maanantai 13. heinäkuuta 2009

Uma Aaltonen oli kaikkien eläinten ystävä

Luin juuri nettiuutisista, että toimittaja/kirjailija Uma Aaltonen on kuollut tänään maanantaina. Pitkään MS-tautia sairastanut Uma oli aktiivinen ja positiivinen ihminen, keskustelija, joka puhui asioista niiden oikeilla nimillä. Sain periaatteessa seksivalistukseni 1980-luvulla juuri Uma Aaltosen sanoja kuuntelemalla. Hänhän kirjoitti nuorille muutaman kirjankin aiheesta. Tuottelias Uma Aaltonen kirjoitti myös hevos-ja koirakirjoja.

Uma Aaltonen kuoli 68-vuotiaana. Häntä ympäröivät aina eläimet; koirat, kissat, hevoset sekä lapset ja nuoret. Hän kirjoitti vuonna 2004: 'Luonto on suuri ystävä kaikille maailman lapsille.'

Ja muistattehan moni millainen puheääni Umalla oli. Hän puhui lempeästi, eläimille ja ihmisille samalla tavalla..

8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Näin eilen Ilta Sanomista että Uma oli kuollut. Itsekin muistan hänet hyvin. Rauha hänen sielulleen.

Paivi kirjoitti...

Minäkin kasvoin Uman nuorille suunnattujen tekstien kanssa ja ihailin aina hänen työtään eläinten ja nuorten parissa. Minä olen vielä tältä loma-aamulta ollut uutispimennossa, joten minulle oli ihan uusi uutinen. Levätköön rauhassa, hän oli tärkeä ihminen!

Papi kirjoitti...

Suuri eläintenystävä hän kyllä oli, se hänestä tulee mieleen ensimmäisenä. Upeat koiratkin tuossa kuvassa hänen kanssaan.

Leena Lumi kirjoitti...

Uman kirja Colette, pieni, musta noutaja on komeronhyllylläni piilossa vaatteiden alla. Kirja kertoo labradorin pennun kuolemasta ennen kuin pentu on päässyt edes aikuiseksi. Kun menetin oman mustan noutajani, kyyneleeni puhkoivat tuon kirjan, mutta teksti lohdutti. Umalta on lause: "Mikään maailmassa ei ole niin ihmisen syliin sopiva kuin koiranpentu."

Sain tuta Uman ystvällisyyden ollessani mukana Rehnin vaalikampanjassa, jossa hän oli primus motorina.

Uman takia olin perustamassa vuohitilaa...

Minä haluan päästä kuoltuani koirien taivaasen. Me emme tiedä, missä Uma on nyt kirkkaimpana tähtenä...

katriina kirjoitti...

Uma Aaltonen oli tosiaan tärkeä ihminen ja vaikutti paljon nuorten äänitorvena ja puolestapuhujana. Tykkäsin radio-ohjelmista.

Una Reinman kirjoitti...

Minä muistan ikuisesti hänen tekstinsä "Itkevä turkki- joka kertoi hylkeenpoikasista... =(


Hyviä muistoja mieleen tuova nainen...

Hane kirjoitti...

Uma kuului minunkin nuoruuteeni, muistan hänen monet viisaat neuvonsa vieläkin. Hän puhui nuorille suoraan kipeistäkin asioista. Hieno ihminen !

Leena Lumi kirjoitti...

Voiko sanoa kauniimmin: Hyviä muistoja mieleen tuova nainen.