sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

SUNNUNTAIKLASSIKKO - TEEMASOITTO 2

Nyt pyydettiin Sunnuntaiklassikkoon sellaista biisiä, josta on vanhempien kanssa ollut vääntöä. Sellaista, joka on soinut yötä päivää jossain vaiheessa, ja aina liian lujalla. No tämähän se oli: ei tarvitse nytkään kuin kuulla alkusoitto niin tulee hymy huulille. Muisto siitä kuinka John Travoltan Tony Manero oli maailman ihanin mies ja upea tanssija, elokuvassa Saturday Night Fever. Ja minä olin 12-13-vuotias! Saman ikäinen kuin tyttäreni nyt. Löysin musiikin juuri näihin aikoihin, siksi discomusiikki on kolahtanut. Myöhemmin mukaan tuli sitten enemmän hippi- ja rockhenkistä musiikkia, joka enemmän määrittelee minua vielä tänäänkin.

Tästä videosta on tehty lähes kymmenen minuutin mittainen medley, kuuntelee ken jaksaa loppuun asti.. Minäkään en ensi kuulemalta ihan jaksanut.. Mutta huokailin kyllä yhä sille kuinka ihana ja komea John Travolta oli nuorena. Ai niin, The Bee Gees herätti voimakkaita tunteita 70-80-lukujen taitteessa. Toiset tykkäsivät, toiset inhosivat. Laulutyyli on kyllä nykykorvaan kuunneltuna aika..erikoinen.. Ei tätä kyllä oikein pysty kuuntelemaan hymyilemättä..

17 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hih,mäkin tykkäsin tästä aikoinaan! Nyt kuulostaa vähän hassulta.....

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, hassu on just oikea sana. Ja kuvamateriaalia kun katsoo niin ihmiset näyttää kauhean aikuisilta, vaikka he ovat periaatteessa kakskymppisiä, ja allekin.. Niin se aika muuttuu.

noeijoo kirjoitti...

Hassu tämä on minunkin mielestäni ja paljon soinut silloin aikoinaan. Jälkeen päin katsottuna tanssit ovat aika, no, aataminaikuisia :). Mutta, aika aikaansa kutakin, tulihan tätä opeteltua, niin koulussa kuin kavereiden kanssa. Travoltaa kun katsoo, selittyy myös Åke Blomqvistin tyyli..

Kiitos tästä muisteluita herättävästä palasta.

Halo Efekti kirjoitti...

Hehehee, me oltiin Lepiksen kanssa jo kunnon "diskohileitä" noihin aikoihin (1977) ja liehuttiin tän tahdissa nuorten miesten sydämiä särkemässä =D - discoinferno!!!

Kari kirjoitti...

Minä taas taisin pitää tätä diskohileiden juttuna ja kieltäydyin pitämästä ;) Ihan hyvää tanssimusiikkia.

Anonyymi kirjoitti...

No niin! Mun ei tarvii enää sen enempää kommentoidakkaan. Tuossahan tuo tuli ;D

Tämä todellakin noussee meidän yhteisen nuoruuden yhdeksi tärkeimmistä älppäreistä, näin jälkikäteen katsottuna. Tätä on kuunneltu paljon!

Olin jo itsekseni kerinnyt ihmettelemään, miten kukaan ei ole vielä soittanut tätä. Aika hyvin tuota discoa on karteltu muutenkin. No nyt voin alkaa soitella sitä kun on julkisesti discohileeksi paljastettu ;)

The BeeGees oli jo kova sana ennen tätä leffaa ja myös jälkeen päin. Minkäs sitä mies äänelleen voi!

Tuima kirjoitti...

En pitänyt elokuvasta, mutta musiikkia kuuntelin kyllä. Tragedy on edelleen eri hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Diskohileiden musaa, jo vain, aika paljon tätä soitettiin kaikkialla. Ei kuulu lempimusaani, mutta sopii kyllä tanssilattialle.

SusuPetal kirjoitti...

Elokuvaa en silloin aikoinaan käynyt katsomassa, harrastin ranskalaisia taide-elokuvia siihen aikaan, hahhah, vasta joskus viime vuosina katsoin eka kertaa, kun tuli kai telkusta.

Bee Geesin falsettilaulu saa kyllä karvani nousemaan pystyyn.

Travolta taasen on parantunut vanhetessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Yritinhän minä inhokeihin sovittaa juuri tätä Staying Alivea. Ei tämä ilman Travoltaa olisi ollut edes siedettävä. Ja Travoltahan on vieläkin melko hyvän näköinen, vaikka on jo ikämies.

Beegees on eunukkilaulua, ei siitä mihinkään pääse.

Sooloilija kirjoitti...

Travoltan takiahan tätä voi vieläkin edes vilkaista..
Travolta on nyt 55v. Mies parhaassa iässä. Elää vain aika raskaita aikoja juuri nyt kun menetti vuodenvaihteessa poikansa tapaturmaisesti.

Tulen aina pitämään John Travoltasta, mutta onko sillä tämän musiikin kanssa mitään tekemistä, se on jo asia erikseen.

Vaiheinen kirjoitti...

Heh... eunukkirockin esi-isät siinä vetää:-) Nojoo...

Tuttuhan tuo on jo nuoruudesta, vaikka täytyy myöntää ettei ollut silloin nk. mun juttu, jotkut kavereista saattoivat soitella.

Hane kirjoitti...

Ei voi mitään, vaikka tää oli ihan kiva katsoa nyt, niin silloin nuorempana en tästä enkä muistakaan tämäntapaisista innostunut. Travolta on huippujätkä, mutta noi BeeGeesit, niitten suosiota en ole ikinä tajunnut ! Silti, tämä video on Klassikko, isolla koolla ja toi travoltan tanssityyli varmaan matkituimpia...ainakin kotibileissä ;o)

Papi kirjoitti...

Ehdoton klassikko, mutta hilpeän hassu, oikein hassujen hassu :)

Timo kirjoitti...

Kuuntelinkin tuota pitkää videota aika pitkään, mutta sen alkutekstien pituus sai heti vähän hyppimään. Bee Gees oli kyllä vähän ristiriitainen tapaus - enemmän kyllä kallistuin tykkäämisen puolelle niitten musassa.

Sooloilija kirjoitti...

Kivoja, samanhenkisiä, kommentteja monilla.

Mutta me Lepiksen kanssa ollaan ainakin kai ihan oikeita discokuningattaria!!

Elegia kirjoitti...

Tykkään, tätä olen joraillut joskus 90-luvulla ravintolan pöydällä :D