tiistai 31. maaliskuuta 2009

Maukas aamupala-haaste


Kiva Aamupalahaaste tuli Katriinalta Omenpuun alta. Tartunhan minä ilomielin tähän haasteeseen; pääsen kuvaamaan ja syömään ruokaa!

****************************************

Ohjeet haasteeseen ovat seuraavat:

* Kerro tyypillisestä aamupalastasi
* Lisää vähintään 3 aamuihisi liittyvää kuvaa
* Voit myös kertoa esim. mieliinpainuvimman aamupalasi ikinä, mitä et ainakaan halua löytää aamupalapöydästäsi jne.
* Haasta 3 ihmistä kertomaan heidän aamuistaan.

****************************************

Minusta on mukava herätä aamuisin juuri aamupalan vuoksi. Se saa minut nousemaan sängystä. Joskus laitan jo illalla kahvinkeittimen valmiiksi ja mietin mitä tulen syömään aamulla.

Minusta on unelmaa syödä hotelleissa ja laivoilla megalomaanisia puffetaamiaisia! Ne ovat kaikki mieliinpainuneita aamiaisia. Paitsi laivoilla se meno ei ole kovin rauhallista eikä aina niin miellyttävääkään. Laivoilla kun aamiaisella näkee koko ihmiselämän kirjon..Toisaalta mielenkiintoista sekin; ei tarvitse lueskella lehtiä, katselee vain ihmisiä, ja ikkunoista merta ja saaristoa.

Parhaimman hotelliaamupalan olen syönyt ehdottomasti Suomen hotelleissa. Yleensä Sokos-hotelleissa. Euroopassahan(minun harrastamissani keskitason hotelleissa) se usein ollut sitä, että on pala vaaleaa höttöpatonkia, yksi pieni purkki hilloa ja samanlainen voita, kahvia ja ehkä viineri.. Ei vihanneksia eikä leikkeleitä.. Semmoinen ei ole minua varten. Aamupalalla pärjää pitkälle iltapäivään. Jos syö hotelliaamupalan klo 8-9 niin sillä pärjää noin klo 14-15 asti ihan kevyesti.

Kuvassa toissaviikonlopun aamiaiseni; ruispatonkia, kananmuna viipaleina, tuoremehua ja kahvia mustana. Juon joskus aamuisin myös teetä, mutta harvemmin.. Ja kun juusto on lopussa, keitän kananmunan.. Lukemisena näytti olevan Tilda-kirja. Sanomalehteä kun ei tule tällä hetkellä..

Kuten ensimmäisestä kuvasta näkyi, leipä on tärkein. Jos leipä on aamupalalla vanhaa tai muuten vain väärää sorttia, menee osa aamupalanautinnosta ihan pilalle..


Tämä ylläoleva kuva on ihan tuore, tältä aamulta: maustamatonta jogurttia, mysliä hunajan kanssa, herkullista hedelmäleipää (tiedätte mistä herkkutiskistä ostettua..),päällä herkullista Ricotta-juustoa ja kurkkua, kahvia rasvattoman maidon kera. Ja kaukosäädin! Olen intohimoinen aamutv:n katsoja. Aina aiheet eivät ole kiinnostavia, mutta pitävät ajan tasalla, uutisia kun on puolen tunnin välein.

Haastan aamupaloistaan kertomaan Sarin Teksasista, Katrillin ja Papin. Muutkin saavat ihan vapaasti kertoa herkkuaamupaloistaan. Kuvien kera. Hauskoja ruokakuvaushetkiä! Se muuten ei olekaan ihan helppoa, joten hattua nostan taas kerran aikausilehtien ruokakuvaajille!

Ps. Pidän puuroista, mutta en paljon koskaan syö niitä. Paitsi joskus iltapalaksi.

10 kommenttia:

ritaHelinä kirjoitti...

ai miten ihania aamiaisia...
omiani ei juuri kannata kuvata,
ensin juodaan ihan vaan kulipääkahvit,
sitten hetken päästä puuroa ja nokare margariinia, pari lasia maitoa. Siinä se,
lisäksi d-vitamiinit.

Aika tylsää,
kun vertaa sinun kuviisi.

Hotellien aamiaiset ovat ihania, tosin niihinkin turtuu, silloin kun työkseen matkustaa. Oman tuvan kahvit ja puurot tuntui sen jälkeen Joltain.

Papi kirjoitti...

Sinulla on varsinaisia herkkuleipiä!

Naurattaa jo etukäteen täällä, minun aamiaiskuvani eivät ole lähellekään näitä, voivoi sentään.

Mutta ilman muuta otan haasteen vastaan, kivaahan tämä on! Mutta aikaisintaa vasta perjantaina taas postailen, viikolla en oikein kerkiä.

Mukavaa päivän jatkoa sinne! Toivottavasti olet toipunut hammaslääkärikäynnistä..

katrilli kirjoitti...

Hei!

Otan haasteen vastaan.

t, katrilli

Yaelian kirjoitti...

Ai kun oli kiva lukea sun aamiaishetkistä.Minäkin rakastan runsaita hotelliaamiaisia!Mutkin on tällaiseen haastettu;se on vielä työn alla..

katriina kirjoitti...

Aijai, voisin tältä istumalta syödä nuo kaikki, herkullista aamuruokaa! Vastakeitetty pehmeä kananmuna on söpön näköistä ja hyvää kuin mikä. Munan makuun sopii musta kahvi ilman muuta.

Sooloilija kirjoitti...

Ritahelinä, Papi, Katrilli, Yaelian, Katriina: ihan aina eivät aamupalani näytä tuolta. Joskus on niin nihkeät tarjonnat.. Ja jos olen jonnekin menossa niin seisten vetäisen jotain nopeasti, mikä ei olisi hyväksi, mutta olen vähän on/off-tyyppi..

Nykyään kun olen paljon kotona, on mahdollisuus syödä hyvin ja rauhallisesti aamuisin.

Sari kirjoitti...

Hei Sooloilija. Kiva haaste ja kylläpä sinun aamupalapöytäsi näyttää monipuoliselta ja hyvältä! Hmm, kehtaanko edes omaani paljastaa, kun on niin aneeminen... :-(

Sooloilija kirjoitti...

Sari, uskon, että sinun pöytäsi ei voi olla aneeminen, olet niin ihana sisustaja.. Mutta mitä mahdat syödä, sitä tulen katsomaan mielenkiinnolla..

Leena Lumi kirjoitti...

Sooloilija, minusta kun ei ole AAMULLA kuvia ottamaan, niin kerron, mitä nautin aina aamulla: iso KoKo:n muki Robert'sin kahvisekoitusta makuina suklaa ja cappuccino ja se siis kera päivän lehden. Ja sen jälkeen se isompi (sic!) KoKo:n kulho Valio Vadelmavaniljajogurttia kera hedelmämyslin. En halua tietää, paljonko tässä on kaloreita, joten please!: älkää kertoko. Viime mainittu addikti alkoi siitä, kun Bestikseni kehoitti maistamaan, 'kuinka hyvää jogurttia on nyt kauppaan tullut'...ja sillä tiellä ollaan. Tiedättehän sen jääkaappimagneetin, jossa on kissan kuva ja teksti:"Luoja, jos et voi tehdä minusta laihaa, tee ystävistäni lihavia!"

Anonyymi kirjoitti...

Aah niitä ihania hotelliaamiaisia! Voi mitä herkuttelua :)

Vastahan pääsin niistä nauttimaan ja nyt jo rupesi tekemään mieli... hui.