perjantai 11. kesäkuuta 2010

Lempitohtorini kesäuusinnoissa

Terapeutti Paul Weston (Gabriel Byrne)
selvittelee taas ensimmäisen kauden tapauksia uusintana tulevassa 
In Treatment - Terapiassa-sarjassa.
Jäin koukkuun (viime vuonnako se oli?) heti, ja taas olen koukussa.
Rakastan kuunnella hänen lempeää ja pohdiskelevaa puhetyyliään, hänen rehellistä keski-ikäisen miehen habitustaan, kumaraa ryhtiään ja tarkkoja silmiään, jotka katsovat aina suoraan kohti potilasta.

Terapiassa-sarjan jaksot pitää katsoa tarkkaan. Potilaat tulevat aina uudelleen. He edistyvät ja paljastavat yhä enemmän itsestään. 
Kiitos tämän sarjan olemassaololle kuuluu alunperin Israeliin, josta sarjan alkuperäisversio on lähtöisin. Sarjan on luonut Hagai Levi, joka on ollut mukana tuottamassa myös tätä amerikkalaisversiota.


Mielenkiintoinen ja koukuttava sarja, joka jättää pohdiskelevan mielen jokaisen jakson jälkeen. Kannattaa hypätä matkaan. Ehkä siitä saa omaankin elämään jonkin oivalluksen.
*
Ensimmäisen kauden traileri tässä.

14 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

No pitipas juuri kertoa sinulle etta sarja on taalta lahtoisin! Mutta sinapa sen tiesitkin.

Hane kirjoitti...

Arvaas kun luin tämän otsikon blogissani, ketä luulin sinun tarkoittavan...No tietty George Clooneytä, joka palaa kesän uusinnoissa ER:n alkujaksoille ;o)
Mutta asiaan...tämä Terapiassa sarja on tosiaan hieno ja Gabriel Byrneä:hän nyt katselee ihan mielellään vaikka missä osassa !

Yaelian kirjoitti...

Gabriel Byrne on kyllä loistava tuossa roolissaan,ja samoin oli aikoinaan täällä samaa roolia vetänyt näyttelijä.Tuohon sarjaan tosiaankin jää koukkuun helposti-.

Sooloilija kirjoitti...

anumorcy, olisipa muuten kiva nähdä edes pätkiä siitä alkuperäisestä. Varmaan youtubesta löytyy ?

Hane, huomasin juuri, että tv:ssä mainostettiin ER:n uusintakierrosta, ja vielä ihan alusta! Suosikkini oli tohtori Green ja tohtori Luka. ;D

Jael, mikäs alkuperäisnäyttelijän nimi on? Entä minkä niminen oli sarja siellä ? Käyn googlettamassa.

Allu kirjoitti...

Kuulostaa kivalta, pitääkin etsiä tv-kaistalta.

Katriina, kirjoitti...

Ihana Gabriel Byrne! Rakastuin häneen Pikku naisissa korviani myöten. Terapiassa-sarjaan pääsin mukaan vasta nyt, kun on tallentava boxi. Siihen jää tosiaan koukkuun ja tykkään siitäkin, että miehen oma elämä on aika solmussa sekin. Tässä tasapaino jotenkin vaatii sen.

Oma elämä tuntuu tasapainoisen onnelliselta noihin telkkarielämiin verrattuna ja oma terapia ihan turhalta;D

Ppi kirjoitti...

Tätä on moni kaverini kehunut kovasti. Multa meni tämä ihan ohi aikoinaan ja menee näköjään nytkin. Tulee niin myöhään, että olen jo nukkumassa eikä kaikkia viitsi tallentaakaan. Mutta haluan ehdottomasti tutustua, eli tallennan seuraavan jakson.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Vaikuttaa kiintoisalta sarjalta! Itse seuraan tällä hetkellä hullunhöpsöä espanjalaiskomediaa Naapureina Madritissa :D en kehtaa suositella, mutta ainakin siinä saa päivän nauruannoksen täyteen!

Mukavaa lauantaita!

Leena Lumi kirjoitti...

