sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Sunnuntaiklassikko - paljon kylmiä väreitä

Elin kukkeinta nuoren aikuisen elämää vuonna 1988 kun Roxette Ruotsista tuli ja lauloi bändinä itsensä suomalaistenkin sydämiin. Tämä Listen To Your Heart saa ihoni kananlihalle. Tämän laulun video on myös vielä tänäkin päivänä täysin katsottava; se on loistelias ja suurenmaailman tyyliin kuvattu. Muistan, että Marie Fredriksson oli hurjan seksikäs mustassa tiukassa kotelomekossaan ja avojaloin! Hänellä on upea ääni!
Per Gessle sitten sävelsi ja sovitti kaikki laulut, joilla on sellaisia nykypäivänä vähän pateettisia nimiä kuin: It Must Have Been Love, Wish I Could Fly, Spending My Time ja tämä Listen To Your Heart..

Mutta suloisia ovat kaikki nämä laulut. Jos ne kolahtivat silloin, kolahtavat ne vieläkin.. Nostalgia on ihana asia! Huomaa myös sivupalkissa olevan Playlistin ykköslaulu: Marie Fredrikssonin Tro-laulu.

15 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Näytti tulevan tämä video oikein laajakankaana tähän. Enkä osaa sitä enää muuttaa pienemmäksi..

Kari kirjoitti...

Mitäpä se haittaa, vaikka vähän leviää. Vahva biisi ja vahva esitys.

Yaelian kirjoitti...

Olin poissa vielä Suomesta kun tämä ilmestyi mutta sen jälkeen tätä on tullut kuultua paljonkin.Hyvä laulaja ja vahva tulkinta!

violet kirjoitti...

Ruotsalaiset osaa.
Tykkäsin muinoin Gesslen Gyllene Tider -bändistä.
It must have been love on edelleen muuten minusta tosi hyvä.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Kaunis ääni vieläkin, ja selvinnyt vaikeasta sairausajastaan ja laulaa taas.

Tuima kirjoitti...

Roxette on mennyt multa aina hiukan ohi, kuuntelin niin erilaista musiikkia tuohon aikaan, Mutta hyvä laulaja ja tulkitsija marie on.

Olen aina pitänyt Roxetten maailmanvalloitukseen liittyvästä tarinasta, jonka joskus luin jostain - en kyllä tiedä onko se totta vai ei. Pari amerikkalaista Ruotsissa vaihto-oppilasaikaansa viettänyttä kundia vaati kotiin palattuaan paikallista radioasemaa soittamaan Roxettea, taisivat viedä levyjäkin asemalle. Radionkuuntelijat pitivät kovasti Rpxettesta ja loppu on historiaa. Tjs.

Viides rooli kirjoitti...

Minulle on käynyt samalla tavalla kuin Tuimalle: Roxette lipui aikanaan jostakin syystä ohitseni, enkä koskaan saanut bändin musiikista minkäänlaista otetta. Kuten itsekin toteat, Marie Fredrikssonilla on upea ääni, ja siitä olen samaa mieltä. Erinomainen laulaja.

juanita kirjoitti...

minä taas elin kukkeinta teiniaikaa ;D ja ihailin myös tällä videolla näkyvää pikkumustaa sekä marien hiuksia!! ja eikös tämä biisi soinut pretty woman -elokuvassakin, joka oli myös kova juttu siihen aikaan :)

SusuPetal kirjoitti...

Roxette meni minultakin aikanaan ohi, mutta tuo äni on kyllä mahtava ja tunnistin tämän biisin.

Anonyymi kirjoitti...

No täältä löytyy toinen Roxette -fani vaikkei nuo muut mitään ymmärräkkään... ;) Ou jee, samalla lailla kylmät väreet menevät selkäpiirtä pitkin, edelleen! Loisto valinta klassikoksi!

Roxette kuuluu myös niihin bändeihin, jota pitää soittaa kovaa!

Timo kirjoitti...

Hienoja nämä Roxetten kappaleet ovat, jotenkin vain itselläni ovat siinä 'keskialueella' - ei meinaa kallistua oikein kumpaankaan suuntaan.

Leena Lumi kirjoitti...

Roxetten musiikki ei ole mun juttu, mutta laulajan tyyli kylläkin: hiukset, kotelomekko etc.

Kiva tässä kirjoitella, kun tuo sun kuvashow pyörii oikealla. Sooloilija, olet Valokuvaaja!

Niin, ja ymmärrät nyanssien merkityksen...

Papi kirjoitti...

Tämä on parasta Roxettea ja hyvin laulaa Marie.

Hane kirjoitti...

Kyllähän Roxettea kuunneltua tuli, eniten pidän vieläkin siitä "It Must Have Been Love" kappaleesta, eikös se ollut tunnarina Pretty Womanissakin...

Elisa kirjoitti...

Roxette on jees! Minäkin tykkään, ruotsalainenkin on =). Listen to your heart oli niitä ensimmäisiä Roxetten hittejä, siksi mulle erityisen rakas, eivätkä sanatkaan ole hullummat - sydäntään pitää immeisen kuunnella.