torstai 10. syyskuuta 2009

Drew Barrymoren monet kasvot, hiukset ja roolit

Grey Gardensista inspiroituneena tein ihastuttavasta Drew Barrymoresta tämän kollaasin.

Aurinkoiseen Kaliforniaan 34 vuotta sitten syntynyt Drew syntyi suoraan parrasvaloihin ja filmitähtimaailmaan. Hänen isänsä oli näyttelijä John Drew Barrymore ja äitinsä on unkarilainen. Tämän tietäen olenkin näkevinäni Drew:ssa jotain hyvin eurooppalaista. Drewn kummisetä on itse Steven Spielberg. Drewn isoisä oli jo 40-luvulla kuollut elokuvanäyttelijä John Barrymore.

Drewn ura alkoi alle 1-vuotiaana mainoksista ja jatkui lapsinäyttelijänä. Hänen tunnetuin lapsiroolinsa on 6-vuotiaana tehty E.T.-elokuva, jonka kummisetä Spielberg ohjasi.

Lapsitähteydessä oli Drewn kohdalla myös varjopuolensa: hän eli kummallisessa maailmassa, ja joutui huumevieroitukseen jo 13-vuotiaana. Muistan ne järkyttävät lehtijutut noin kaksikymmentä vuotta sitten, jossa kerrottiin lapsitähti Drew Barrymoren olevan jo 13-vuotiaana alkoholisti ja huumeiden käyttäjä..

Mutta Drew pääsi nousemaan ja on nyt koko aikuisikänsä ollut otsikoissa lähinnä elokuvarooleistaan ja tuotantoyhtiöstään, joka tuottaa elokuvia. Tänään Drew on täysin raitis ja elää terveellistä elämää. Uskon, että nuoruuden synkkä menneisyys silti seuraa häntä, vaikkei esille kovin usein enää tulekaan..


Drewn rooli Grey Gardensin Edie Bouvier Bealena on tarkoin tehty rooli, jossa hän ulkonäöllisesti muuntui täysin oikean Edien näköiseksi (kuva yllä). Uskon, että hän myös henkisesti ui täysin sisään Edien persoonaan. Minä palkitsisin Drew Barrymoren tästä roolista! Niin koskettava työ se on.

7 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Minä nyt kovasti odotan tuota filmiä, kun sinä olet noin innostunut...Pidän tummista sävyistä, kuten Brokeback Mountainissa ja Shipping Newsissa, mutta myös tosiperäisistä kertomuksista, joissa ihmiset elävät kuin rajatilassa ja ei kenenkään maalla.

Tämä Barrymore olisi ilahtunut sinun kollaasistasi. Minä pidän eniten vasemman alakulman Drewsta.

Paivi kirjoitti...

Drew on tosiaan kasvanut erittäin varteenotettavaksi näyttelijäksi viime vuosina. Niiden teinisekoilujen jälkeen en ihan heti uskonut, että tuo tähti enää nousisi, mutta väärässä olin. Tykkäsin todella paljon juuri Drew'n roolihahmosta komediassa Jätä se! Ja monissa muissakin viime aikojen rooleissaan nainen on tuonut raikkaan tuulahduksen hahmoonsa.

Hienoa siis, että sieltä ojasta on ylös päässyt. Ja hienoa, että tekee tuottajan hommia näyttelijätyön ohella.

Yaelian kirjoitti...

Hieno postaus Drew Barrymoresta.Hän on tosiaankin kulkenut pitkän ja välillä vaivalloisenkin tien matkalla hyväksi näyttelijättäreksi.Hänen roolisuorituksensa pikku Ediena on minusta aivan Oscarin arvoinen!

Elisa kirjoitti...

Jotain kivaa, miellyttävää, sympaattista Drewssa on, vaikka en mikään fani olekaan. Pitää laittaa tuo leffa korvan taakse!

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos hyvistä kommenteista Leena, Päivi, Yaelian ja Elisa..
Olen nyt niin väsynyt, että lähden nukkumaan.. Huomenna taas uudet jutut. :D

violet kirjoitti...

Mitä ihmettä, Colin ja Hugh viettivät synttäreitään...hehän ovat jo...(????!!!!)
Pitäiskö vaihtaa vanhempaan? Eikös H ole ainakin vielä vapaana?;-)

Sooloilija kirjoitti...

Violet..hehän ovat jo aikuisia miehiä! Hugh on vapaana, kai. Colin tiiviisti naimisissa italialaisen vaimonsa kanssa, lapsiakin kolme. Kaksi Neitsyt-miestä siinä..