maanantai 9. maaliskuuta 2009

Maallisiin asioihin..


Nyt kun takana on syvällisiä kokemuksia hyvistä elokuvista ja mainiosta musiikista niin ehkä väliin on paikallaan postaus... syömisestä...

Löysin kaupasta näitä uutuussipsejä ja heti oli testattava. He, jotka minut läheisesti tuntevat, tietävät viehtymykseni etikkaan. Pidän kaikesta missä on aavistuskin etikkaa. Kotona on aina pullollinen hunaja-omena- tai valkoviinietikkaa. Mistähän tämäkin mieltymys muuten johtuu? Etikkakurkut, etikkaiset salaatit ja nyt siis nämä etikkaiset sipsit. Jano näistä tuli, mutta erittäin maukkaita olivat. Aikuiseen makuun. Lapsiani nämä eivät kiinnostaneet, joten sain rauhassa tuhota pussia. Jälkeenpäin vähän harmittikin..


Mitä minä alkuvuodesta tulin luvanneeksi? Että muutan ruokavaliotani, jätän lihan pois, yritän saada ruokavalioni muuttumaan terveelliseksi ja kenties siinä samalla laihtuisin..
No, lihaa ei vieläkään tee mieli, joten siinä mielessä menee hyvin. Ruokavalio on muuttunut, mutta nyt ei ole laihtumista tapahtunut. Tilalle on tullut jotain.. Hiilihydraatteja leivän muodossa. Ja pastaa menee isot, liian isot, annokset. Sekä sitä paljon puhuttua lohtusyömistä. No, kyllä lohtusyöminen vielä menettelee, toisin on pikkujulkkis Susan Ruususella, hän kun on lohduttanut itseään vähän eri tavalla..Itsensä roskalehdistölle myyden, kuten Elegia eilen nasevasti kirjoitti.


(Kuva thai-ruuasta ei ole minun ottama. Googletettu kuva. Mutta voisin syödä aina tällaista ruokaa jos joku vain laittaisi..)
Sanotaan, että hitaasti hyvää tulee, mutta joskus aika menettää merkityksensä. Huomaan ajattelevani, että 'joko nyt on maaliskuu'. Ja kaikenlaiset suunnitelmat ovat menneet mönkään ihan vain sen vuoksi, että on lohtusyönyt. Ja mihin sitä lohtua on tarvinnut.. Sairastamiseen ja sen hyväksymiseen.. Ehkä..

Muistan aina kuinka monikansallisen laihdutusfirman vetäjä sanoi meille laihduttajille, että 'tekosyitä ei saa olla. Kaikki syyt ovat tekosyitä'. Siis sille jos laihtumista ei ole tapahtunut juuri sen viikon aikana. En tiedä. Vähän ärsyttää sellainen yksitotinen näkökanta. Ihmisen elämässä kun ehtii tammi-joulukuun aikana tapahtua niin monia asioita. Mutta eteenpäin mennään.

(Klikkaa isommaksi)
Tässä on todellinen tilanne siitä kun kissaneitimme näki yhtäkkiä ikkunasta pikkulinnun. Kylläpä tuli kissaan eloa. Sain napattua tilanteesta kuvan niin, että osa sen päästäkin jäi kuvasta pois, mutta itse pidän tästä kuvasta.

Tänään istumme me perheen tytöt tv:n ääressä kun tulee ykköseltä dokumentti Kotikissan historia. Ja aika on klo 19.05.

14 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Sinä pärjäisit siis hyvin Saksalaisissa ruokapöydissä. Läträävät sen etikan kanssa paljon :)

Laihtuminen on aina hyväksi... kuulemma ;D

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, ehkä, mutta bratwurstit ja olut jäisivät syömättä ja juomatta.

Laihtuminen, pienikin, on aina hyväksi terveydelle..

Yaelian kirjoitti...

Ihana tuo teidän kissaneiti!

Etikasta tykkään minäkin,mutta lähinnä salaattikastikkeen muodossa. Lohtusyömistä voin kai minäkin syyttää siitä, etten laihdu. Pitäisi kaikki syömiset kirjoittaa ylös, niin silloin huomaa kaikki extrat mitä on tullut syötyä..

Mutta onpa hyvä, että olet pystynyt lihasta luopumaan!

Tintti kirjoitti...

