tiistai 10. maaliskuuta 2009

Mistä sininen tuli, ihmettelen


Ensin oli kirpputorilta ostettu sinisävyinen kernikangas, joka löysi keittiössä paikan apupöydän päältä eli vanhahkon 'lastulevykirjoituspöydän' päälle se sujahti mukavasti ja peitti ruman pöydän. Tästä päivästä alkaen tällä pöydällä on nyt tietokoneeni. Työtaso isoni heti reilusti edelliseen. Ja jostain pöydälle alkoi kerääntyä sinisiä esineitä. Tässä minä nyt istun. Olen aika reipas ollut tänään. Kaupasta piti käydä hakemassa antennijohtoa tietokonetta varten, pistoke kun on talon toisessa päässä. Johtoja piti yrittää piilotella, etteivät kaikki seilaisi lattialla.
Ja koska kynttilöitä ja tuikkuja ei tulee enää niin paljon polteltua, palaa tässä lyhdyssä ledvalot. Taustalla näkyy ruokapöytä tuoleineen. Harmaaksi maalatusta seinästä pidän tässä asunnossa.

Vuosikausia haaveilin asunnosta, jossa olisi tupakeittiö eli olohuone ja keittiö samassa.. No nyt meillä on se. Ihan kiva, näen kaikkialle yhdestä ja samasta tilasta, jopa tv:n. Ainoastaan lasten makuuhuoneet ovat näkymättömissä, asunnon toisessa päässä.. Ja jos tiskivuori kasvaa, se näkyy sitten olohuoneeseenkin..

Sinisiä hetkiä, sinisiä ajatuksia. Mutta mistä ihmeen alitajunnasta tämä sininen sävy ilmestyi elämääni ja sisustukseen, mietin vieläkin.. Se vain tuli..

12 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Sitä hakee vaistomaisesti väriä, jota tarvitsee. Yhtäkkiä vain ilmaantuu jotakin. Sun pöytä ja sun värit, sää.

Pidän myös noista avonaisista tiloista. Meillä keittiö on reilusti erillinen, itse asiassa yksiö, joka on rakennusvaiheessa liitetty asuntoomme. Sinne saa hautautua ihan yksin, kun muut tekevät muuta, toisaalta saa kaiken piiloonkin. Mutta keittiösaareke ja avoin yhteys olohuoneeseen on unelma.

Hallatar kirjoitti...

Sininen rauhoittaa.
Joskus sielu kaipaa sinisyyttä. =)
Mun blogissa on sinistä tiedossa vielä huomenissakin. =)

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, no just näin, varmaan kaipaan nyt sinistä väriä.

Ja Hallatar, sininen, tällainen vaalea lemmikinsininen, rauhoittaa tosiaankin.

Kuopukseni silmien väri. (Esikoisella on ruskeat kuten mullakin).

Yaelian kirjoitti...

Sininen on kaunis ja rauhoittava väri.Pidän sinisistä esineistä. Omasta keittiöstäni näkee osittain olkkariin, muttei kokonaan.Tupakeittiö onkin kiva juuri sentakia kun näkee mitä muualla tapahtuu. Helsingissä ei ollut ihan tupakeittiötä,mutta näin ruokaa tehdessä esim.mitä telkkarista tuli.

arleena kirjoitti...

Sininenhän on ihan kelpo väri (jos sitä ei ole liikaa) mielestäni.

pikkujutut kirjoitti...

Sininen on ikuisuussuosikki.Nyt ollut hieman taka-alalla kyllakin. Mutta kuten Katriina sanoi, sita hakee varia mita tarvitsee, itsekin uskon siihen.

Varien suhteen suosikkisivuni ovat coloria.net.Loistavat sivut vareista.

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, Arleena ja Pikkujutut, sininen on tosiaankin rauhoittava ja kiva väri. Mutta omalla kohdallani se ei ole pääväri missään, ei pukeutumisessa eikä sisustuksessa, mutta piristeenä ja rauhoittajana hyvä.

Elisa kirjoitti...

Minä huomaan tarvitsevani iloisia värejä, keltaista ja punaista elämääni. Energian ja voiman tarpeesta tuo kai kertoo...(tai mistä minä nyt tiedän...)

Sinistä päivää!!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, sinisen päivän unelmia sinullekin!

Jossain vaiheessa minäkin kaipaan taas punaista ja keltaista.

Sari kirjoitti...

Niinkuin moni jo sanoikin, sininen rauhoittaa ja on tosi kaunis väri pieninä annoksina. Minulla taitaa olla joku vaalea kausi meneillään, ja valkoista löytyy meiltä kotoa aika paljon. Samoin vaalea keltainenkin tuntuu näin keväällä ja pääsiäisen lähestyessä kivalta kotona. Ja jostain syystä pidän myös sellaisesta harmaaseen vivahtavasta vihreästä, meillä on esimerkiksi olohuoneen sohvat tuota sävyä. Vihreänkin olen kuullut rauhoittavan ja ehkä sitä vaan kaipaa kotiinsa rauhoittavia sävyjä ;-) Mutta arvaapa mitkä on lempivärini pukeutumisessa? Niiin tylsää, mutta aina vaan se musta, valkoinen, harmaa ja denim (farkuissa, olen ihan farkkutyttö, nyt ja aina...).

Avokeittiö on meilläkin ollut aina haaveena ja tässä kodissa meillä keittiö aukenee olohuoneen puolelle. Meillä kun vietetään muuteskin aikaa paljon keittiössä hellan äärellä ja pikkuneiti touhuaa taas olkkarin puolella, niin on kiva, et isi ja äiti näkevät keittiöstä, mitä neiti touhuaa. Ja keittiöstä näkee myös aika hyvin takapihalle, jos lapsi sattuu siellä leikkimään.

marko77 kirjoitti...

Minulla on pakko olla sinistä asusteissani - joko vaatteet tai silmälasien/aurinkolasien kehykset..:D Eli lempparivärini..

Sooloilija kirjoitti...

Marko, tässä profiilikuvassakin olet hyvin sini-valkoinen, ja blogisi väritys on myös sininen! Huomaa, että on lempivärisi! Ja hyvä väri sininen onkin.