perjantai 29. toukokuuta 2009

Säätiedotusta; kesä alkaa huomenna


Huominen lauantai menee koulujen päättäjäishulinoissa. Täällä kotona on kummankin tyttären mekot roikkumassa hengareissaan, ja jostain syystä tyttöjä jännittää kovasti koulun päättyminen. Vanhempi tytär päättää ala-asteen ja nuorempi päättää kolmannen luokan. Huomenna istun kirkossa aamulla klo 9 alkaen. Siitä se kesä sitten alkaa.

Olen katsonut ihmeissäni säätiedostusta: tällä hetkellä Oulussa puhaltaa kylmä tuuli, asteita on näin illalla noin 12. Jostain ihmeestä tulee viikonlopuksi lähes helteiset lukemat. En tahdo oikein vieläkään asiaa uskoa, mutta säätiedotus kertoo näin. Jos lämpöaalto tulee, suuntaamme tyttöjen kanssa läheiselle rannalle piknikille ja lapset varmaan ehkä uivatkin.. Ensimmäistä kertaa tälle kesälle. Minä otan mukaani romaanin, johon olen tällä hetkellä kovin ihastunut: Anne B. Ragden Berliininpoppelit ja toivon, että saan rauhassa sitä lukea..

Tuo Carole Lombardin Hollywoodtyyli on kadehdittavan tyylikästä. Itse en tietenkään koskaan tule kykenemään samalla tyylillä auringosta nauttimaan, mutta ihailen tuota kuvaa. (Minähän lähinnä pakoilen aurinkoa, jotten saisi aurinkoihottumaa ja maksaläikkiä..Mutta Carolekin makoilee suuren varjon alla suojellen vaaleaa ihoaan, korkokengät jalassa, tietenkin).

8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Jännä päivä kun on koulujen päättäjäiset ja loma alkaa koululaisille!

Hellettäkö teille on tulossa ja nyt vain 12 astetta?Taitaa kesä alkaa oikein vauhdilla,jos heti hellettä tulee.Minkäköhänlaista sää on sitten kun minä tulen;viime vuonna oli aika viileää kesällä vierailuni aikana.
Mulle muuten on tullut tuota aurinkoihottumaa, joten joudun tosiaankin aurinkoa varomaan, ja sitä aurinkoahan täällä riittää...
Ihanaa viikonloppua Sooloilija!

Sari kirjoitti...

Mukavaa päättäjäispäivää niin sinulle kuin tyttärillesi! Minäkin kuulin, että Suomeen olisi helleaalto puhaltamassa. Toivottavasti saatte viikonloppuna nauttia helteistä, sillä piknik-suunnitelmasi kuulostavat oikein mukavilta.

Itse tunnustaudun auringonpalvojaksi, vaikka täällä tuo mollokka porottaa kesäkuukausina vähän liiankin voimakkaasti.

Papi kirjoitti...

Hyvää päättäjäispäivää täältäkin! Mistähän tuollaisen uimapuvun saisi..

Niin ja pakko tuosta Gregory Peckistä sanoa sen verran, että hän oli ihan hirveä Brasilian pojat -elokuvassa. Hyvä näyttelijä, mutta miten hänestä oltiinkin saatu niin pirullisen näköinen. Huh, vieläkin puistattaa.

Elisa kirjoitti...

Mukavaa todistustenjakopäivää!! "Tästä kesä voi alkaa, nostan tanssien jalkaa... " Minä pakkailen täällä ruokia, mökkiroinia, kohta auto starttaa pihasta...

refanut kirjoitti...

Klassikkoteemaasi: tänään = lauantaina, näyttää Teemalta tulevan Musta Orfeus!
Hyviä päättäjäisiä.

Leena Lumi kirjoitti...

Ei täällä Muuratsalon saarellakaan mitän hellettä, vaikka saarta kutsutaankin Suomen Tahitiksi...

RaGDe on naurua kyynelten läpi!

Heleää Helluntaita!

pikkujutut kirjoitti...

Mukavaa kesaloman alkua! Toivottavasti lampenee.

Jostain syysta kone heittaa minut ylos joka kerta kun yritan tulla blogiisi vierailulle. Nyt onnisti. En ymmarra, sama on joidenkin muidenkin blogien kohdalla.Yritan kuitenkin.

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, Sari, Papi, Elisa, Refanut, Leena ja Pikkujutut, kiitos kesälomatoivotuksista. Enpä ole paljon ehtinyt tässä koneella tänään olemaan.

Pikkujutut, mitä tarkoitat sillä, että kone heittää sinut ylös, vai tarkoititko ulos? Miksikähän et pääse blogiini.. Mutta yritä ahkerasti..