sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Sunnuntaiklassikko - Kesäteema

Elviksen ja Ann Margretin yhteisestä elokuvasta Viva Las Vegas voi olla montaakin mieltä, se on osittain komedia, osittain musikaali, vähän kaikkea, mutta ennenkaikkea kesäisen värikäs ja raikas. Tämän viikon Sunnuntaiklassikon teemana on Kesäbiisi. Ja koska laitan elokuvamusiikkia omiin klassikoihini, muistin heti tämän värikkäitä uimapukuja ja uima-altaita sisältävän Viva Las Vegas-elokuvan.

Elvis ja Ann Margret laulavat yhdessä sympaattisen The Lady Loves Me-laulun. Tämä on kepeä ja raikas. Heidän välisensä lämmin kemia leijuu ilmassa. En usko, että tämä nyt maailmankaikkeuden paras kesäbiisi on, mutta tämä sopii nyt näihin keleihin.

17 kommenttia:

Annie kirjoitti...

Mieheni on Elvis-fani, mutta minun on nykyään vaikea unohtaa sitä, millaista elämää Priscilla joutui viettämään Elviksen rinnalla ja miten paljon muita naisia Elviksellä oli. No se on sitä tähtien elämää, mutta silti... Ehkä suurista taiteilijoista ei ole hyvä tietää ihan kaikkea.

Papi kirjoitti...

Elviksen elokuvat ovat kyllä niin kökköjä ja myötähäpeää aiheuttavia, että ihan surku tulee vieläkin.

Mutta laulaa hän osaa. Minen käsitä yhtään miten jollakin voi olla tuollainen ääni. Hieno biisi on tämäkin, voi hyvänen aika sentään.

Sooloilija kirjoitti...

Annie, Elvikseen liittyy niin paljon, että välillä on vain hyvä kuunnella pelkästään hänen jumalaista ääntään.

Papi, varsinkin nuo 60-luvun elokuvat on tosi kökköjä. 50-luvulla hän teki pari hyvää leffaa (Jailhouse rockin ja Love me tender ja mitä niitä oli).

Mutta tuo ääni ja karisma, se on joka paikassa.

Sooloilija kirjoitti...

Tämä on näitä ikuisuuskysymyksiä, että miten Ann Margretin nimi kirjoitetaan. Googletus toi virallisen tuloksen: Ann-Margret. Yleisesti lausumisessa kuuluu se toinenkin a-kirjain eli Margaret.

Hirlii kirjoitti...

Ei tarvitse olla maailmankaikkeuden paras, tämä on lystikäs kepeällä tavallaan.

Kari kirjoitti...

Kesäisen kepeä biisi ja Elvis on aina Elvis, vaikka laulaisi mitä.

Yaelian kirjoitti...

Mä en ihan kauhean suuri Elvis fani ole koskaan ollut vaikka hän ihan loistava laulaja olikin. Tätä kappaletta en muista, mutta sai hymyn huulille..:-)Kesäntuntuinen biisi...

Vaiheinen kirjoitti...

Sopivan kepeä meininki auringonpaisteeseen tuossa biisissä. Elvis on Elvis, vaikka ehkä tämä kipale ei olekaan hänen ohjelmistonsa aivan kirkkainta kärkeä.

SusuPetal kirjoitti...

Ihanan letkeää, sellainen hyväntuulenbiisi.

Elviksen fani en ole koskaan ollut, jotkut hitaammat, bluesahtavat biisit ovat makuuni, mutta kun samaan aikaan aikanaan oli niin paljon mustia rokki ja rhythm'n blues-äijiä, niin Elvis jää vähän kalpeaksi heidän rinnallaan.

juanita kirjoitti...

elviksestä tulee mieleen aina isäni, joka on aina fanittanut elvistä. muistan 13-vuotiaana tuskailleeni lauantaiaamuja, jolloin isä täräytti aina elviksen soimaan aamuyhdeksältä, kun kerrankin olisi voinut nukkua pitkään.. nyt kyllä haikailin tuollaisen samanlaisen poolin äärelle, kun täällä vaan +30 helteet jatkuvat :)

Tuima kirjoitti...

Tätä en olekaan tainnut aiemmin kuulla. Kivan letkeä :)

Sooloilija kirjoitti...

Juu tämä on aika kepeää tavaraa Elvikseltä, mutta joskus menee tällainenkin. Kiva kuitenkin, että kukaan ei ole täysin tyrmännyt. Onhan se niin, että Elvis on aina Elvis..

Minunkin isäni fanitti/fanittaa Elvistä, jo sieltä ihan 50-luvulta lähtien. Sitten sain puolison, joka fanitti myös. No nyt elelen yksin ja kuuntelen silloin tällöin Elvistä. En aktiivisesti, mutta joskus on paikallaan..

lepis kirjoitti...

Ja niinkuin Elviksen olis tarvinnut tuolla lailla serenadeja laulella...!

Tämä on oivallinen kesälaulu. Hyväksi malliksi mieille, miten kosioretkille kesäyöhön lähdetään ;)

Sari kirjoitti...

Serkkuni on muuten aivan armoton Elvis-fani, hiustyyliä myöten ja nuori mies jopa näyttää hivenen Elvikseltä, ja onkin pienellä asuinpaikkakunnallaan ainainen puheenaihe Elvistyylisine hiuksineen, isoine vyönsolkineen, ja cowboy-bootseineen. Ja kun serkkupoika tässä jokunen vuosi sitten oli täällä vieraanamme, kävimme arvatenkin Gracelandissä Elviksen taloa ihailemassa.

Tämän leffan katsoin joskus viime syksynä ja itsekin joudun Papin tavoin toteamaan, etteivät Elviksen leffat ole kovinkaan korkealaatuisia, mutta kyllä hänen upeaa ääntään on aina mukava kuunnella. Tämä oli kepeästi toteutettu tarina, mutta löytyy joka tapauksessa omasta leffakokoelmastani, sillä biisi Viva Las Vegas on mielestäni ihan hauskaa kuunneltavaa ja jo sen tähden sen tässä kerran tarjoushyllystä matkaani poimin.

Timo kirjoitti...

Elviksen musa ja leffansa on jotenkin jääneet mulle sivuun, mutta ihan hauska tuo oli nähdä. Sopii kesään!

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, niinpä. Ann-Margretin kanssa heillä oli rakkaussuhde, joka kesti loppuun asti, mutta muutti muotoaan ystävyydeksi. Molemmat kun olivat tahoillaan naimisissa..

Sari, kiva olisi törmätä tähän sukulaiseesi ;D Gracelandissa haluaisin vielä joskus käydä.

Timo, kaikkia ei Elvis ole koskettanut, mutta yksittäisbiisejähän voi kuunnella.

Viides rooli kirjoitti...

Elviksellä on monta roolia, tämä oli yksi niistä. Minut biisi sai hyvälle tuulelle, ääntähän rokkarilla löytyi ja balladit taipuivat hänen käsittelyssään uskomattoman hienolla tavalla.