keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Lukemista, musiikkia ja köhää


Nyt on iskenyt yskä, sellainen puuskittainen ja kova. Joten kunhan saan käytyä kaupassa, voin kietoutua lukemaan Amerikkalaista elegiaa, kuunnella Dusty Springfieldiä ja hörppiä kuumaa. Iltapäiväksi on luvattu lumimyräkkää, joten ei tarvitse harmitella, ettei pääse ulkoilemaan kevätaurinkoon..


Tässä kuvassa näkyy keittiöni tärkeimmät ainekset tällä hetkellä; sipuleita, oliiviöljyä, hunajaa ja viinietikkaa sekä monivitamiini- ja kalkkitabletit.. Puhun ravinnosta joskus vähän pitempäänkin. Paljon on vielä oppimista lihattoman ruokavalion toteuttamisessa, mutta eteenpäin mennään. Painoa on pudonnut hieman (noin 3,5 kg), tavoitteita on, mutta niiden julkistaminen tuo mukanaan paineita. Makeanhimo on talttumaan päin. Leipominen on silti yksi lempiharrastuksistani, joten kiusauksia tulee eteen koko ajan. Runebergintorttuja en aio huomenna ostaa. Muistan Painonvartija-ajoilta, että yhden kappaleen kalorimäärä huitelee yli 400 kalorissa.

13 kommenttia:

violet kirjoitti...

Samanlainen yskä nyt mullakin.
Pojathan olivat kipeinä viime viikolla, nyt on kai sitten minun vuoroni. Alkoihan tämä jo monta päivää sitten ja jatkuu vaan.
Mietin juuri aamulla: voi kun ei tarttis mennä koululle poikia hakemaan tänään. Ankea, kolea ilma ja tällainen olo..voi voi.

Kerrothan sitten mitä pidit elegiasta?

3,5 kiloa painoa pois on minusta paljon. No, riippuu tietysti mikä oli lähtöpaino;-). Kumminkin varmasti kannustaa kun jotakin tapahtuu.

Paivi kirjoitti...

Kuulostaa kunnioitettavalta pudottaa painoa tuollaisella kunnon dieetillä. