tiistai 2. helmikuuta 2010

Sherlock Holmes - kelpo viihdettä

Katsoin nyt sitten Sherlock Holmes-elokuvan.
Se ei kosketa tunnetasolla, mutta ajoittain se kaappaa imuunsa, sen tummaan entisajan Lontoon synkkiin tapahtumiin. Meno on kovin dynaamista, ja pääparien sanailu nasevaa ja hauskaa.
Mutta mutta.. miehinen elokuvahan tämä on. Lähes ainoa naishahmo, Rachel McAdamsin näyttelemä älykäs ja naseva Irene Adler jää tosi ohueksi hahmoksi, ihan taustalle.

Joskus täytyy katsoa elokuva, josta puhutaan, jotta tietää mistä puhutaan.
Näyttelijät ovat hyviä: itse pidin enemmän Jude Lawn tohtori Watsonista, mutta hänkin jää hieman sivuun itse Sherlockin rellestäessä lähes joka kuvassa. Robert Downey jr on täydellinen valinta Sherlockiksi.
Jos tästä kovin monia jatko-osia tehdään niin jääköhän Robert loppuiäkseen Sherlock-roolinsa vangiksi. Sitä hänen kannattaisi miettiä. Palkkapussi taitaa kuitenkin pursuta tämän Sherlock-roolin ansiosta.

Kuvauksissa näillä herroilla on varmaankin ollut hauskaa, se välittyy katsojalle.
Mutta entä tämän elokuvan juoni - mitä siinä oikein sitten metsästettiin kun niin kovasti oli hidastettuja räjähdyksiä ja taisteluita. Minä en sellaisia yleensä jaksa tosissaan katsoa. Ne saavat minut haukottelemaan.

En innostu elokuvista, joissa juoni jää sivuseikaksi. Näin on kohdallani käynyt mm. Da Vinci koodin ja Ocean 11-elokuvien kohdalla. Koko elokuvan on pää pyörällä siitä, että mistä tässä oikein on kyse. Tässä Sherlockissakin juoni jää minun mielestäni sivuseikaksi. Toisin kuin niissä BBC:n toteuttamissa Sherlock Holmes-tv-sarjoissa, joita kuitenkin vähän kaipailen tämän elokuvan nähtyäni.


Ohjaaja Guy Ritchie ei ole ennenkään saanut minulta pinnoja elokuvistaan.
Tälle kuitenkin 3 tai 3,5, koska visuaalinen toteutus on niin hyvää. Lavastus ja puvustus voisivat melkein Oscarpystin ansaita. Katsotaan miten käy.

14 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Minunkin täytyy tämä katsoa. Richiehan muutti niin paljon perinteistä Holmes-hahmoa,että ihan pakko nähdä senkin vuoksi.Ja Robert Downeyn vuoksi...

Sooloilija kirjoitti...

Yael, ihan Robertin ja Juden vuoksi minäkin tämän katsoin ;D

Paivi kirjoitti...

Minun mielestä tarinasta olisi voinut leikata aimo annoksen pois ja tuloksena olisi voinut olla huomattavasti näpsäkämpi paketti. Nyt leffalle tuli vähän liikaa pituutta ja turhalta tuntuvia juonenkäänteitä.

Kelpo viihdettä kolmen tähden edestä, ja Downey Jr & Law olivat ihana pariskunta :)

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, tätä et ikinä usko: Meri sai minut katsomaan sen Viiltäjä Jackin (olikohan se leffan nimi tämä) englanninkielisenä ja joka minutti oli ainutlaatuista: synkkä, sumuinen, likainen Lontoo, hirveä viiltäjä Jack ja pääosassa se ihanuus J (?) Depp ja sitten siinä on se todella karmea lobotomia-juttu. Eikä mitään räjähdyksiä!

Filmisi näyttää noiden kuvien perusteella, (nuo kolme roolikuvaa), todella kiinnostavalta, mutta tuo toiminnallisus ja räjähdykset, kiitos ei!

lumiomena kirjoitti...

Hmm. Keskustelin juuri mieheni kanssa tästä elokuvasta jokunen aika sitten. Olemme kumpikin BBC:n tuottaman sarjan suuria faneja (ja sarjan innoittamana kävimme jopa fiktiivisessä Holmes-museossa Lontoossa), joten tuon elokuvan katsominen voisi olla ainakin erilainen elämys. Hyvät näyttelijät tuossa ainakin tuntuu olevan, ja jo kuvien perusteella visuaalisuus on huikeaa.

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, juu tiivistämällä olisi tullut juonikin enemmän esille. Pari turhaa tappelukohtausta nyt ainakin pois heti!

Ihana pariskunta tottatosiaan ;D

Leena, Viiltäjä Jack on Johnny Deppiltä hieno rooli. Elokuva on synkkääkin synkempi, ja sekin oikein imaisee mukaansa. Mutta siinä ei tainnut olla huumoria kuten tässä oli pääparin välillä. Ja pääparihan oli Robert&Jude. Siihen ei mitään naisia väliin mahtunut! ;D

Lumiomena, olisin voinut katsoa tätä elokuvaa vaikka pelkkänä visuaalisena elämyksenä. Mutta ne parit räjähdykset ja turhat nyrkkitappelut häiritsivät tunnelmaa. Kun ohjaaja Ritchie tajuaisi jättää ne seuraavasta osasta vähemmälle, tulisi hyvää elokuvakerrontaa.

tuuluska kirjoitti...

Kävin jo tuohon uudenpaan postaukseesi hymistelemässä, laitan nyt kuitenkin tähänkin. Nimittäin oon nähnyt tosi vähän RDJr:n elokuvia, joissa hänellä olisi ollut iso rooli. Parhaiten muistan hänet Ally McBeal -sarjasta silloin kauan sitten kun sarjaa ensimmäistä kertaa näytettiin, joskus vuosituhannen alussa. Juorulehdissä hän oli silloin ahkerasti esillä huumejuttuineen. Eli olisi aika päivittää tämänkin asia, yksi hyvä syy lähteä teatteriin ^^.

Paivi kirjoitti...

Robert Downey Jr on tehnyt viime aikoina paljon erittäin hyviä rooleja, joista mainitsemisen ansaitsevat ainakin loistavan huumorin Tropic Thunder sekä kerrankin kunnon sarjakuvaleffa Iron Man :)

Sooloilija kirjoitti...

Tuuluska, Robert on hyvä syy lähteä teatteriin, vaikka koko perheen voimin. Tässä ei ole vaivaannuttavia seksikohtauksia, eikä väkivaltakaan ole ihan silmitöntä.

Päivi, mainitsisin Robertin hyvistä rooleista myös uuden The Soloistin, sekä Jake Gyllenhaalin kanssa tehdyn Rendition-elokuvan. Niin ja Fur Nicole Kidmanin kanssa oli myös hyvä rooli Robertilta.

Eli monipuolinen mies tällä hetkellä. Ja luultavimmin terveempi kuin koskaan.

mariastiina kirjoitti...

Leffassa oli myös pirun hieno musiikki. Ja Mark Strong oli mielestäni kans hyvä sivuroolissaan, vaikka on tehnyt parempiakin.

Sooloilija kirjoitti...

mariastiina, no niinpä olikin hyvä musiikki!
Ja tämä Strong oli myös hyvä.

Sari kirjoitti...

Minusta muuten Fur on ihan paras! Minä jo tuohon toiseen postaukseen kommentoin ja sit huomasin, et täällähän oli toinenkin postaus aiheesta.

Olen aika lailla samaa mieltä kanssasi tästä elokuvasta, minä tykkään enempi siitä tv-sarjatyylisestä toteutuksesta.

Mutta kyllähän noi kaksi miestä vaan oli muikeita! Ja että noi postari-kuvatkin on mahtavia!

Anonyymi kirjoitti...

Kuten tiedätkin, minusta leffa oli mainio, toi ummehtuneeseen tarinaan uutta ytyä ;O) Mutta tämä pariskunta on kyllä IHANA, ei siitä pääse mihinkään, näistä on klassikot tehty ;O)

Sooloilija kirjoitti...

Sari, pitäisipä katsoa Fur uudestaan! Nyt kun se tuli mieleen!

Mikaela, muistan sun postauksen, sulla oli PALJON hyviä kuvia elokuvasta!