maanantai 16. maaliskuuta 2009

On löytynyt vahva haastaja Nigellalle!


Olen minä hidas syttymään, olen. Omenapuun Katriina puhui jo viikkoja sitten, että LIV-kanavalla kokkaa ja leipoo Anna, joka tekee ihania herkkuja. Nyt vasta olen innostunut Fresh with Anna Olson-ohjelmasta. Luonteva ja kiva kanadalainen Anna kokkaa ja leipoo ihan oikeasti kotonaan Ontariossa. Hänellä on ihana maalaishenkinen keittiö, kuten kuvasta näkyy.

Luulin ensin Annaa amerikkalaiseksi hän kun leipoo 'cupcakeseja ja panncakeseja'. Mutta Amerikan ja Kanadan ruokakulttuureissa ei taida olla isoja eroja..? Annan ruoka on kasvisvoittoista ja leivonnaiset realistisia herkkuja. Anna on rauhallinen, hän voisi ihan hyvin olla suomalainen tai tanskalainen, jo ulkonäöltäänkin. Anna ei prameile eikä kokkaa liian hienot vaatteet yllään, kuten kollegansa Nigella Lawson Englannista. Aiemmin hehkutin Nigellan perään, mutta kyllästyin helposti liian ylellisiin Dinner Partyihin, ja siihen valtavaan määrään sokeria ja voita, joilla hän kaikki herkkunsa toteuttaa.


Anna kutsuu kotiinsa vieraita, hänen miehensä näyttää ihan tavalliselta, samoin vieraat. He syövät hyvällä ruokahalulla, eivät nirsoile liian hienojen kattausten kanssa. Kyllä nyt on niin, että Nigellan ylellisyys on syrjäytetty ja siirrytty Annan leiriin. Suurinta osaa Anna Olsonin tekemistä ruuista voisin itsekin tehdä. Se on jo aika paljon kokkiohjelmalta. Minäkin kun olen vähän kranttu kuitenkin..

Onko kukaan muu hoksannut tätä Annan ohjelmaa ja innostunut siitä?

10 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Voi minä en edes tiedä mikä tuollainen kanava on, mutta heti alkoi kiinnostamaan. Ja keittiöhän on kiva kuin mikä.

Tykkäsin kyllä Nigellastakin. Joskus viisi vuotta sitten katsoin. Ja tykkäsin kun hän kokkasi hienot vaatteet päällä, tukka auki (!), joka välillä oli likainen ja takkuinenkin. Ja Nigellan koti oli ihana. Ne reseptit tosin olivat sivuseikka, rasvaa ja sokeria kuten sanoit.

Sooloilija kirjoitti...

Liivia, se LIV-kanava aloitti tässä äskettäin, ihan ilmainen kanava, Teema-kanavan jälkeen kanavapaikalla 8. Hömppää ja huttua täynnä, mutta KAKSI hyvää ohjelmaa: tämä Fresh with Anna Olson ja Ellen DeGeneres Show.

Varmaan tältä Annalta on kirjojakin olemassa..

Nigella oli ihana, jokamiehen unelma (?), mutta häiritsi se kun hän aina kokkaili neuletakki päällä ja hihat uivat taikinoissa.. Ja muutakin mitä sanoit hiuksista ym..

noeijoo kirjoitti...

Annaan kiinnyin minäkin heti, mutta eipä ehdi nähdä enää, kun lomalta piti palata töihin. Antenniverkossa ohjelmat näkyvät vain klo 10-14. Ohjelmasta tuli mulle mieleen Tinan keittiö, se kuului suosikkeihini.

Papi kirjoitti...

Anteeksi nyt kaikki, mutta en kestä yhtään näitä kokkausohjelmia, mua saa ihan vapaasti ruoskia. Tukka auki, hihat kulhossa ja samalla kääritään kermaan sokerissa haudutettua jotakin, eeeiiih!

katriina kirjoitti...

Minusta tuo Anna tekee raikkaalla ja mutkattomalla tavalla terveellistä ja herkullista ruokaa. Hänen keittiönsä on aivan unelma: iso ja toimiva, kuten ammatti-ihmisellä ainakin. Sitä paitsi hän pysyy itse kadehdittavan hoikkana!

Yaelian kirjoitti...

En olekaan kuullut tuosta Anna Olsenista.Nigellasta kyllä tykkäsin, vaikka ne reseptit on tuhteja, mutta niistä sai hyviä ideoita. Kävin katsomassa Canadan Food Networkin sivuja Annan ohjelmasta;harmi kun niitä videoita ei pysty katsomaan Kanadan ulkopuolella.Siellä Kanadan ruokakanavalla tulee myös Michael Smith nimisen kokin ohjelmat, jonka ohjelmaan Chef at Home ihastuin parisen vuotta sitten.Mulla onkin 2 ensimmäistä kautta siitä ohjelmasta koneella;tosi hyvä kokkiohjelma.

Elisa kirjoitti...

Pitääpä tsekata tuo Anna vaikka harvemmin tulee katsottua ruokaohjelmia. Tai no katselin minäkin aikanaan Nigellaa, Jamie Oliveria aina silloin tällöin mutta en säännöllisesti. Ruokaohjelmista saa kivoja vinkkejä ja AINA tulee kauhea nälkä ja pitää kipittää jääkaapille.

Sooloilija kirjoitti...

Noeijoo, Tinan keittiö oli/on minunkin suosikki. Hänkin sellainen reipas ja realistinen kokkaaja.

Papi, no ei kaikkien tarvi tykätä ruokaohjelmista. Minä tykkään, mutta elämäni pyöriikin ruokien ja leipomisten parissa. No on tietenkin muutakin elämässä, mutta ruoka pyörii usein mielessä ja uusia vinkkejä on ihana saada ohjelmien kautta.

Katriina, tuo Annan keittiö on tosiaan aivan unelma, minunkin unelmani! Värit ovat ihanat.

Yaelian, Annan ohjelmaa löytyy ehkä jonkin verran youtubesta niin voi vähän katsoa mistä on kyse..Huomasin, että Kanadasta tulee muitakin ruokaohjelmia..

Elisa, kannattaa katsoa vaihtelun vuoksi Annan ohjelmaa joskus.. Nigellat ja Jamie Oliverit on tarkkaan katsottu, mutta jotenkin ne ovat nyt taka-alalla..

Jamiekin rupesi ihan Britannian ruokalähettilääksi, hänellähän on mm. se kouluruokaprojekti ym.

Ja aika monet kokit hankkivat rikastuessaan jonkun viinitilan Italiasta tai viljelevät jotain Ranskan Provencessa. Toteuttavat sitten ruokaan ja viiniin liittyviä unelmiaan!

Ennen vanhaan oli Kokki Kolmonen, joka korosti aina sitä ruuan terveellisyyttä ja kotimaisuutta. Ja vie vieläkin ruisleivän ja suomalaisen kalan ilosanomaa, mm. nettisivuillaan.

Mikaela kirjoitti...

Annan reseptit on ihania, kasvisvoittoisia mikä passaa minulle oikein hyvin. Nigellassa inhosin juuri sitä sokerin ja rasvan määrää, ei mulla ole "varaa" syöpötellä sillä tavalla ;O)

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, mitenkähän se Nigella pysyikin niin normaalipainoisena kun ajattelee kuinka paljon hän antoi ymmärtää syövänsä. Öisinkin aina jääkaapilta haki suklaaherkkuja. Meikäläisen ei kärsi, näkyy heti vyötäröllä..