keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Tekniikan ihmelapsi toimii


Perustin tätä blogia varten uuden sähköpostiosoitteen gmailiin. Siinä ei näy nimeäni vaan sen nimi on: sooloilijakirjoittaa@gmail.com.

Eli tähän osoitteeseen voi lähettää sähköpostia jos haluaa jutella lisää jostain aiheesta, antaa vinkkiä tai puhella syvällisemmin asioista, esim. jos jutuistani on virinnyt jotain laajempaa pohdiskeltavaa tai haluaa laittaa kommentin niin, ettei sitä muut näe, niin silloin postia tähän gmailiin.

En minä nimeäni mitenkään salaa eli jos lähetät tähän gmailiin sähköpostia ja jos asia vaatii niin voin ilmoittaa nimeni ja osoitteeni, jos esim. lähetämme postia tms.

Tekniikan ihmelapseksi nimitän itseäni siksi, että kun perustin tämän Sooloilijan sähköpostiosoitteen minun piti kirjautua ulos siitä osoitteesta, jolla olen luonut blogini. Loin aikoinaan blogini omalla Soneran sähköpostiosoitteella, ja siinä on etunimi.sukunimi eli en halunnut sitä kuitenkaan tähän blogin yhteyteen julkisuuteen.

Eli nyt minulla on periaatteessa kaksi bloggerosoitetta eli se jolla kirjaudun itse blogiin ja sitten tämä juuri luomani. Gmailin mielestä minulla on olemassa blogi vain sillä osoitteella, jolla sen aikoinaan loin. Eli sen mielestä minulla ei ole olemassa blogia tällä sooloilijakirjoittaa@gmail.comilla.. Hmm.. Mietin tuleeko tässä nyt jotain ongelmaa.

Käyn kuitenkin katsomassa kerran päivässä tästä lähtien myös Sooloilijan sähköpostin, omien muiden sähköpostien lisäksi (joita on kaksi eli nyt on sitten kolme!).

Kuullostaako tämä järkevältä vai olisiko jollain vinkkejä miten voisin vielä muutoksia tehdä ? Mutta toisaalta, onhan olemassa erikseen blogiminä ja se toinen minä. Lapseni kyllä joskus nimittävät minua huvikseen Sooloilijaksi.. Se kuullostaa kummalliselta.. Joskus täällä blogistaniassa olen törmännyt kivaan lyhennykseen, joka nimimerkistäni on tehty eli Soolis. Kaikki käy.. Sooliskin on ihan kiva.

Nyt lähden harjan ostoon. Valitsen jonkun noista kuvan aittamyymälän harjoista, hinnat vaihtelivat alle kympistä kahteen kymppiin silloin kun niiden hintoja kuvatessa kysyin..

13 kommenttia:

Anioni kirjoitti...

Mulla on myös kaksi osoitetta, koska alunperin aloin muutama vuosi sitten kirjoittamaan lapsesta blogia, ja sen jälkeen vasta omaa. Jossa en sitten enää halunnut tulla julki muutoin kuin anonyyminä. Enkä tajunnut alunperin, että mailiosoitteen muuttaminen ei onnistukaan jälkeenpäin... :)

Mielestäni tästä ei ole mitään haittaa ollut muuta kuin se, että jos olen kirjautunut Google readeriin oman blogini osoitteella, siellä ei ole mitään, koska olen readerin blogitilauksetkin tehnyt "virallisella" osoitteellani. Eikä selain anna avata kahta eri gmail-tiliä samaan aikaan.

Että tekniikka jyllää ;)

-Anne- kirjoitti...

Voit muuten säätää gmailin edelleenlähettämään sooloilijakirjoittaa-osoitteeseen tulleet mailit johonkin toiseen sähköpostiosoitteeseesi.
Minä tein niin, koska minulla on muutenkin niin monta spostiosoitetta, etten olisi jaksanut käydä päivittäin katsomassa vielä annenarkisiakin...

Kari kirjoitti...

Tietääkseni ei ole mitään estettä useammalle google-tilille. Voit jopa virittää varsinaisen gmailisi hakemaan sooloilijakirjoittaa gmailin sähköpostit lisäämällä asetuksissa sähköpostitilin.

katriina kirjoitti...

