakin tarinoita, jotka ovat aina päättyneet onnellisesti. Onkohan unissakävelijöillä erityinen suojelusenkeli vierellään kävelemässä, mietin nyt..

16 kommenttia:

Sari kirjoitti...

No voihan, sairastelu on kyllä aina yhtä kurjaa, toivottavasti voitte pian paremmin.

Ja aika hurjia nuo teidän neidin yölliset unissakävely-seikkailut. Onneksi oli tosiaan isä hereillä, ettei tyttö lähtenyt kauemmaksi kylmään seikkailemaan. Ehkä kylmäkin olisi voinut herättää hänet, mutta mistäs sitä tietää? Huh!

Papi kirjoitti...

Voi itku, siellä sairastellaan. Täälläkin alkaa joka toinen työkavereistani jäädä petiin. Flunssa-aalto on iskemässä. Paranemista sinne teille!

Tuo unissakävely on kyllä kummallista. Miksi toiset sitä tekee ja toiset ei, sekin on ihmeellistä. Tuo lukkosysteemi voi olla hyvä idea, eihän voi olla itse aina hereillä.

Anonyymi kirjoitti...

Mä nyt en ole huomannut mutta oletko jo nähnyt The Other Boleyn Girl-leffan? Tuli tuosta The Dutchess-leffasta mieleen? Jos olet niin mitä mieltä? Itse luin juuri kirjan ja yritän jäljittää leffaa...

Sooloilija kirjoitti...

Sari ja Papi, kiitos paranemistoivotuksista..
Tutkimattomia ovat unissakävelijöiden tiet.

Mikaela, The other Boleyn girl eli suomeksi Kuningattaren sisar, tulee Makuuniin viikolla 6. Arvaappa olinko just ennen tätä viestiäsi Makuunin sivuilla ja huomasin tämän elokuvan. Kirjoitin muistivihkoonkin tuon ilmestymisviikon. Huomasin, että Makuuniin tulee muitakin uutuuksia esim. Happy-Go-Lucky vkolla 4 ja Mennyt maailma-tv-sarjan uusiksi tehty versio vkolla 6.
Joten kovasti pitää Makuunia kannattaa seuraavien viikkojen aikana.

violet kirjoitti...

Meillä on toinen lapsi tuollainen. Ulos asti ei ole vielä mennyt, mutta muuten liikkeellä ollut useasti. Ja kyllä, kovaan kuumeeseen ovat liittyneet melkein aina.

Minusta tuossa taipumuksessa on jotakin kiehtovaa vaikka ensi sijaisesti se onkin pelottavaa juuri sen onnettomuusriskin kannalta.

Toivon että erityisenkelit ovat olemassa noita levottomia varten!

katrilli kirjoitti...

Hei !

Pikaista paranemista teille molemmille! Onneksi isä oli hereillä ettei päässyt tapahtumaan mitään vahinkoa pikkuiselle. Meillä lapsista kolme uneksii ja näkee kauheita painajaisia sairaana ollessaan. Mie olen ollut lapsena kova kävelemään unissani. Äiti sanoi, että piti joka ilta olla huolissaan, että lähdenkö taas vaeltamaan. meidän huone oli vielä yläkerrassa.

Suojelusenkelit ovat mukana!
Halauksin katrilli

PupuLihavisto kirjoitti...

Unissakävely on kyllä ihmeellistä. Ite oon joskus lapsena mennyt unissani keittiöön, jossa äiti oli vielä valvonut ja horissut jotain ihme juttuja. Tietenkään en ite muistanut tämmöstä tehneeni, äiti vaan aamulla tuumi, jotta taisi tyttö kävellä unissaan:)

Ja tuota Duchessia ootan määkin innolla! Kaikki historialliset leffat on ihan pakko kattoa:)

Sooloilija kirjoitti...

Mikaelalle ja muille; vuokrasin juuri Makuunista Kuningattaren sisar - The other Boleyn girl-elokuvan. Siitä tulee sitten juttua.

Ja kiitos omista tarinoistamme muut. Itse en ole koskaan kävellyt unissani, joten minusta se on hieman pelottavaa.

arleena kirjoitti...

Meillä kaikki lapset hourivat pieninä kuumeessa, mutta kuopus eniten. Hän näki hämähäkkejä, ötököitä ja sammakoita. Pyysi, että hätistele ne pois. Ei todellakaan mitään mukavaa, kuten ei sinullakaan tuo kuopuksen unissakävely.

Vanhemmiten kaikki muuttui , hourailu jäi. Niin se varmaan menee.

pikkujutut kirjoitti...

Serkkuni kaveli meilta aikoinaan ulos unissaan,oli menossa jo kohden tieta.aitini sai juoksemalla kiinni.Ei muistanut aamulla mitaan. Meilla ei ole kavelyja harrastettu, onneksi.Muuten en nukkuisi ollenkaan.

Joko olet kokeillut valkosipulia sukissa yoksi ? Pitaisi autaa flunssassa. En saanut itse koleilla kun mies urputti jotain ettei saa nukutuksi joten tehoa en paassyt testaamaan.

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, jospa ne hourailut vanhemmiten vähenee. Toisilla kyllä se kävely jää..

Pikkujutut, kaikki näköjään tuntevat ihmisiä, jotka kävelevät ja ovat kävelleet. Se kuullostaa aika hurjalta.

Valkosipulia villasukissa en ole kokeillut. Mulla ei ole kotona valkosipulia, koska vatsani ei kestä syödä sitä, joten pitäisi varta vasten ostaa. Mutta eihän sitä tiedä jos kokeilisi..

Hallatar kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu yksi unissaan puhuja, kävelijä, jopa puhelimeen juttelija. ;D

noeijoo kirjoitti...

Unissakävelyä olen harrastanut lapsena minäkin ja niin on tehnyt meillä kuopuskin. Samoin ulos lokakuussa juossut. Meillä rakenneltiin esteitä ja yökyläilyjä harkittiin tilannekohtaisesti = pääseekö huomaamatta ulos.

Toivottavasti alkaisi jo hellittää tautinne, pitkään tuntuu kestävän mullakin.

Anonyymi kirjoitti...

Pikaisia paranemisia!

Se on kuulemma kova tauti tällä kertaa :(

Muorin miesystävä harrastaa unissakävelyä ja on löytänyt itsensä useamman kerran rappukäytävästä...

Sari kirjoitti...

En malta olla osallistumasta sinun ja Mikaelan väliseen keskusteluun... ;-)

The Other Boleyn Girl oli mielestäni mielenkiintoinen elokuva Anne Boleyn elämästä. Minä pidän tällaisista vanhaan aikaan sijoittuvista elokuvista, joissa on upeaa pukuloistoa, kaunottaria, uljaita kuninkaallisia miehiä, ratsuja, linnoja, rakkautta ja dramatiikkaa. Kuninkaan suosion hakemista, sisarkateutta ja petosta. Mä odotan innolla, mitä tästä leffasta pidit.

Natalie Portmanin rooli Anne Boleyna oli todella vahva ja erittäin hyvä suoritus nuorelta näyttelijättäreltä. Ja Scarlett, niin viaton ja haavoittuva, hyvä suoritus myös häneltä.

Sooloilija kirjoitti...

Jännä kuulla, että unissakävelijöitä on niin paljon..

Ja Sarille, kirjoitan elokuvasta pian. En ole vielä ehtinyt katsomaan. Samoin pidän minä hyvin tehdyistä historiallisista elokuvista, joissa on upeaa pukuloistoa ja suuria tunteita!