torstai 28. toukokuuta 2009

Yksi vaihtoehto - Paul Newman & Elizabeth Taylor


Tämä oli kiihkeä, mutta epätoivoinen pari - Paul Newman ja Elizabeth Taylor elokuvassa Kissa kuumalla katolla vuodelta 1958.
Tätä paria ajattelin kun mietin seinälleni tulevaa filmitähtiparia. Juuri nyt mietin, että haluaisin nähdä päivittäin seinälläni 'onnellisemman' tai kepeämmän parin.
Tämä Kissa kuumalla katolla-elokuva on niin raadollinen kertomus alkoholismista ja kariutuvasta avioliitosta, että ahdistaa jo ajatellakin.


Paul Newman ja Elizabeth Taylor näyttelevät niin vereslihalla, että katsoessa ihan sattuu.
Paul ja Elizabeth olivat oikeassa elämässä hyviä ystäviä, ihan loppuun asti. Kuvassa pari Oscargaalassa 90-luvun alussa.
(Paul Newman kuoli viime vuoden syyskuussa, 83-vuoden iässä. Taylor on tällä hetkellä 77-vuotias.)

18 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hienoja kuvia tuosta parista ovat nuo molemmat, mutta oikeassahan olet:tuossa elokuvassa on aika paljon ahdistusta, joka ehkä tulisi mieleen,jos sitä joka päivä katselisi....Onko sulla mielessä jo joku muu pari sinne seinälle?

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, kyllä minä vähän Audreyta tai Marilynia ajattelin, jopa Grace Kellyä, mutta pitää katsoa löytyykö heille paria..siis sellaista kuvaa, jossa olisi hyvä otos. Tämä Paul ja Elizabeth on aika vaikuttava pari.

Anonyymi kirjoitti...

Oli se silti yksi maailman parhaista elokuvista! Voisin ottaa seinälle ;)

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, niin onkin. Harkitsen vakaasti.

Yaelian kirjoitti...

Grace Kelly ja Cary Grant?

Merja kirjoitti...

Tuo on yksi lempiklassikoistani. Tykkään niin Tennesee Williamsista, ja nuo upeat näyttelijät vielä.. koko elokuva yhtä tunteen paloa.

Sari kirjoitti...

Upea pari ja upea leffa, vaikka on tosiaankin aika ahdistavaa ja surullista katseltavaa. Hmm, pitäisiköhän taas katsoa lähiaikoina uudestaan...

Mutta seinälle laittaisin ehkä kuitenkin itse Marilynin itsekseen tai jonkun komian miehen rinnalla tai jo aiemmin vilauttamasi Kelly-Grant-parivaljakon.

Leena Lumi kirjoitti...

Sooloilija, Kissa kuumalla katolla on nimenomaan jo enemmän kuin näyttelemistä! Jos ajattelen Lizin filmejä tämä on kakkoen ja ykkösen hän teki myös 'vereslihalla' ja se on Kuka pelkää Virginia Woolfia, jossa hän näytteli Sir Richard Burtonin eli aviomiehensä kanssa. No, tässä nyt tuli se mies näyttelijä, jota eilen sinulle muistelin, siis nimi on: Richard Burton.Mutta filmissä Kissa kuumalla katolla, Newman teki minuun vaikutuksen, sillä jos on tuollaiset silmät kuin hänellä, helposti huomio karkaa, mutta ei tässä leffassa.

Unohdin mainita mun ykkösen: Jack Nicholsson.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, siinä oli oikean elämän kuuma pari - Burton ja Taylor. Kaikilla ei ole helppoa kun intohimoa on niin paljon!

Paul Newman tekee tässä eleettömän, surullisen ja hienovireisen roolin alkoholisoituneena ja katkeroituneena miehenä. Hänen paras roolinsa!

Merja K kirjoitti...

Grace Kelly on minun suosikkini, jos vaan löytyisi hyvä pari :)

Mikä Clooneyn kuva! Harmi, että en onnistunut bongaamaan kyseistä komistusta siellä Comolla ;)

Paivi kirjoitti...

Nuo kaksi ylläolevaa kuvaa on kyllä upeita molemmat. Voi hyvin kuvitella kumman tahansa seinää koristamaan.

Merja K:lle tuossa edellä - minäkin kävin muutama vuosi sitten Comolla ja koitin tihrustaa, josko Clooneytä näkyisi, mutta näkemättä jäi :(

Annie kirjoitti...

Upea elokuva ja loistava kirjoittaja Tennessee Williams. Homoseksuaalisuus oli kyllä leffassa melkein sivuutettu. Tuo elokuva kosketti minua erityisesti, koska miehelläni oli tavatessamme alkoholiongelma (leffassahan mies joi homoutensa vuoksi kaiketi) ja lisäksi hänen paras mieskaverinsa oli ihastunut häneen ja teki minun oloni todella tukalaksi!

Nyt kaikki on paremmin, mutta joskus totuus voi olla tarua ihmeempää tai karumpaa.

Sooloilija kirjoitti...

MerjaK., Grace oli ylväs ja kaunis. Ehkä hänen paras parinsa oli juuri Cary Grant.

Päivi, Comolla on siis Clooneyta tiirailtu.Hänen huvilansa on aika hulppean näköinen. (Merjalla oli blogissaan siitä kuva).

Annie, mielenkiintoista.. Tennesee Williams oli hyvä tarinankertoja.

Elisa kirjoitti...

Tuo Kissa kuumalla katolla on aivan mahtava leffa, viisi tähteä. Huikeat näyttelijät, hienoa näyttelijätyötä! Olen nähnyt leffan varmasti 10 krt, ellen jopa 20!

Aurinkoa viikonloppuun!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, todellako olet niin monta kertaa nähnyt, mahtavaa! Minä olen nähnyt ehkä 3-4 kertaa, eri vuosina, jopa eri vuosikymmeninä..
Nyt olisi uusinnan paikka. Kirjastoon varaukseen siis.

juanita kirjoitti...

kissa kuumalla katolla on ihan yksi lempparielokuvistani, kaikesta ahdistuksesta huolimatta. ja onhan sentään loppu valoisampi :) unelmien pari ehdottomasti ja herättää aina tunteita!

Tintti kirjoitti...

Ps. Elisabeth sirkuttaa Twitterissä nimellä DameElizabeth. Rautarouva. Suosittelen.

Sooloilija kirjoitti...

Juanita, niin on minustakin. Harmittaa kun sitä ei ollut kirjaston listoilla. Nyt en pääse sitä yhtäkkiä näkemään.

Tintti, ihanko totta? Pitääpä käydä katsomassa.