keskiviikko 5. elokuuta 2009

Ilmaisnäytöksessä elokuvissa - Odottamaton ehdotus


Olihan se kokemus sekin, että ilmaiset leffaliput olivat käyneet kuin kuumille kiville ja suuri elokuvasali oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ihmisiä. Vieressäni istuva nuori tyttö söi haisevaa voileipää.. (Ihan vain tällainen toim.huom.). Liput tarjosi Seppälä yhdessä Me Naiset-lehden kanssa.

Elokuva oli tällä viikolla ohjelmistoon tuleva raikas komedia Odottamaton ehdotus - The Proposal, jossa on tämä jännittävä asetelma, jota monissa elokuvissa on viime aikoina viljelty: vanhempi nainen ja nuorempi mies. Tässä tapauksessa nainen on suuren kustantamon pomo ja mies on pomon assistentti. Naisena näpsäkästi näyttelee Sandra Bullock (synt. -64) ja suloisena miehenalkuna Kanadan lahja maailmalle eli Ryan Reynolds (synt. -76).

Elokuva on kokonaisuutena hyvin ennalta-arvattava, jopa häiritsevyyteen asti. Ja tässäkin hössötetään naimisiinmenosta ja häiden järjestelystä. Alan kyllästyä tähän amerikkalaiseen aiheeseen. Juonesta ei sen enempää, sillä jos katsoo trailerin, on nähnyt melkein koko elokuvan perusajatuksen. New Yorkin kiihkeän sykkeen lisäksi elokuvaa on kuvattu Alaskassa. Siitä paljon plussaa, että elokuvan tapahtumat on viety Sitka-nimiseen pikkukaupunkiin, jota kehystävät loistavat vuoret ja meri..

Sivurooleissa näyttelevät tunnetut veteraanit, mm. Tyttökullat-sarjan Betty White, joka on tällä hetkellä 87-vuotias, ja niin eloisan oloinen.

Jos pitää Sandra Bullockin tyylistä, pitää tästäkin elokuvasta. Sandran komedienneroolit ovat hyvin samanlaisia, hän on taitava, mutta ei sytytä kaikkia. Tärkeintä kuitenkin, että pääparin, Reynoldsin ja Bullockin kemiat toimivat.

Ja jos pitää Ryan Reynoldsista niin mikäs sen mukavampaa kuin katsella häntä suurelta valkokankaalta. Miehessä on pituutta, suloisuutta, lihaksia, leppoisaa huumoria.. Täydellinen kanadalainen!

Mutta itse elokuva - vähän liian valmiiksi pureskeltu.

Traileri tässä.

8 kommenttia:

Ppi kirjoitti...

Sandraan en ole ikinä lämmennyt vaikka olikin Speed:ssä mun ihanan Keanun kanssa. Ei vain nappaa ja kun ei niin ei. Olisiko ne hänen elokuvansa vain aina juuri tätä mitä kirjoiti, niin kovin ennalta arvattavissa.

Paivi kirjoitti...

Ikävä että ei ihan kolahtanut tämä. Olen kyllä samaa mieltä, että ennalta-arvattava oli tuo elokuva. Minä vaan rakastin niitä maisemia ja tuo pääpari on minun mieleen :)

Sooloilija kirjoitti...

Papi, no sitähän minäkin tässä, että Sandra ei sytytä minua, mutta parina olivat ihan hyviä..

Päivi, oih, ihanat Alaskan maisemat! Linkitin sen Sitka-kaupunginkin! Siis tuonnehan pitäisi joskus elämässään päästä!

Ja lisähuokaus Ryan Reynoldsista!

Hane kirjoitti...

Mä ainakin menen katsomaan tämän ihan lempparinäyttelijäni Sandran takia, ja onhan tuo Reynoldskin ihan ilo silmille ;O) Kaikki Sandran elokuvathan ovat vähän "hömppää", mutta mitä siitä, kyllä niitäkin on aina välillä ihan kiva katsoa ;o)

Sooloilija kirjoitti...

Hane, juu kannattaa käydä, minäkin tulin ihan hyvälle mielelle tästä.

(Mutta välillä vähän rasitti kun melkein tiesi mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan..)

Leena Lumi kirjoitti...

Ennalta-arvattavuus vie mehut koko filmiltä. Olen muuten peto arvaamaan! Lukijassa annoin anteeksi, koska pidin kirjailijan temposta ja tyylistä kertoa tarina. Ja aion sen leffankin ostaa.

Jos sinä olet kyllästynyt amerikkalasiin häähössötyksiin (niin minäkin), voitaisko muistaa yksi hyvä: Neljät häät ja yhdet hautajaiset. En tajua, miksi se aina vaan saa mut hyvälle tuulelle.

Paivi kirjoitti...

Neljät häät ja yhdet hautajaiset on komedioiden klassikko! :) Se on varmaankin ainoa kunnon hääkomedia, mitä olen nähnyt. (Täällä siis toinen elokuvan fani ilmoittautuu :)

Sooloilija kirjoitti...

Leena, kyllä, minäkin rakastan Neljät häät ja yhdet hautajaiset-elokuvaa! Olen nähnyt monta monituista kertaa!

Päivi, todellakin yksi ainoita kunnon hääkomedioita, aivan ihana!

Ja englantilainen!