lauantai 12. syyskuuta 2009

Tuplamorsian New Yorkissa


Otin kevennystä. Kietouduin peittoon, söin suklaaleivosta kahvin kera ja katsoin hyvien näyttelijöiden tähdittämää Tuplamorsianta (The Accidental Husband), jossa Uma Thurmanin esittämä radiopsykiatri miettii koko elokuvan ajan kumman ottaisi: tylsän ja turvallisen brittimiehen (Colin Firth) vai hulvattoman ja komean palomiehen (Jeffrey Dean Morgan).

Olen vieraillut New Yorkissa monta kertaa, elokuvien mukana. Tämäkin elokuva hivelee pilvenpiirtäjänäkymillään ikuista kaipuutani tuohon kaupunkiin, jossa en ole siis koskaan oikeasti käynyt. Mielenkiintoisena piristeenä on elokuvaan tuotu mukaan New Yorkin intialaisyhteisön elämää värikkäine juhlineen ja ravintoloineen..

Elokuva on romanttinen komedia, se suoristaa mutkat ja on aika hömppä, mutta tulee joskus niin tarpeeseen. Se ylistää rakkautta ja rakastumista.. Mutta sen parasta antia ovat kuitenkin näyttelijät, jotka pelastavat köykäisen käsikirjoituksen ja yllätyksettömän ohjauksen.. Kuten ennenkin on jutuissa ja kommenteissa täällä blogimaailmassa todettu: miehekästä ja ihanaa Jeffrey Dean Morgania katsoo kaksi tuntia vaikka lukemassa puhelinluetteloa läpi, ja Colin Firthissä on aina sitä Bridget Jones-elokuvista tuttua jäyhää britticharmia, jota olemme tottuneet näkemään. Uma Thurman on näyttävä nainen, muttei kuitenkaan kovin karismaattinen.

Joten elokuva meni jo.. Palautettiin vuokraamon jo..

9 kommenttia:

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Vähän olisi siistiä käydä New Yorkissa! Ehkä joskus tulevaisuudessa...

Eilen tuli hauska komedia, vähän samanlainen, tv viideltä.

Anonyymi kirjoitti...

Aah, Colin Firth! Lemppari!

Oletko muuten nähnyt leffaa Juno? Oli ihan hauska ja vähän erilainen teiniraskauselokuva. Suosittelen!

Katsoin myös vähän aikaa sitten Mamma Mian ja kuten blogissasi jokin aika sitten totesit, se vaan jostain syystä tuo kyyneleet silmiin, vaikka ns hauska ja hyvän tuulen elokuva onkin. Varsinkin Merylin Winner takes it all- kohtaus oli aika koskettava. Oli ihanaa kuulla näyttelijöiden laulavan ja kunnioitukseni koko porukan lahjakkuutta kohtaan vain kasvoi. Kyllä he vaan ovat monitaitureita! Piercekin lauloi minusta ihan hyvin!!! Ja Colin menis ihan täydestä Beatles-porukassa :)

Minna

Sooloilija kirjoitti...

Tuure, joskus tulevaisuudessa minäkin sinne..

Minna, Juno on näkemättä, kerran meinasin katsoa, mutta jäi sitten kuitenkin katsomatta. Teinityttäreni on sen nähnyt.

Mamma Miasta samaa mieltä, että vaikka sekin on hömppä niin siinä näkyy se näyttelijöiden heittäytyminen rooleihinsa ja aito hauskanpito.

Liivia kirjoitti...

Minä en kyllä miettisi hetkeäkään kumpi, tietysti Colin!

En ole nähnyt Uma Thurmania kankaalla kuin yhdesti, pidin kyllä. Jään miettimään onko karismaa vai ei...

Kyllä siellä Nykissä on kai kerran elämässään käytävä. Odotan kun tyttö kasvaa teiniksi, sitten mennään.

Sooloilija kirjoitti...

Liivia, minäkin mietin josko tyttärien tai tyttären kanssa sinne jossain vaiheessa.

Colin on ihana, mutta niin on Jeffreykin.. Uma on kaunis.

Elisa kirjoitti...

Minäkin olen katsonut tuon leffan ja vaikka olen Colin fani JUURI tuossa leffassa Jeffrey vetää pitemmän korren - mennen tullen. Mikä läsnäolo - vaikka kyseessä on pure hömppäleffa. Läpikatsomisleffa, mutta kyllä se vihdytti(kin). Ajoi asiansa.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, vähän samoilla linjoilla kanssasi.. Jeffrey on tässä tosi namu, vaikka fanitan myös Colinia.

Paivi kirjoitti...

Samoilla linjoilla noiden miesten suhteen mennään täälläkin. Mutta se että Colinin jäykkishahmo antoi niin helposti periksi ei toiminut minulle millään. Ei kukaan naimisiin menossa oleva ihminen voi luovuttaa rakastaan toiselle ihan noin vaan, eihän?

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, käsikirjoituksessa olisi kannattanut hieman hioa tuota puolta.. Mutta romanttisissa komedioissa ne ratkaisut yleensä ovat tuollaisia. Oikeassa elämässä ei sitten niinkään.