torstai 8. joulukuuta 2011

Uusi kone, uudet kuvat, ja vähän kujeetkin

5.12.2011
*
Hiljaiseloa, sitä on ollut täällä Sooloilijan blogissa.
Elämää ja Elokuvaa on silti koettu.
Hermostuin vanhaan nitisevään ja natisevaan läppäriini, joka ei ladannut kuviakaan kunnolla. Nyt on uusi Unelma, joka lataa kuvatkin täydellisesti.

Myös tämä kuvattu 5.12.2011
*
Viime aikaisista tapahtumista voisin teille mainita, että
kävin katsomassa kuopukseni kanssa Twilight - Aamunkoin, ensi-illassa perjantaina 18.11. Minulle hymyillään vieläkin kotona siitä, että nukahdin elokuvan aikana, torkahdin jopa kahdesti. No, oli perjantai, työviikko takana ja jäin elokuviin suoraan töistä. Mutta silti, kyllä se on omasta näkökulmastani katsoen teineille suunnattu elokuva: höttöä ja unelmaa, jossa juuri täysi-ikäiseksi tullut pari menee naimisiin. Sen jälkeen alkaa kipuilu siitä onko 'lapsiäidin' odottama vauva paha vampyyri vai ei. Sen näemme sitten vuoden kuluttua jatko-osassa. Lapsellinen ja yksioikoinen vampyyritarina, mutta toisaalta taitavasti toteutettu. En vain ole kohderyhmää. Teinityttäreni oli niin innoissaan, että kävi parin päivän sulattelun jälkeen toisenkin kerran katsomassa elokuvan.
*
Olen viime viikkojen aikana käynyt elokuvissa katsomassa mm. New Yorkin Metropolitan-oopperan esityksen Satyagraha: Philip Glassin upea sävellystyö, joka kertoo Gandhin elämästä, koskettavasti ja voimallisesti. Ihan emme olleet suorassa lähetyksessä oopperaa katsomassa, mutta lähes: parin päivän viiveellä, ns. encore-lähetyksessä. Olipa huima kokemus.

Kotona olen katsonut mm. Mike Leigh:n Vuosi elämästä ja Woody Allenin Cassandra's Dream. Ihmissuhteita ja rikosdraamaa.
Luen parhaillaan Petri Nevalaisen Meryl Streep-elämäkertaa.
Ja sitten on vielä se Elämä, joka vie paljon aikaani. 
Lupasinko uusia kujeitakin. Ne tulevat aikanaan, kunhan saan inspiraation. Mielessä muhii.

Teidän
Sooloilija
*

11 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Ihanaa että palasit♥Oli jo ikävä.Kaikkea ihanaa uusiin kujeisiin ja joulun odotukseen
maria

Taru kirjoitti...

Ihanaa kun oot back! Kyllä sua on odotettukin! :)

ELÄMÄ on se, mikä on tärkeää, blogi tulee kakkosena, niin se menee :)

Virpi P. kirjoitti...

Kiva kuulla taas pientä päivitystä:) Kun on kiinni Elämässä, on kaikki hyvin. Joskus minä kun tunnuin elävän vain työelämässä.

Tuo Vuosi elämästä on ihme elokuva: monelle se on ollut vuoden kohokohtia, mutta minä en saanut siitä kovin paljon irti. Lesley Manville oli suorastaan ärsyttävä, ja juuri häntä on kehuttu. Tai no, juoneenhan se tietysti kuului. Mutta kaiken kaikkiaan en halunnut katsoa heidän elämäänsä.
Mitä sinä ajattelit?

Jael kirjoitti...

Kiva että olet täällä taas! Ja on ihanaa,kun vanhan ja huonosti toimivan koneen sijaan voi käyttää uutta hyvin toimivaa konetta:)
Kauheasti on ollut tuosta Twilight-elokuvasta juttua,mutta ei taida olla minunkaan makuuni tuo leffa.Ja tuota Philip Glass-oopperaa olisi kiva kuunnella ja katsella.
Mukavaa loppuviikkoa Sooloilija!

kiittämätön kirjoitti...

Mun on myös pitänyt lukea tuo elämäkerta, mutta en ole vielä uskaltanut. Vannoutuneena Meryl-fanina pelkään, että Nevalainen on ottanut vähän liian ison ja tuntemattoman tähden työn alle... Pelkäsin jo silloin, kun hän ensimmäisen kerran julkisesti kertoi tuon tekevänsä.
Kerropa mielipidettä teosta lukeneena; uskaltaako?

hanne virtauksesta kirjoitti...

Minäkin olen ihmetellyt, että missä olet?
Ihanaa, että olet taas täällä elokuvien ja muiden tärkeiden juttujesi kanssa!

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos teille ihanat naiset, kun ette ole minua unohtaneet.
Maria, Elisa, Katriina, Jael, Sonja, Hanne.

Meryl Streep-kirjasta: olen lukenut vasta niin vähän ja kuvat selannut,etten osaa kirjasta vielä sanoa tarkemmin. Pieniä epäilyksiä on, mutta olen ennakkoluuloton.

Vuosi elämästä-elokuva vaati oman mielentilansa. Sunnuntai-itapäivän elokuvana oikein hyvä, lämmintä huumoria, mutta ei nyt ihan 'elämää suurempi' kuitenkaan, vaikka aika tarkkanäköinen kuvaus onkin. Hyvin brittiläinen elokuva.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa että palasit. Olen lukenut blogiasi alusta asti. Pidän sen "tunnelmasta" kovasti :)

Maarit

Birgitta kirjoitti...

Ihanaa kuulla "ääntäsi" =)

Mukavaa, että olet saanut uuden koneen ja että uusia kujeitakin on odotettavissa. Elokuvat on jääneet mulla vähiin, ei vaan ole ollut aikaa niille. Leffalippuja on nippu laukussa, joten ehkä joulun jälkeen lomalla vietän osan ajastani teatterissa istuen.

Vuosi elämästä oli suloinen elokuva. Twilight elokuvasta olen kuullut työkaverin kommentit. Hän ei nukahtanut leffaan, mutta kuunteli ensi-illan teinityttöjen jutustelua. Hän taitaa vuoden päästä odottaa reilusti ensi-illan jälkeen, jotta pääsee katsomaan loppuosan tarinasta.

Kiva odottaa mitä sulta tulee tuleman =)

Päiväkävelyllä kirjoitti...

Mukavaa "nähdä" sinua taas täällä blogimaailmassa!

Sooloilija kirjoitti...

Maarit, kiva kuulla sinustakin.

Birgitta, leffateatterin on minunkin tieni käynyt tosi vähän tänä syksynä. Mutta tilanteiden mukaan mennään.

Päivi, kiva kun toivotit taas tervetulleeksi. Kirjoittelen taas.