No, minäkin huomasin, että ER aloittaa uusintakierroksen. Olin aivan hulluna siihen ihanaan lääkäriin, joka sitten kuoli syöpään Havaijilla...Mark! Hän oli Mark! Ja hänen vaimoaan näytteli aivan viehättävä brittinäyttelijä, jolla oli upeat hiukset ja viehättävä olemus muutenkin. Nimeä en tiedä. Olen nähnyt Markin sairastumisen ja kuoleman jo kahdesti, mutta en kai komasti, enhän;-) Ja itkin ihan oikeasti!

Minun koukkuni suvet talvet on Brothers & Sisters. Kaikki tuotantokaudet myös ostan ja koko sarja haudataan mukanani!

Riitta kirjoitti...

Katselin ykköskauden viime vuonna ja yllätin itseni totaalisesti. Mikään tv-ohjelma ei ole tehnyt minuun aikaisemmin yhtä syvää vaikutusta, mutta eipä tällaista draamaa telkkarista ole ennen näytettykään. Ykköskauden perään katselin netistä USAssa esitetyn kakkoskauden lähes reaaliajassa. Kakkoskausi on vähintään yhtä hyvä kuin ykkönen. Draama on palkittu Emmyillä ja Golden Globella ym.

Gabriel Byrne on merkittävä vaikuttaja myös siviilissä: irlantilaisen kulttuurin sanansaattaja kansainvälisesti ja nyt myös Irlannin kulttuurilähettiläs ihan virallisestikin. Hän kertoi Irlannin tv:n haastattelussa tammikuussa 2010 oman lapsuutensa seksuaalisen hyväksikäytöstä (katoliset papit tietty!) ja hänestä on tehty hieno, hyvin henkilökohtainen ja avoin dokumenttielokuva "Stories from home", joka muuten esitetään Oulussa Irish Festival of Oulu´n ohjelmistossa syyskuun lopussa. Lisää tietoa löytyy osoitteesta www.irkku.fi Kannattaa tulla katsomaan, jos se vain aikatauluun sopii. Dokumentti kiertää filmifestivaaleja, muualta sitä ei löydä.

Leena Lumi kirjoitti...

PS. Huomasin sivupalkissasi Victorian ja Danielin. Erittäin viehättävä kuva Victoriasta ja lämminhenkinen juttu tämän päivän Hesarissa heistä molemmista.

Särkyneet syleilyt meni tänään ostoslistalleni. Siitä oli hyvä arvostelu ehkä Hesarissa...luen monia lehtiä...

Sooloilija kirjoitti...

Allu, ehdottomasti etsimisen arvoinen. Mietin dvd-boxin ostoa..

Katriina, ai hän oli Pikku Naisissakin, no niinpä olikin. Palautuu mieliin.
Juuri parasta on se tässä sarjassa, että tohtori itsekin käy terapeutilla.

Ppi, tallennappa. Mutta kaikkein paras olisi katsoa monta jaksoa peräkkäin dvd:ltä.

Tuure, en ole tuota Madrid-sarjaa katsonut, Serranosia vielä viime vuonna lasten kanssa katsottiin. Jotenkin hellyttävä oli se, tämä mainitsemasi ehkä samanoloinen.

Leena, minä en nyt taida jaksaa enää ER:ää katsoa, niin tiiviisti on aikoinaan seurattu. Mutta koskaanhan ei voi tietää..

Riitta, mielenkiintoista, kiitos infosta, siis tästä Gabriel Byrne-dokkarista ja sen tulosta Ouluun syksyllä. Yritän tulla. Kiinnostaa kovasti.

Sarja teki ensikierroksella minuunkin valtavan vaikutuksen. Aina kun jakso loppui, tuli tunne, että 'nytkö jo!'.

Leena, juu Victoria ja Daniel sivupalkissani lähtölaskennassa häihinsä! Odotan niin kovasti ensi viikon lauantaita ja suuria tunteita!

Särkyneitä syleilyjähän minäkin olen vain kehunut, ei löydy hyllystäni vielä minultakaan. Ostan jossain vaiheessa.

Riitta kirjoitti...

Terapiassa -sarjan komas kausi on työn alla juuri nyt ja sen pitäisi tulla USA:n kaapelikanavalle jo lokakuussa. Asiaa seuraavasta kaudesta löytyy täältä
http://www.byrneholics.com/2010/news/gabriel-byrne/tv/in-treatment-returns-in-october/

Sooloilija kirjoitti...

Riitta, kiitti vinkistä, nyt menen katsomaan !