sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

SUNNUNTAIKLASSIKKO - Mies ja kitara

James Taylor in ikisuosikkini! Yhtään levyä en omista, mutta kun olin kaksikymppinen, kuuntelin Taylorin mies ja kitara-lauluja paljonkin. Hän on tehnyt muutaman unohtumattoman sävellyksen, tämä alla oleva niistä ehkä tunnetuin. Sitä ovat monet muutkin laulaneet, mutta James Taylorin oma versio on kaunein ja herkin.

Nuorena olisin halunnut James Taylorin kaltaisen miehen! (Noh, enää ei ole toiveita.) Taylor on elänyt vaikeuksien kautta; ihmissuhteet gollegoihin eli Carole Kingiin ja kariutunut avioliitto Carly Simonin kanssa, huumeongelma, masennuskierre.. Vuonna -48 syntynyt James Taylor on tänään elinvoimainen ja musiikkia tekevä laulaja-lauluntekijä, Grammyilla palkittu ja arvostettu. Tukka on lähtenyt, mutta ääni on sama; ihana, pehmeä ja runollinen..

Tämä on vuodelta 1970 ja James on 22-vuotias!

17 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Oi taas meillä on sama musiikkimaku! Minäkin olen aina pitänyt James Taylorista ja rakastin aikoinaan Sweet Baby James biisiä, ja nyt kun kuulin tämän taas, niin huomasin edelleenkin rakastavani tätä!

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, jotkut laulajat saattavat painua pitkiksikin ajoiksi unholaan, mutta sieltä he mutkien kautta tulevat elämäämme uudelleen! Kuten tämä James Taylor.

Fiilistelin juuri äsken sinun klassikkoa. Jos omistaisin sytkärin, olisin sitä heilutellut!

Tuima kirjoitti...

Jonkun verran olen kuunnellut Tayloria, en paljon mutta hänen äänestään olen aina pitänyt. Tämä kappale oli minulle vieras, mutta sopii hänen laulutavalleen hyvin.

Sooloilija kirjoitti...

Tuima, tämähän on sellainen cowboyn nukutuslaulu, unilaulu.. Suloinen..

Kari kirjoitti...

Outo laulaja minulle, mutta hyvältä hän kuulostaa.

WhySoSerious kirjoitti...

En tiedä mitä kautta löysin blogisi, mutta rakastan itsekin elokuvia ja musiikkia -olen kai sisimmältäni jonkinlainen eskapisti ;) JA kaikenlisäksi Kate Winslet on niin ihana näyttelijä...:) Mahtava kuva Katesta tuolla ylhäällä!

Viides rooli kirjoitti...

Nyt heräsi kiinnostus, täytyykin koluta miehen tuotantoa tarkemminkin. Hieno ääni, puhutteleva tulkinta. Kiitos, Sooloilija!

Sooloilija kirjoitti...

Kari, kiva kun sain esitellä sinulle ihan uuden laulajan.

WhySoSerious, kiva kun löysit paikalle. Meillä on samoja kiinnostuksen aiheita. Kate Winslet-villitys on nyt menossa..

Viides rooli, eikö vain olekin ihana ääni Jamesilla. Jos googlettelet niin hän on nykyään ihan 61-vuotiaan miehen näköinen. Tuossa hän tosiaankin laulaa 22-vuotiaana.. Mutta yllättäen, vaikka on ollut huumeongelmaa ym. niin se ei ole ääneen vaikuttanut. Yhä soi pehmeänä..

Anonyymi kirjoitti...

James Taylor on kyllä upea lauluntekijä. Kiitos tästä muistutuksesta :)

SusuPetal kirjoitti...

Oi, kun on nuori ja söpö.
Tuotanto on jäänyt vieraammaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, ykkösluokkaa sarjassa countryvaikutteiset nuotiolaulut. Hieno ääni.

Hane kirjoitti...

Outo kappale ja outo mies, mutta countrysta olen aina tykännyt ja täähän on vähän countrymainen kappale ;o) Tarttee tutustua miehen tuotantoon enemmänkin, senverran kiinnostus heräsi. Kiva ääni !

Sooloilija kirjoitti...

James Taylorilla on jonkin verran duettoja Carly Simonin kanssa, olivat naimisissa 70- ja 80-luvulla.

Taylor on myös säveltänyt muille jonkin verran. Ainakin Carole Kingille.

Halo Efekti kirjoitti...

Hmmmm, mielestäni kommentoin tämän jo, mutta sitä ei näykään -mihinkähän se hävisi?...

Sooloilija kirjoitti...

HaloE. Joskus ne kommentit vain häviävät johonkin.. Ei se kommentti ainakaan aiemmin tullut..
Mitä mieltä James Taylorista?

Vaiheinen kirjoitti...

Jep. James Taylor on armoitettu lauluntekijä. Jostain syystä Taylorin kohdalla heti huomaa miltä mantereelta hän tulee. Katsoin tuolta Wikipediasta listaa muusikoista, joiden kanssa hän on tehnyt yhteistyötä ja varsin vaikuttava listahan se.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan outo, uusi, mutta en kauheasti innostunut, ei huono, mutta jokin tekee hänet vähän värittömäksi, ihan nätisti laulaa.