torstai 21. tammikuuta 2010

Heath Ledgerin kuolemasta 2 vuotta 22.1.


Heath Ledger  kuoli tasan kaksi vuotta sitten, 22.1.2008. Hän oli vain 28-vuotias. Hänen loppunsa oli surullinen ja yksinäinen. Loppuaikojen kuvissa, kuten ylläolevissa, Heath näyttää ilottomalta ja erakkomaiselta. Alunperin Heath oli iloinen ja perhekeskeinen poika Australian Perthistä.

Heath teki lyhyessä ajassa mittavan ja arvostetun uran.
Tv-kanava Nelonen muistaa tulevana viikonloppuna Heathia peräti kolmena perättäisenä iltana, kolmella eri elokuvalla. Niissä kaikissa Heath on elementissään hieman erikoisena, vauhdikkaana ja vilkkusilmäisenä nuorena miehenä. Heath-elokuvaputki alkaa perjantaina Grimmin veljekset-elokuvalla, lauantaina tulee historiallinen Patriot ja sunnuntaina hurmaava Casanova, josta kuva alla.Itselleni kaikkein rakkain Heathin rooleista on kuitenkin hänen ikimuistoinen roolinsa Ennis Del Marina Brokeback Mountainissa. Sydäntäraastava rooli rakastuneena, jäyhänä miehenä, jolle elämä oli taistelua. Ja jolle suotiin vain pieniä onnenmurusia.


Nämä ystävykset - Heath Ledger ja Jake Gyllenhaal näyttelivät itsensä tulevan klassikkoelokuvan suuriksi ja unohtumattomiksi.

*****************
Heathin silmistä katosi ilo. Voimme vain miettiä miksi hän ei jaksanut elää.10 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Niin se vaan aika kuluu ja Heathinkin kuolemasta on jo kaksi vuotta. Katsoin vastikään elokuvan The Imaginarium of Doctor Parnassus, joka jäi Heathilta kesken.

Tuntuikin jollain tapaa surulliselta katsoa elokuvaa ja sisimmässään todeta, ettei tämäkään lahjakas näytteljä ole enää keskuudessamme.

Surullinen ja hiukan poissaoleva on tosiaan nuoren miehen ilme noissa ylemmissä kuvissa. Mikä sitten mahtoi lopulta johtaa hänet tuohon tilanteeseen, se jää varmasti meille kaikille arvoitukseksi.

Sooloilija kirjoitti...

Sari, en ole vielä nähnyt tuota Heathilta keskenjäänyttä elokuvaa, aikomus olisi.

Ihan oikeasti tunsin haikeutta ja surua kun kirjoitin tätä juttua ja kokosin kuvia tiedostoista.

Heathissa oli jotain selittämätöntä aitoutta, sellaista australialaista mutkattomuutta, mutta silti ujoutta. Hän halusi olla tähtikultista kaukana, mutta joutui silti Hollywoodin pyöritykseen ammattinsa vuoksi.

tuuluska kirjoitti...

Olitpas haikean Candy-videon laittanut linkkiin... sniff :(

Harmittaa ihan vietävästi että kotikaupungissani ei ainakaan vielä ole tuota Sarin mainitsemaa elokuvaa näytetty... luulen ettei se tänne tulekkaan. Se olisi ollut mukava katsoa nimenomaan teatterissa.
Näkemistäni Heathin elokuvista eniten olen tykännyt Casanovasta, en osaa selittää miksi. Ehkä vaan kun se oli niin onnellinen.

Annie kirjoitti...

Tekikö hän siis itsemurhan? Luulin, että se oli vahinkoyliannostus. Minä pidin eniten Ritarin tarinasta, jossa hän oli jotenkin raikas ja suloinen. Hän tosiaan väsyi ja vanheni aika nopeasti. Tiedä sitten, mitä oli taustalla. Mistä kuulit, että hän oli perhekeskeinen poika? Eikö hän lähtenyt 16-vuotiaana kotoa surffariksi ja näyttelijäksi?

Leena Lumi kirjoitti...