Suuri luuta lakaisee! Minäkin ilmoitin ensin viattomana omaa sähköpostiosoitettani, kunnen sain opastusta. Sittenkin vielä uudessa blogia varten perustetussa hotmailissa näkyi kuulemma vastatessa oma nimeni, vaikka se ei näkynyt minullekaan missään! Korjasin sen lopulta, ja sitten kuitenkin olen kirjoittanut omalla nimelläni niille (kahdelle), joitten kanssa olen ollut sp-yhteydessä. Tuntuu jotenkin oikeammalta.

Mutta ketään en vielä ole uskaltanut tavata!

Sooloilija kirjoitti...

Anioni, Anne ja Kari, kiitos vinkeistä. Alkaa selkiytyä..

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, laitettiin yhtä aikaa kommentit.
Sama juttu mulla; en ole vielä uskaltanut tavata ketään..
Yhtenä yönä näin unta, että olin Jyväskylässä ja näin sinut, vaikken oikeasti edes tiedä miltä näytät. Profiilikuvasta kun ei paljoa tunnista.
Samana yönä olin myös lähi-idässä, Jerusalemissa ja Beirutissa. Sekin liittyi blogi-ihmiseen..

Taidan elää aika paljon tässä blogimaailmassa. ?

arleena kirjoitti...

Minulla on samoin kuin sinulla perustaja-sähköposti on omalla nimelläni ja se toinen on sitten
ar.leena@hotmail.com. Tosin enpä ole sitä merkinnyt esille blogiini, ainakaan vielä.

Sooloilija kirjoitti...

Miten se on; näkyykö siinä Sooloilijan sähköpostissani jossain nimeni jos esim. lähetän jollekin blogi-ihmiselle viestin? Itselleni kyllä näkyy sekä etu- että sukunimeni siinä alussa kun alan kirjoittaa jollekin sähköpostia..
Sillä tämänkin gmailin perustamisessahan piti ilmoittaa itsestä sekä etunimi että sukunimi. Olisiko voinut olla ilmoittamatta? Enpä ajatellut sitä vaan tunnollisesti vastasin kun kysyttiin..

Sari kirjoitti...

Hyvä idea tuo oma sähköposti-osoite blogiisi liittyen. Itselläni ei ole mitään sähköposti-osoitetta noissa blogeissani. Hmm, pitänee harkita sellaisen avaamista. En myöskään haluaisi sekoittaa omaa henk.koht. sähköpostiani mahdollisen blogipostin kanssa.

Mutta hei, mulla olis sulle haaste Pinkeissä Pioneissa. Käyhän nappaamassa... ;-)

Hallatar kirjoitti...

Mie oisin varmasti valinnut tuon etualalla olevan ruskean harjan.
Näyttää sopivalta lumiharjaksi. =)

Anioni kirjoitti...

Kysyit vielä tuosta nimen näkymisestä... Gmailin Settings-valikossa on "Accounts"-kohta, jossa voit editoida miten/mikä nimesi näkyy lähetetyssä postissa, eli ei tarvitse paljastaa omaa oikeaa jos ei halua :)

Ja jos olet linkannut esim. kaksi osoitetta/sähköpostitiliä samaan gmailiin, niin voit jokaisen mailin lähetyksen yhteydessä valita mikä tili näkyy lähettäjänä.

Krisu kirjoitti...

Mulla on myös näitä s-postiosotteita pilvin pimein! :D Täällä on jo kerrottukin kaikki vinkit, jotka minäkin olisin antanut. Mun blogin 'nimettömästä' gmailista mahdolliset postit ohjautuvat suoraan omalla nimellä olevaan s-postiin. Mun ongelma, jos se nyt on mikään ongelma, on se, että en muista katsoa, mistä osotteesta posti tulee, ja niin lähes kaikki saavat vastauksia mun oikealla nimellä. Tosi anonyymiä ja kätevää, haha!
Anionin vinkki on minulle uusi, olen aina kirjautunut ulos ja sisään, ulos ja sisään. Sama juttu muuten Picasan kanssa...

Sooloilija kirjoitti...

Anioni ja Krisu, vielä hyviä vinkkejä tuli, kiitos niistä.

Ja Hallatar, se harja on vielä ostamatta, se jäi ostamatta kun suuntasinkin eri paikkaan ja ruokakassien kanssa en enää viitsinyt pysähtyä harjan ostoon, mutta kyllä minä sen haen. Se ruskea taisi olla kallein harja, parikymppiä..