tiistai 23. helmikuuta 2010

Kummallinen elokuva - The Pillow Book

*
Ostin alekorista elokuvan hintaan 3,99 euroa.
Hienon dvd-kotelon takakansi on yläkuvassa ja etukansi alakuvassa:
*
*
Oikein kiehtovaa, ajattelin.

Elokuvan on ohjannut Peter Greenaway, jonka muistan ohjanneen joitain erikoisempia elokuvia, kuten esim. Kokki, varas, vaimo ja rakastaja-elokuvan (muistaako kukaan?).
Tämä The Pillow Book sijoittuu Japaniin ja kaikki sen näyttelijät ovat japanilaisia tai kiinalaisia, pääosassaan viehkeä kiinalainen Vivian Wu. Miespääosassa tässä vuoden 1996 elokuvassa on skotti Ewan McGregor. 
Olin eräänä iltana tosi väsynyt tätä elokuvaa aloittaessani, 
niinpä kävi niin miten ei käy kohdallani kovinkaan usein:
nukahdin.
Aloitan joku kerta uudestaan.
Hyvin kiehtova kuvitus tässä elokuvassa kuitenkin on, mutta elokuvan kerronta poikkesi totutusta, se sisälsi mm. kuvien päällekkäisyyksiä ym. haastavaa. Pääjuonena naisen intohimo vartalolle kirjoittamiseen. Ja sellaisen kumppanin etsiminen, joka jakaisi saman intohimon.

The Pillow Bookia ei siis väsyneelle sielulle..

12 kommenttia:

lumiomena kirjoitti...

Mulle kävi samoin, kun aloin katsoa Pillow Bookia. En koskaan katsonut elokuvaa loppuun. Greenaway on kiinnostava ja ristiriitainen ohjaaja, en tiedä, pidänkö hänen ohjauksistaan tai inhoanko niitä. Aikanaan ne eivät mene "toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos"-tyylillä.

Leena Lumi kirjoitti...

Mitäs jos herra Greenaway yrittää vähän liikaa?

Leena Lumi kirjoitti...

PS. Mutta jos olisit 'myynyt' leffan vain tuolla ekalla kuvalla, olisin sen hankkinut. Mutta että sinä nukahdat leffan ääreen, on jo enemmän kuin mitä tahansa leffasta sanotkaan;-)

Sari kirjoitti...

Olen muuten hiplannut ihan samaa dvd:n kantta täkäläisessä Blockbusterissa, mutta sain hillittyä itseni.

Minulle Greenaway ei ole entuudestaan tuttu ohjaaja, en muista katsoneeni noista mainitsemistasi leffoista yhtäkään tai ainakaan eivät sano mitään suomen kielellä.

Kuulostaa tosiaan tyyliltään ehkä hiukan liiankin haastavalta tapaukselta väsyneelle perheenäidille, joka katselee yleensä dvd-leffoja yön pimeydessä... ;-)

Helena kirjoitti...

Minäkään en jaksanut tätä katsoa. Ei oikein iskenyt tuo tarina. En ole muutenkaan koskaan viehättynyt aasialaisista fiiliksistä.

hanne kirjoitti...

Muistan leffan "vaimo, kokki, varas jne...
Olen nähnyt sen ..aika erikoinen tuo elokuva oli...hieman pitkäveteinen ja outo...syötiinks siinä joku ihminenkin vai sen vehkeet, en muista ihan enään? Muistatko sä?
Mutta musiikki on hyvöä. Mikael Nymanin säveltämä...
olen käyttänyt pääteemaa musasta improtanssitunnilla...I like it very much...

hanne kirjoitti...

Aloitin katsoa äsken "Julie et Julia"..leffaa, en jaksanut katsoa loppuun..tylsä, tasapaksu...katsoinko puoli tuntia ja se riitti...

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Hyvät naiset, en jaksanut eilen vastata näihin kommentteihin, olin aika poikki. Olen 'hoitanut' oksennustautipotilasta ja turhaan valvoskellut myöhään, joten väsymys on iskenyt.

Hannelle vielä tuosta Julie&Julia-elokuvasta, että kävin katsomassa sen 10- vuotiaani kanssa ja hän sai valtavan leipomis-ja ruoanlaittoinnostuksen elokuvasta. Meryl Streepiä alkuun vähän vierastin tässä roolissa, mutta kyllä sen loppuun jaksoi katsoa. Itsekin innostuin kaikenlaista kokkaamaan elokuvan jälkeen, joten se palveli ainakin siltä osin..

Anonyymi kirjoitti...

Minä kävin katsomassa tämän leffassa ja pidin kovasti! Elokuva on erilainen, outo mutta kiehtova. Tämän katsominen vaatii ihan omanlaisensa, melkein zenimäisen mielentilan, mutta itse olen katsonut tämän kolmesti ;O) Ja Ewan on aina hyvä ;O)

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Mikaela, Ewanin takiahan minä tämän melkein ostinkin..
Mutta uusintayritys lähiaikoina, kunhan vain ehtisin..

Leena Lumi kirjoitti...

Hanne, nyt sinun sivustatuellasi uskallan minäkin sanoa, että minua ei olisi maksusta saatu katsomaan filmiä Julie et Julia. Sain kauhunväreitä kun näin Meryl Streepin kuvia, joissa hän oli ronski nypittyä kanaa ilmassa roikottava 'ämmä'. Minulle tulee yksi naistenlehti ja sen lisäksi yksi muu, joista sain tarkkaan lukea filmistä ja se riitti minulle, kiitti!

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Leena ja Hanne, Meryl kuitenkin saattaa napata Oscarin tästä roolistaan, vaikka se ei niin ihana ollutkaan. Ei sitä kuitenkaan huonoksi näyttelemiseksi voi sanoa. Merylin kohdalla ei koskaan.