Hiphurraa ja Jippii Estrellalle kun VIHDOIN on tuonut markkinoille supersuosikkini etikkasipsit, näitä jää aina UK-reissuilta kaipaamaan. Vielä kun pussikoko pienenisi puoleen ja valikoimaan tulisi lisäksi Smoked Bacon, niin jopa olisi herkut kohdallaan.

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, se syömisten ylös kirjoittaminen on hyvä asia, mutta se lopahtaa jo usein aamupalan jälkeen. Varsinkin jos päivä on kiireinen ja on liikenteessä..

Tintti, pussikoko oli tosi iso, jopa minä en saanut sitä yhdessä illassa tuhottua. Riitti peräti kahdelle illalle.
Nyt vain pitää hillitä itseään, ettei osta liian usein tätä herkkua..

PupuLihavisto kirjoitti...

Hih, meilä Viljami jakso kattoa suunnilleen puoli ohjelmaa, sitte tuli väsy;)Avokki kovasti hinkuu noita etikkasipsejä ja kyllähän ne mullekki kelpais, briteissähän nuo on ihan kansallisherkkua. Britithän tunkee etikkaa ranskiksiinki:)Mulla se vaan suklaavillitys jatkuu...

PupuLihavisto kirjoitti...

Ja unohtuipa ihastella tuota teiän kisua, se vaan on aina niin lutusen pörhäkän näkönen. Vähän niinku sille ois tehty pehmennys;)

Sooloilija kirjoitti...

PupuL., pehmennys! Ihana ajatus! kovasi pitää neitiämme harjata, muuten tulee takkuja, jotka joskus ovat niin pahoja, että on pakko käyttää saksia!

Meillä tyttöjen lisäksi siis myös kissa katsoi sitä dokkaria, jonkun aikaa. Aina kun tuli ihminen kuvaan puhumaan, sillä kiinnostus lopahti..

Jos minä olenkin ollut entisessä elämässäni britti. Kun iskee se heidän musiikkinsakin ja tv-ohjelmat/elokuvatkin.. Ja siis iskee nämä etikkasipsit. Voi että, nyt niitä taas tekis mieli..

FooDoo-ohjelman tapaan voisi kysyä; kummassa on enemmän kaloreita: etikkasipseissä vai suklaassa? Ja vastaus olisi ohjelman tapaan: Kuluta mitä syöt, syötpä mitä tahansa! ;D

marko77 kirjoitti...

Nuo sipsit ovat oikeasti hyviä! :) Itsekin huomasin uutuus-mainoksen ja oli pakko ostaa! :D

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Liha ja läski on hyvää laihdutukseen, pitää nälän pois kauan... sipsistä ja tollasesta.

100 g lihaa vastaa 4 suklaa palasta kaloreissa, arvaa kumpi pitää nälän pos kauimmin..

-Anne- kirjoitti...

Noita sipsejähän yritettiin myydä meille suomalaisille pari - kolme vuotta sitten, mutta eivät pettymyksekseni olleet kovinkaan kauaa markkinoilla.
Ihanaa siis että ovat jälleen saapuneet! Ja toivotaan, että pysyvät nyt "mallistossa" pidempään. Olen jo itsekin noita massutellut, vaikkei saisi... nam!

Sooloilija kirjoitti...

Marko, sinäkin siis olet noita maistanut.. Minäkin jo ihan sen vuoksi, että olen aina kuullut brittien syövän etikkasipsejä ja olen aina halunnut tietää miltä ne oikein maistuvat.

Hannele, lihaa en syö, paitsi kalkkunaa ja kanaa joskus, noin kerra pari kuussa.. Onneksi kohdallani suklaatakaan ei mene hirveitä määriä. Mutta en pysty vastustamaan tuoretta leipää ja pullaa. Onneksi kuitupitoinen ruisleipäkin maistuu.

Anne, toivotaan, että pysyvät mallistossa ja ihmiset niitä ostaisivat. Sipsejä pitäisi kyllä syödä aika harvoin. terveellisiähän ne eivät ole yhtään..

Mikaela kirjoitti...

Etikka-sipsit ovat hyvin brittiläistä ;O) Ja tosiaan aikuisempaan makuun ehkä, varsinkin Suomessa. Tuosta laihduttamisesta täytyy sanoa että kun yritän tarkoituksella laihduttaa niin yleensä paino pysyy samana tai nousee! Ei hemmetti. Kun sitten ns. annan mennä vaan niin housut tippuu päältä, ota tästä sitten selvää..

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, no näin käy aina mullekin. Jos liikaa ajattelee asiaa, niin mitään ei tapahdu.