sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Marraskuiseen pimeyteen hiukan Barcelonaa

Oikein aurinkoinen kiitos ystävälle, jolta sain juuri postissa tähän hetkeen sopivan elokuvan Vicky Cristina Barcelona. Kävin sen elokuvissa katsomassa tasan vuosi sitten, mutta en ole sitä sen jälkeen nähnyt. Monet elokuvat melkein vaativat toisen katselukerran. Tämä elokuva kuuluu niihin.

Ensimmäisellä kerralla nautin näkemästäni, mutta huomasin, että elokuva herätti kiivasta keskustelua. Siitä joko pidettiin tai siitä ei pidetty lainkaan. Moni sanoi sitä tyhjänpäiväiseksi ja liiankin kepeäksi. Woody Allen halusi sijoittaa elokuvan Barcelonaan, pois New Yorkista ja Lontoosta. Muistan pitäneeni erityisesti elokuvan kesäisen kirkkaasta valosta. Onko se sitten sitä kuulua espanjalaista auringonvaloa, jota olen kaipaillut juuri näinä päivinä sumuiseen, lumettomaan ja pimeään talveemme täällä pohjolassa.

Ja ainahan silmä lepää Javier Bardemia katsellessa.. Penélope Cruz palkittiin osastaan tänä vuonna sivuosa-Oscarilla.

Nyt rupean katsomaan. En kirjoita enää varsinaista arvostelua. Se löytyy täältä.

10 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Minusta tämä oli ihan katsomisen arvoinen leffa ja tulin elokuvateatterista ulos hyvällä mielellä. Ja Javieriahan nyt katselee ihan ilokseen.

Sooloilija kirjoitti...

Juu, Woody Allen teki tästä miellyttävän matkan Barcelonaan.

Sari kirjoitti...

Tämä leffa osui silmiini eilen Blockbustersin alehyllyssä hintaan $3.99 ja olin tarttua... Ja tämän luettuani ehkä käynkin sen ostamassa ja katson toistamiseen.

Ensimmäisen katsomisen jälkeen leffasta jäi nimittäin hiukan sekava fiilis. Silloin päällimmäisenä mieleeni jäi Penelope, miten mahtaisi olla tilanne toisen katsomiskerran jälkeen... Hmm...

Sooloilija kirjoitti...

Sari, huomasin, että pidin toisesta kerrasta enemmän. Katsoin eri asioita kuin ensimmäisellä kerralla. Katsoin pieniä yksityiskohtia, eri roolisuorituksia kuin Penélopen rooli (vaikka sekin raastavan hyvä onkin). Olen sitä mieltä, että Woody Allen osaa rentouttaa näyttelijänsä. Kaikkien Allenin näyttelijöiden roolityöt ovat niin luontevia. Kerrassaan hurmaava elokuva!

Paivi kirjoitti...

Minä tykkäsin tästä todella paljon sekä ekalla että tokalla katsomisella :) Ennen Barcelonan reissua piti hommata tämä dvd ja "pakottaa" mieskin katsomaan - ja hänkin siitä jotenkuten tykkäsi.

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, samaa ajattelin minäkin: että ennenkuin menee Barcelonassa käymään, tämä on pakko katsoa! Ja kuten Sarille tuossa totesin, päällimmäisenä jää mieleen sana: hurmaava!

Elisa kirjoitti...

Meillä menee katselut usein samoissa sykleissä. Minä katsoin tämän edellisenä viikonloppuna ja tykkäsin edelleen. Ei mestariteos mutta viihdyttävä, aurinkoinen - juuri mitä tarvitsin.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, jännä juttu!
Tämä on erityisen hyvä elokuva marraskuusta selviytymiseen.

Susanna kirjoitti...

Täytyykin hakea taas vuokraamosta! Hyvistä kirjoista ja leffoista nauttii pitkään ja useasti!

Kiitos muuten sinulle blogistasi - noin yleisesti ottaen. Tänne on aina mukava pistäytyä pienellä leffamatkalle ja hakemaan vinkkejä tulevia katselukertoja ajatellen. Vaikka/koska kommentit ovat omiasi, niitä on miellyttävämpi lukea kuin lehtiarvosteluja.

Jatka samaan malliin!!! Ja tahtiin :)

Hyvää syksyä ja aurinkoista mieltä!

Sooloilija kirjoitti...

Susanna, mukava kun tykkäät ja tervetuloa taas uudelleen!

:D