maanantai 11. tammikuuta 2010

Kuvaaja on anonyymi


Marilyn Monroe  tuli kuviin ja mieliin. Nyt yläkuvassani ensimmäistä kertaa. Mustavalkoinen talvinen kuva sopii mielestäni nyt tunnelmiin. Nämä Grand Central-kuvat on ottanut tietojen mukaan ihan anonyymi kuvaaja, mikä tietona ihmetyttää, sillä kuvia on paljon ja tilanne on lavastettu. Mutta ehkä vielä 1950-luvulla ei ole ihan kaikkea osattu kirjata ylös, esim. sellaistakaan asiaa kuin valokuvaajan nimeä.. Nautitaan nyt ikisuloisesta Marilynista jonkin aikaa. Joten nyt kun tulet blogiini, sinulle hymyilee ensimmäisenä Marilyn.


20 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Sopii minulle ainakin paremmin kuin hyvin. Kiva, että kuva on mustavalkoinen ja vaikka kuva olisikin lavastettu, siinä pilkahtaa jotain samaa hehkua kuin niissä harvoissa onnenkuvissa, joita olen Marilynistä nähnyt. Filmikiertuiden mainosposeeraukset olivat auttamatta MM:lle ahdistavia. Hänen katseessaan ja elekielessään oli usien takaa-ajetun eläimen kauhua. Tässä hän näyttää säteilevältä, unohtumattomalta Normalta, joka olisi ansainnut parempaa. Paljon parempaa. Candle in the wind...

Katriina, kirjoitti...

Ihanan raikas kuva ja tunnelma! Sopii hyvin tähän yleisilmeeseen. Kiva.

Taru kirjoitti...

Vastustamaton hymy : )

Sooloilija kirjoitti...

Leena, Katriina ja Taru,
minustakin juuri tässä Marilynin hymy on vastustamaton, luonnollinen ja ihana!
Erikoista on myös se, että hän on pukeutunut takkiin, joka ei paljasta mitään. Eikä tarvitsekaan paljastaa. Tätä kuvaa voi oikeastaan tulkita paljonkin. Mies sivulla (ja takana) kertovat myös omaa tarinaansa..

tuuluska kirjoitti...

Hieno valinta banneriksi, onnittelut ^^. Tuo miekkonen vielä tuola taustalla tuo lisää ajateltavaa.
Omistin joskus kivan Marilyn t-paidan, oon sitä aina joskus kaipaillut. Pitäiskin katsella uusi, netistä varmaan löytyis. Taidan lähteä heti googlettamaan, kiitos sulle hyvästä ideasta ^^

Sooloilija kirjoitti...

Tuuluska, viime vuoden puolella näin ainakin Lindexissä Marilyn-t-paitoja, olivat ihan tyylikkäitä. Mutta jos ei sieltä löydy, niin jostain nettiputiikista ihan varmasti.

hanne kirjoitti...

ihanan raikas, iloinen tervehdys .
jotenkin niin aito ja vilpitön, eli se välittyy vuosienkin takaa, sähköisen viestimen kautta..

Paivi kirjoitti...

Marilynin hymy tervehdyksenä kelpaa aina :)

Mikaela kirjoitti...

Onpa muuten ärsyttävän hyvin onnistunut otos, varsinkin jos tämä on otettu ihan heittämällä ilman mitään esivalmisteluita! Ihana kuva ;O)

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Todella kaunis kuva!ilahduin heti näkemästäni!

Mutta kuule kyselisin ihan muista kuin Marilynista!
Olen jollain mysteerisellä tavalla kiinni Twilight leffassa ja kuitenkaan elokuviin asti en ole päässyt:/niin sattuisitko tietämään koska se tulee dvd:lle!?

Tarina ja koko leffa on niin hieno että olen ihan koukussa!Olen jopa ihmetellyt miten joku elokuva voi saada noin tuntemaan!

No toisaalta olen tässä viime aikoina ahminut rakkausromaaneita ihan urakalla!Olen kyltymätön!;D

Hyvää tiistaita sinulle!
Anu

Sooloilija kirjoitti...

Hanne, Päivi, Mikaela, Anu:
kiva kun tykkäätte!

Anulle vielä: En ole oikein Twilight-asiantuntija (ylläolevat Mikaela ja Paivi ovat), mutta ensin tuli se Twilight - Houkutus. Ja se löytyy jo dvd:nä. Mutta kakkososa Twilight - Uusi kuu tuli viime vuoden lopulla teattereihin. Milloinkahan se tulisi dvd:lle. Ehkä tämän kevään aikana.

Mikaela ja Paivi voisivat kertoa lisää, vaikka tännekin.. ?

Paivi kirjoitti...

Vai että Twilight-asiantuntijaksi tässä joutuikin ;-)

Uusikuulle ei ole vielä vahvistettua dvd-julkaisuajankohtaa, tai en ainakaan mistään sellaista vielä löytänyt. Jossain mainittiin toukokuun loppu, mutta se oli myös vahvistamaton tieto. Yleensähän nuo julkaistaan vajaa puoli vuotta teatteriensi-illan jälkeen, ja varmasti Uusikuu tulee dvd:lle ennen Eclipsen ensi-iltaa kesällä.

Sari kirjoitti...

Ihana kuva Marilynistä! Tuollainen kelpaisi vaikka julkkanakin seinälle, ainakin minulle. Koetan taas alkaa päivittämään Teksasin taivaan alla-blogianikin hiukan ahkerammin, tosin harkinnassa on vaihtaa blogin nimeä ja osoitettakin ehkä lähiaikoina. Katsotaan, miten käy.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Merja kirjoitti...

En ole mikään erityinen Marilyn-fani.. mutta tuo hymy on kyllä niin kaunis! Ja loistava lisä tosiaan tuo taustalla tuijottava mies.

Muuten, en ole nähnyt Tyttö ja helmikorvakoru -elokuvaa vielä, kiitos vinkistä, taidankin sen katsoa tvkaista-palvelusta.

Sooloilija kirjoitti...

Paivi, ai se Uusikuu kirjoitettiinkin yhteen.. ;D Mietin sitä, että yhteen vai erikseen. ;D

Sari, oikein mielenkiinnolla odotan blogisi mahdollisia muutoksia, tulen sitten heti vierailemaan.

Merja, Tyttö ja helmikorvakoru kannattaa ehdottomasti katsoa.

Mukavaa viikkoa kaikille!

Allu kirjoitti...

Toi kuva on aivan ihana!!

Sooloilija kirjoitti...

Allu, eikö vain! Jotenkin niin aito!

-Anne- kirjoitti...

Oikein hieno otsikkokuva.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Hieno kuva.
Muistatko elokuvassa Kramer vastaan Kramer, kun Dustin Hoffman teki köyhiä ritareita..

lumiomena kirjoitti...

Ihana kuva!