torstai 20. marraskuuta 2008

Lapsen oikeuksien päivänä


En oikein edes tiedä milloin Lapsen oikeuksien päivää on alettu viettää, mutta hyvähän se on olla olemassa. Oma lapseni totesi kerran, että kun äideillä on äitienpäivä ja isillä isänpäivä niin milloin on lapsen päivä. Otin silloin kalenterin käteen ja huomasin, että 20.11. se näyttää olevan. Lapsi kyllä esitti sitten jatkokysymyksiä, että saako lapset sinä päivänä leluja ja karkkia..

Aamutv:n kokki Sami Garam valmisti tämän lasten päivän kunniaksi uunilenkkiä ja perunamuusia. En ole muuten koskaan tehnyt lapsilleni uunissa lenkkiä, jossa olisi juustoa välissä jne. Perunamuusia sen sijaan lapset usein toivovat jos kysyn mitä ruokaa laitettaisiin. Mutta muusiin ei saa ehdottomasti sekoittaa mitään vihreää eikä sipulia. Muusin pitää olla sileää, valkoista ja kuohkeaa.

Unicef on hyvä järjestö, sitä kannatan mielelläni, mm. joulukorttien muodossa. En tiedä liittyykö Unicef tähän Lasten oikeuksien päivään, uskoisin..

Muutama vuosi sitten näin 'livenä' tämän Helene Schjerfbeckin Toipilas-maalauksen, ja se teki kyllä syvän vaikutuksen. Ihailimme tyttärien kanssa sen herkkyyttä ja värejä. Kuopus totesi, että 'onpa suuri taulu'. Meillä kun oli vuosikausia ollut tämä Toipilas postikorttina esillä.

9 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Meillä kyllä tehtiin uunilenkkiä ja mummonmuusia, kun lapset olivat pieniä. Olisinpa ollut ravintotietoisempi jo silloin, minä kun olin ainoa, joka lihoin noista aterioista. Mies raukka uskaltaa ostaa makkaraa enää kevytnakkeina itselleen lohturuoaksi.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, juu nakkeja ja makkaraa meilläkin syödään jonkin verran, mutta uuniin en ole koskaan lykännyt lenkin puolikasta. Kotonani myös sitä syötiin, samoin mummolassa..

PupuLihavisto kirjoitti...

Hih, meilä tehhään aina välillä juustoista uunimakkaraa ja pottumuusia (sipulilla):)

Mää kuulun Unicefiin ja tuen kuukausittain pienellä summalla, haaveilen myös ulkomaisesta kummilapsesta:)

Liivia kirjoitti...

Yksi minunkin lempimaalauksistani. Mutta Schjerfbeckillä on vielä yksi, joka on ehdoton suosikkini. Se, herkänharmaa työ n. 1-vuotiaasta vauvasta takaapäin.

Vicki Li kirjoitti...

Uunilenkkiä juustosiipaleella ja ketsupilla sanottiin mun alkuperheessäni "häränpyllyiksi" Tein joskus tyttärelle pienenä, kovasti tykkäsi.

Kävi Atskissa tiistaina. Ihailin livenä Toipilasta. Edelfeltin maalaukset ovat kans käsittämättömän hienoja, se valo niissä.

Sooloilija kirjoitti...

Pupulihavisto, nyt on niin moni kehunut tuota ruokayhdistelmää, että pakko joku kerta kokeilla.
Unicefia olen minäkin usein ajatellut enemmänkin tukevani. Kummilapsi olisi upea juttu, tsemppiä siihen juttuun jos rupeat!

Liivia, nyt en saa päähäni tuota kuvailemaasi lapsimaalausta, mutta pitää vaikka googlettaa. Hänen kaikki maalauksensa ovat koskettavia, pidän myös niistä vanhana tehdyistä omakuvista, ne vasta koskettavia ovatkin!

Sooloilija kirjoitti...

Vicki Li, yhtäaikaa oltiin tässä kommentoimassa.. Juu luinkin blogistasi, että kävit Ateneumissa. Oi, Edelfeltit on myös ihania, jotkut ihan valokuvamaisia!

arleena kirjoitti...

Lasten päivä on jäänyt vähemmälle huomiolle, vaikka pitäisi olla toisin päin. Aikaa lapsille-kampanjaakaan ei näy. Pitäisikö unohtaa jo äidin ja isän-päivät ja juhlia lasten päivää. Sitä kannattaisin. Maailmassa on niin paljon lapsia, joiden elämä ei ole elämisen arvoista.

Uunilenkkiä meillä on ehkä pari kertaa vuodessa, vasta sitä oli. Kyllä maistui hyvältä.

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, samaa mieltä kanssasi, ehdottomasti.
Huomasinkin ruokasivultasi, että olit tehnyt uunilenkkiä..