sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Neljän haaste

Sain tämän Neljän haasteen Leena Lumelta jo jonkin aikaa sitten.. Unohdinkin vähäksi aikaa, vaikka tämä on ihan kiva. En kuitenkaan haasta ketään, sillä tämä on jo kiertänyt aika monessa blogissa.. Pitemmittä ohjeitta ja puheitta menen suoraan NELJÄÄN paljastukseeni:


* 4 paikkaa, jossa olisin nyt mieluiten:
- The Holiday-elokuvan englantilaisessa kivitalossa (kuva yllä) yksin kirjojen kanssa
- Ranskan Provencessa kahvilatunnelmissa
- uimassa ulkouima-altaalla ihan yksin
- ylellisen hotellin aamiaspuffetissa


* 4 lempiruokaani:
- fetasalaatti
- kasvispizza
- erilaiset keitot
- pastaruuat

* 4 internetsivustoa, jolla käyn päivittäin:
- blogi
- sähköpostit
- facebook
- googlen haku

* 4 työtä, jota olen elämäni aikana tehnyt:
- paikallislehden toimittaja
- toimitusjohtajan sihteeri
- jäätelönmyyjä
- kirjastotyöntekijä

*4 suurkaupunkia, jossa olen lomaillut:
- Rooma (kuva)
- Pariisi
- Ateena
- Amsterdam


* 4 tv-ohjelmaa, joita seuraan:
- uutiset ja ajankohtaisohjelmat
- hyvinkäsikirjoitetut tv-sarjat
- elokuvat tietenkin
- Ellen DeGeneres Show

10 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Hyvä maku! Voisin aika pitkälle allekirjoittaa samat, paitsi ammatit. Enkä ole kyllä käynyt Roomassa ja Ateenassakaan.

Kivasti muuten kuvitettu tää juttu.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, kiitosta vaan kehuista.. Kivahan tätä oli tehdä ja kuvittaa..

Yaelian kirjoitti...

Kiva kun sinäkin tämän teit! Arvasinkin,että olet ollut jossain kirjoittamista vaativassa tehtävässä, toimittajana,kirjoitat niin hyvin.Minäkin juuri tällä hetkellä voisin olla jossain uima altaalla ihan yksin, ei tarttisi edes uikkaria silloin...

Leena Lumi kirjoitti...

Kiitos Sooloilija, että ehdit! Me olemme molemmat härkiä horoskoopissa, mutta sen lisäksi: 1) tuo engl. kivitalo on mun unelma 2) fetasalaatti on ruoka, jota syön joka viikko,aina 3) blogi = ykkösseurattava 4) toimittajatausta minullakin eli paljon samaa, kuten on taidettu todetakin.

Miten muuten taipuu Lumi sana nimenä? Tyttäreni on Meri. Vrt. Sain tämän viestin Meriltä, ei Mereltä, jolloin merkitys jo olisi eri. Saatko viestin Lumelta vai Lumilta? Lumilta muuttaa jo merkitystä, vaikka siinä sanan vartalo on säilytetty kuten Meri -sanan taivutuksessa. Päämies väittää, että jos vaihdan sukunimeni Lumeksi, sanotaan minun tullessa paikalle: Nyt tuli Lunta tupaan!;-)

Suomen kíelestä ovat muuten possessiivisuffikset katoamassa! Toimittajat ovat jo niitä käyttämättä usein ja nyt olen huomannut, että itse syyllistyn jo usein samaan. Ulkomaalaiselle Suoomen opiskelijalle tämä helpotus tietysti, sillä juusi suffikset tekevät kielestämme niin vaikean.

Sooloilija kirjoitti...

Yael, eikö olisikin ihana uiskennella rauhassa jossain uima-altaalla. Ihan yksinään.

Leena, kysyit että miten Lumi taipuu, mutta gmail ainakin ilmoittaa, että 'Leena Lumi on lisännyt kommentin tekstiin..' Eli nimeä ei taivuteta missään kohdssa. Itse sanoisin, että Lumelta, Lumelle, Lumeen. Ei mitään i-kirjaimia.

Leena Lumi kirjoitti...

Niin minäkin taivuttaisin, kuten sinä eli Lumelta, Lumelle, Lumeen...

Olet ollut kovasti ahkerana ja minä en aina osaa noihin elokuviin mitään sanoa ellen ole siitä lukenut tms. Hain eilen taas Mamma Miaa, mutta ei näkynyt. Teki mieli ostaa Revolutionary Road, mutta kun se on juuri nähty ja omistan kirjan, eikä ole sitä katselukonetta, kun nyt tapahtui tämäkin tragedia, että kirjoitan kaiken kahteen kertaan 'remobntin' jälkeen...Lukija tulee huomenna kirjastosta.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, uskon, että Mamma Mia löytyisi Anttilasta ainakin. Vasta näin jossain hintaan 10,90, enkä silti ostanut.. Odotan vielä, että hinta hieman tippuu. Sama Revolutionaryn ja Lukijan kohdalla.

Paivi kirjoitti...

Ainakin Playllä näyttää Mamma Mia olevan alle 11e ja vielä suomitekstitetty versio. http://www.play.com/DVD/DVD/4-/3423869/Mamma-Mia-/Product.html

Hauska oli lueskella näitä Sooloilija :) ja täälläkin ilmoittautuu yksi paikallislehden entinen toimittaja ;-)

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, olin juuri tänne lisäämässä noihin tv-ohjelmiin; että katson MYÖS kaikkea höttöä ja vähemmän hyvin käsikirjoitettua, sillä tv on intohimoni, katson kaikenlaisia ohjelmia, en kuitenkaan kritiikittömästi.

Hannele kirjoitti...

Hienot paikat.