perjantai 6. maaliskuuta 2009

Hidasta siivousta ja ehkä elokuvaa


Tämän päivän saldo: sain peilin seinälle vaaka-asentoon. Joulun aikanahan se lepäili pystyasennossa ja se oli koristeltu jouluvaloin. Näkymä peilistä on kaappiriviä, vähän tylsää.. Kynttelikön siirsin kuitenkin tuosta ylähyllylle, tuli liian jouluinen fiilis näin maaliskuussa. Kynttilät ovat viininpunaiset, liian tummat kevääseen.

Olen hitaasti siivonnut ja sisustanut tänään. Eli on kevät. Ulkona kävellessä tuli hiki, takin vuorikangas tarttui käsivarsiin kiinni, paksun takin alla kun oli pelkkä t-paita. Aurinko on paistellut harson läpi. Tämä plussakeli on niin hankala kun ilman lakkia ja käsineitäkään ei oikein viitsisi vielä liikkua, mutta villapipo on ihan liikaa! Aurinkolasejakaan ei ole vielä etsitty esille..


Ja nämä kaksi elokuvaa tarttuivat mukaan tänään kirjastosta. Nyt mietin, että 'entten tentten'; Klaus Härön Uusi ihminen vai Anton Korbijnin Control. 50-luvun tarinaa köyhästä Ruotsista, pakkosterilisaatioista ja nuoren naisen selviytymisestä VAI 70-luvun Manchesterin musiikkipiirejä, Joy Division-bändin Ian Curtisin elämäntarinaa. Miten tulikin valittua kaksi aika synkkää ja ihmismieltä riepottelevaa elokuvaa. Yksi komediakin olisi vaihtoehtona. Ehkä se kuitenkin, eli Aprilin juhlat (Pieces of April). Ja huomenna sitten oikeasti elokuviin. Sitten pidän taas vähän paussia..
Eihän sitä tiedä jos vaikka vähän ompelisin jotain..

(Pikkulasimaljassa, joka on oikeasti tuikuille tarkoitettu, on Duelloja, ihan parhaita!)

10 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Aprilin Juhlat
komedia?

naurattiko

arleena kirjoitti...

Kaunis peili.
Sait blogisi päivitettyä Blogilistalle.
Minulla ei Olenko kuvassa...-blogi päivittynyt koko päivänä ja eilenkin kesti ikuisuuksia.

PupuLihavisto kirjoitti...

Oon kattonu tuon Controlin pari kertaa, toisella kertaa ihan isolta kankaalta. Tykkäsin siitä kovasti: oivaa ajankuvaa 70-luvun briteistä ja mahtavaa musiikkia! Joy Division fanille ihan must, mutta suosittelen muillekki:)

Sooloilija kirjoitti...

Noir; en katsonut Aprilin juhlia. En tiedä siitä vielä muuta kuin sen, että takakansiteksti mainostaa sitä komediana.. katsotaan nyt ehdinkö sitä katsomaan..
Mutta kommentista päätellen siis ei ole kovin komediallinen?

Arleena, hitaasti ovat tänään päivittyneet jutut. Luulin, ettei kukaan tänään päivittele blogejaan.. Mutta se johtuukin jostain muusta..

PupuL.: muistankin kun mainitsit Controlista. Sen sitten katsoin tänä iltana. Ja kannatti. Todella hyvä. Kirjoitan siitä myöhemmin..

Bändin musiikki ei ihan kolahda minuun, aiemmin en paljon tiennyt koko bändistä, pari tärkeintä biisiä olen kuullut. En ymmärrä sanoja, jostain syystä, vaikka kuulen sanat, mutten ymmärrä.. Pitäisi lukea laulujen sanat jostain..

Yaelian kirjoitti...

Kaunis peili! Huomasin eilen paristakin blogista,että lämpimämpää on ollut Suomessa ja kevät jo enteilee saapumistaan.Jännää, miten kevään ja valon saapuessa aina tekee mieli sisustaa...täällä kun ei ole 4 selvää vuodenaikaa kuten Suomessa, ei tule ihan samanlaista sisustamishalua vuodenaikojen vaihtuessa.

Elisa kirjoitti...

Minua kiinnostaa nuo molemmat leffat, kiva kuulla mitä tykkäsit!!

Kevätaurinkoa kasvoillesi!

...noir kirjoitti...

jos olet jo katsonut Aprilin Juhlat niin tämä tulee myöhässä, mutta jos et niin suosittelen katsomaan sen sillä ajatuksella, että kyseessä on draama. siitä saa enemmän irti jos ei miellä sitä komediaksi, ellei sitten jostain syystä pidä rintasyöpää hauskana.
kyseinen elokuva on komediana samaa sarjaa kuin Sademies tai Happiness - Onni. kenties sieltä jotain hauskaa voi löytää, mutta sitä saa sitten todenteolla etsiä.

varsin onnistuneesti näytelty (etenkin Patricia Clarkson) ihmissuhdedraama

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, jostain syystä se sisustusinto iskee aina maaliskuussa, joka vuosi tosiaan!

Elisa, kirjoitan molemmista, ja myös Aprilin juhlista.

Noir, katsoin Controlin. Mutta Aprilinkin katson. Tällä viikolla katsoin jo yhden rintasyöpäelokuvan (Ice Bound). Patricia Clarkson on upea näyttelijä, pidän hänen töistään! Ja draamat ovat lempielokuviani.

violet kirjoitti...

Tuo Uusi ihminen alkoi heti kiinnostaa. Odotan mitä kerrot siitä sitten kun...

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Nätti peili.