tiistai 25. marraskuuta 2008

Siis mitä?? Puolesta vai vastaan ??


Tämän päivän lehdessä oli erään kaupan mainoslause Pampers-vaipoista muotoiltu näin. En yleensä edes lue tällaisia mainoksia, mutta tämä sai hieraisemaan silmiä ja lukemaan vielä kerran. Siis vastustetaanko tällä vastasyntyneiden jäykkäkouristusrokotuksia vai mitä? Juu, kyllä minä ymmärrän, ettei vastusteta, vaan sitä jäykkäkouristusta vastaan taistellaan. Mainoksessahan sanotaan, että ostamalla yhden pakkauksen vaippoja, saa yhden rokotteen. Tässä puhutaan nyt kehitysmaihin suunnatusta rokotuskamppanjasta, jossa Unicef on mukana.

Mutta hirveän sekava ja harhaanjohtava teksti! (Vai onko pääni puuroutumassa.. Onko tämä kenenkään muun mielestä kummallinen mainos, jonka sanavalintoja pitää miettiä?)

4 kommenttia:

katriina kirjoitti...

ON kummallinen muotoilu, senhän ymmärtää heti oikein -tai siis väärin! Kun nykyisin on vapaus vastustaa tautien vastustamistakin. Tähän asti ei tosin kukaan ole väittänyt, että jäykkäkouristuksen sairastaminen olisi jotenkin lasta vahvistavaa, siitä kun ei ole kukaan kai vielä selvinnyt hengissä.

arleena kirjoitti...

Juu oli se hankalasti sanottu, olisi ollut selkeämpi tapa, mutta ilmeisesti se ei laatijalle selvinnyt. Nyt ei meinannut selvitä lukijallekkaan.

Sinulle lähetin meemin, käy katsomassa blogissani.

Sooloilija kirjoitti...

Ehkä mainoksen lopullinen kirjoittaja - laatija ei ole miettinyt asiaa ihan loppuun asti..

Arleena, kiitos meemistä, tartun siihen.

-Anne- kirjoitti...

Kyllä minäkin ensin luulin, että siinä taistellaan rokotuksia vastaan...