tiistai 3. helmikuuta 2009

Joitain viritelmiä


Otin ja tilasin ompelukoneen. Ei ole varaa ostaa muuten kuin tilaamalla ja osamaksulla, mutta hyvä niin. En ole omistanut ompelukonetta yli 10 vuoteen. Aiemmin minulla oli sellainen hirveän painava rotisko, joka lopulta lakkasi toimimasta.. Nyt on uuden aika. Valitsin edullisemman ihan vain sen vuoksi, etten edelleenkään osaa ommella muuta kuin verhojen ja pöytäliinojen reunoja sekä lyhentää housunlahkeita. Nyt projekteihin tulee kenties uutena jotain pientä nukkekotiompelua, ja tyttäret saavat harjoitella myös ompelua. Koulussahan he molemmat ovat jo ommelleet ompelukoneella aika ahkerastikin.

Jospa minä vihdoinkin saisin uudet verhotkin jokaiseen huoneeseen ommeltua tämän kevään aikana. Ei mitään monimutkaista, yleensä verhoni ovat täyspitkiä sivuverhoja.

Tämän jutun kirjoitin ensimmäistä kertaa alkuillasta ajastuksella. Eihän se vaikeata ollutkaan. Olen vain ollut niin varovainen kokeilemaan kaikenlaista uutta. Kiitos SusuPetalille ohjeistamisesta kun satuin sitä kommenteissa kysymään.

14 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Ihanaa, pääset ompelemaan! Minä olen ommellut ompelukoneella n2 vuotta sitten nyhersin sellaisia kangas (koriste)sydämiä... Menivät vähän pieleen mutta ainakin yritin.

Oliko sinulla ne ajastusohjeet jossakin?

Hyvää tiistaita!

Yaelian kirjoitti...

Onnea uuden ompelukoneen johdosta.Mä olen aina kadehtinut sellaisia ,jotka ompelukonetta osaavat käyttää, kuten tätini, joka tekee paljon vaatteita itse.

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos teille Elisa ja Yaelian, odotetaan nyt, että se tulee postista. Sitten sille pitää alkaa suunnittelemaan paikkaa. Sitten pitää alkaa käymään uudestaan kangaskaupoissa. jne.

Elisa, tulen kommentoimaan niistä ajastusohjeista..

katrilli kirjoitti...

Hei !

Lämpimät onnittelut ompelukoneesi johdosta! Minulla on täällä odottamassa tytöille Tilda-kirja, jossa on todella ihania ompeluohjeita.Voisin tuoda sen huomenna, kun tulen käymään.
Tilaamasi kone vaikuttaa hyvältä peruskoneelta, jolla tulee oikein hyvin toimeen. Ja Singer on hyvä merkki!

Mie voin antaa tilkkuja ja ohjeita mm. nukkekotiompeluksiin. Voitais pitää tyttöjen kanssa vaikka joskus ompelupäivä, ottaisin oman koneeni mukaan.

Huomenna nähdään!

Halauksin Katrilli

Sooloilija kirjoitti...

Katrilli, kiva juttu se Tilda-kirja! Ja ompeluapu- ja neuvonta on aina tarpeen! Tottahan toki järjestetään joku kerta ompelupäivä! Minä kun en tosiaan osaa kuin perusompelemisen ja suoraan ompeleminenkin on minusta hirveän vaikeaa. Meidän tytöt on varmaan taitavampia kuin minä.

Mutta ompelussakin varmaan pätee se harjoittelun määrä.

PupuLihavisto kirjoitti...

Ompeleminen on parhaimmillaan todella rentouttavaa ja luovaa puuhaa! Mutta huonolla tuulella ihan päinvastaista;)

Äidilläni on hyvä suht uusi kone, jolla käyn aina välillä hurauttelemassa. Itellänkin on äidin vanha kone, mutta se ei oo läheskään niin kiva ajettava.

Onnea uuden hankinnan johdosta! Ompelukoneesta on taatusti iloa pitkään:D

tuike kirjoitti...

Onnittelut! Ompeleminen niinkuin kaikki käsityöt on mukavia. Toivottavasti kone on HYVÄ. Nimittäin huono kone vie ompeluinnostuksen keneltä tahansa. Sitäpaitsi hyvä kone kestää ihmiselämän, jos ei ammatikseen ompele.

Suorasta saumasta on hyvä aloittaa ja sitten siirtyä eteenpäin. Kansalais- ja työväenopistoissa on hyviä ompelukursseja aikuisillekin.

katriina kirjoitti...

Heh, minulla on juuri sellainen häälahjaksi saatu vanha singeri, joka painaa ainkain 20 kiloa. Mies joutuu aina kantamaan sen keittiön pöydälle, kun en itse jaksa.

Onnittelut, teidän perheessä uudelle koneelle on varmasti käyttöä enemmänkin.

pikkujutut kirjoitti...

Onnea uudelle koneen omistajalle!

Minakin sain pari vuotta sitten tanne koneen ja voin sanoa, etta suoralla ja siksakillakin paasee, jos ei pitkalle niin ainakin eteenpain. :)

Sooloilija kirjoitti...

PupuL, Tuike, Katriina (uudella kuvalla!) ja Pikkujutut, kiitos onnitteluista. Eiköhän se kone surise alkuun aika monena päivänä, alkuinnostuksesta! Heti pitää ainakin lyhentää housujen lahkeet.

tuike kirjoitti...

Hei vaan! Sinullakaan ei ollut sähköpostiosoitetta saatavilla. Miten saan sinuun yhteyden? Saisit sen lahjan.

Ja sit vielä sanon teille, joilla on vanha painava ompelukone, että paino voi olla myös laadun tae. Uusilla kevyillä muovikoneila ei välttämättä ommella läpi elämän. Näin kärjistäen. Ja kuka nykyään ompelee läpi elämän, kysyy joku. Vastaan:ei kukaan, mutta vanhat koneet ei oo välttämättä huonoja.

tuike kirjoitti...

Vielä että toi Amerikkalainen elegia on HYVÄ. Tykkäsin siitä ainakin yhtä paljon kuin Kaikki mitä rakastin -kirjasta

Sooloilija kirjoitti...

Tuike, siis mitä, lahjan? Laita sähköposti osoitteeseen: sooloilijakirjoittaa@gmail.com
Se löytyy tuosta tietoja minusta-kohdasta.
Laitan sinulle sitten oikean nimeni ja osoitteeni.
Tulen pian käymään blogissasi katsomassa, että mistä on tarkalleen kysymys ;D

Olen lukenut Amerikkalaista elegiaa vasta muutaman sivun, mutta heti olen sen imussa..

tuike kirjoitti...

Siis kun olit 10001 vaikka piti olla 10000 :) Että kun lupasin sen lahjan ja sori, en huomannut, että tosiaan sinulla oli e-mail tuolla profiilissa.