maanantai 18. tammikuuta 2010

Kultaisella maapallolla Palkitut Drew, Meryl ja Jeff

Viime vuonna ilmestynyt Grey Gardens -  HBO:n tv-elokuva lumosi minut täysin viime syksynä. Elokuva oli menestys viime vuonna Yhdysvalloissa, mutta täällä se on saanut hyvin vähän huomiota, eikä sitä tiettävästi ole vieläkään julkaistu dvd:nä. Sain elokuvan ja dokumentin postilähetyksenä eräältä blogiystävältä, jolle vieläkin lähetän lämpimät kiitokset!!

Elämäkertaelokuva erikoislaatuisista äidistä ja tyttärestä - Edith Bouvier Bealesta ja hänen tyttärestään Little Ediestä teki suuren vaikutuksensa juuri vahvoilla roolitöillään. Äitinä näytteli karismaattinen Jessica Lange, joka oli myös ehdolla Golden Globeissa parhaan draamanäyttelijän palkintoon (sarjassa tv-elokuvat/minisarjat) yhdessä tytärtä näytelleen Drew Barrymoren kanssa.
Palkinnon vei antaumuksella näytellyt Drew, joka olikin elokuvassa ehkä enemmän esillä.

*************
 

Meryl Streep sai Kultaisen maapallon sarjassa: Paras naispääosa komediassa/musikaalissa. Palkinto tuli elokuvasta Julia&Julie, jossa Meryl näytteli oikeastikin elänyttä amerikkalaista tv-kokki Julia Childia. Merylin ansioksi voisi sanoa tästä roolista, että hän teki roolin tunteella, aidosti ja täynnä lämmintä huumoria. En tiennyt oikeasta Julia Childista paljonkaan mennessäni katsomaan tätä elokuvaa ja ihmettelin ihan alkuun, että ylinäytteleekö Meryl tätä hahmoa, joka tuntui hupaisalta ja kömpelöltä naiselta. Mutta todellisuudessa oikea Julia Child oli (youtube-materiaalia katsottuani) juuri hieman korskea, jopa hieman miesmäinen, kookas nainen, jolla oli lämmin sydän.

*************

Lopuksi kuva ylpeästä palkinnon saajasta: Jeff Bridgesistä, joka voitti parhaan miesnäytteljän palkinnon draamakategoriassa. Elokuva on nimeltään Crazy Heart ja on tulossa Suomeen kevään aikana. Elokuvassa Jeff Bridges antaa kaikkensa esittäessään countrylaulajaa, jonka elämä on täynnä rankkoja kokemuksia.
Golden Globe-juhlassa Jeff kaappasi kainaloonsa aina yhtä hehkeän ja mustaa juhlaväriä suosivan Kate Winsletin.

**************

11 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Minäkin pidin todella paljon Grey Gardens elokuvasta ,ja palkinto meni oikeutetusti Drew Barrymorelle hienosta roolisuorituksesta.Aika kummaa,ettei se ole tullut DVD:nä.

Leena Lumi kirjoitti...

Hienoa, että Meryl palkittiin!, ja miten kaunis hän on kuvassaan. Hyvä voisi kiertää eli lainaisit sen leffan ja minä sitten palauttaisin...siis tarkoitan Grey Gardensia.

Kate senkun 'petraa' sekä roolitöissään että tyylissä.

lumiomena kirjoitti...

Grey Gardens ja Crazy Heart ovat molemmat sellaisia, jotka haluaisin nähdä. Toivottavasti YLE näyttää joskus Grey Gardensin, Ylellähän on sopimus HBO:n ohjelmistosta.

Paivi kirjoitti...

Luulisi ainakin tällaisten palkintojen jälkeen Grey Gardensinkin julkaisu Suomessa jossain muodossaan nopeutuvan. Sen kyllä haluan nähdä :)

hanne kirjoitti...

En ole nähnyt näitä leffoja...
Yleensä katson kaikki Merylin leffat..

halausisin kyllä nähdä kaikki mainitsemasi..=)

Sooloilija kirjoitti...

Yael, Leena, Lumiomena, Päivi ja Hanne; kiitos kommenteistanne.. Vastaan tässä yhteisesti kaikille, että olen etsiskellyt Grey Gardensia mm. nettifirmoista ja yhdessä se on jo listoilla, mutta filmi ei ole tullut vielä myyntiin heille. Kansikuva kuitenkin jo sieltä löytyy.

HBO tekee hyviä sarjoja, se on mielestäni vähän kuin Brittien BBC.. Kaipaan esim. viime vuoden ykkössarjaa In Treatment - Terapiassa. Jospa se jatkuisi pian.

Kate Winslet näyttää kuvassa todella ihanalta, niin hoikalta ja sopusuhtaiselta yksinkertaisessa luomuksessaan. Hän säteilee kauneutta!

Merylin sanottiin voittaneen Kultaisen maapallon nyt SEITSEMÄTTÄ kertaa ja se on kuulemma historiaa!! Onnea Merylille!

Sivustakatsoja kirjoitti...

Tämä varmaan yllättää kovasti (hih), mutta minä olen kovin iloinen siitä, että Streep pokkasi parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Hän todella ansaitsi tuon palkinnon ja sanoisinpa, että melkein yhtä hyvin hän olisi voinut voittaa sen myös It's Complicated -leffasta. Ei sillä. Julia&Juliessa hän tosiaan vangitsi (olipa yllättävää, hih) esikuvansa olemuksen (itsekin tuli Youtube-pätkiä tsekattua) ja onnistui siten olemaan todella hyvä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ole nähnyt vielä Streepin leffaa, odotan dvd-versiota mutta kuuluu ehdottomasti katsontalistalle. Iloisin yllätys minulle oli lienee, paitsi Robert Downey Jr:n pysti, niin myös Barrymoren pysti sillä häntä ei yleensä palkita tekemistään leffoista. Yleensä hänen roolinsa ovat olleet niin komedia-hömppää että on ilo nähdä hänet näyttämässä mihin oikeasti pystyy!

Sooloilija kirjoitti...

Sivustakatsoja, samaa mieltä, molemmista rooleista tai siis kummasta vaan olisi Meryl voitu palkita.

Mikaela, Drew on jännä tapaus, hän on hyvä komedioissa, on vähän sellainen höpsö boheemi usein. Mutta draama onnistuu häneltä yhtä hyvin. Eli monipuolinen näyttelijä ja palkintonsa ansainnut.

-Anne- kirjoitti...

Multa jäi tuo Grey Gardens kesken kun katsoin sitä joltain leffakanavalta jonkin aikaa sitten. Se oli taas näitä kertoja jolloin mielentila ei sovi yhteen jonkun elokuvan kanssa -taisin olla levoton tms. Kokeillaan uudestaan jos tulee pääkanaville.

Minä ilahduin myös siitä että Christoph Waltz palkittiin miessivuosan pystillä Inglourious Basterds-roolistaan

Anna kirjoitti...

Tuo Katen YSL:n puku on ihana ja hän kantaa sen todella kauniisti.