Mulle tulee aina huono omatunto, kun niin pidän Brokeback Mountainista, mutta päällimmäisenä on mielessä vain Jake. Toki sitten muistan ketä hän rakasti...

Olisipa kiinnostvaa tietää, mikä vei Heathin silmät noin 'kaiken nähneiksi, uupuneiksi, jo kuin rajan yli kaipaaviksi'. Sammunut katse! Saman huomasi Marilynistä tietyissä poseerauksissa, joita katsoin netissä. Näkyi myös muutamissa valokuvissa, mutta ei tuossa viehkossa yliökuvassa, mikä sinulla nyt on ja toivottavasti viipyy.

Paivi kirjoitti...

Brokeback Mountain teki minusta suuren Heath-ihailijan. Rooli oli niin huikea, tuntui menevän niin syvälle Heathin sisälle, ja katsojankin se raastoi vereslihalle. Brokeback Mountain on minun listoillani yksi maailman parhaista elokuvista, eikä todellakaan vähiten Heathin ansiosta!

Ihana, loistava näyttelijä, jonka töitä olisi mielellään katsonut vielä monta. Nyt Dr Parnassuksen myötä jouduimme sanomaan lopulliset hyvästit...

Sooloilija kirjoitti...

Tuuluska, tuo Candy on kaunis, mutta raju huumekuvaus. Heathin ns. välityö, mutta ehdottomasti helmi!

Casanovasta olen minäkin pitänyt; se on virkistävä ja hauska!

Annie, ei tehnyt itsemurhaa. Mutta mistäpä me sitä voimme varmasti tietää. Voihan lääkkeitä ottaa vahingossakin liikaa ja vääriä, toisilleen sopimattomia lääkkeitä. Mutta voiko sittenkään.. Sitä olen aina miettinyt..

Perhekeskeisyydellä tarkoitan sitä, että hän aina korosti juuriaan ja rakasta perhettään, vaikka lähtikin aikaisessa vaiheessa pois kotoa. Perhekeskeinen voi ehdottomasti mielestäni olla, vaikka ei olisikaan fyysisesti lähellä sukua/perhettä.
Tavoittelihan Heath perhe-elämää Michelle Williamsin kanssa, ja korosti lyhyeksi jäänyttä isyyttään ! Hänestä on suurenmoisia kuvia yhdesssä pienen Matilda-tyttären kanssa..

Leena, noissa Heathin ylimpien kuvien silmissä on juuri sitä samaa mitä näimme Elviksen ja Marilynin silmissä; lääkkeiden käyttö näkyy silmissä.

Päivi, samaa mieltä kanssasi: BBM on yksi maailman parhaista elokuvista. Se on kymppisuoritus koko ryhmältä, mikään osa ei onnu. Käsis, musiikki, lavastus, maisemat, näyttelijät.. ihan kaikki on täydellistä.

Dr. Parnassuksen haluan nähdä, vaikken ihmeemmin ole aiemmin innostunut ohjaaja Terry Gilliamin elokuvista..

Annie kirjoitti...

Voi olla, että ero otti liian koville. Luin, että Michelle erosi Heathistä tämän huumeongelman takia.

Kaipa minunkin täytyy Brokeback Mountain katsoa, vaikka Gyllenhaal vähän töökkiikin. Kun sitä niin on kehuttu. :-)

Leena Lumi kirjoitti...

Annie, varo vain: Voit vielä ihastua Jakeen;-)

Ja Brokeback Mountain on ihan must -leffa. Saan kiittää Soolista siitä, että ymmärsin tämän elokuvan katsoa. Olen kova 'passaamaan' leffoja, koska kirjat vievät niin paljon aikaani.

tuuluska kirjoitti...

Tulipa eilen katsottua tuo Casanova uudelleen kun yksi ihana perilliseni oli sen tallentanut. Yhdessä peiton alta kurkisteltiin komeata Casanovaa. En tiedä paljonko Lasse Hallsstömiä pitäisi tässä hehkuttaa, mutta huumori mitä tuossa elokuvassa vähäsen viljellään, on minusta osuvaa.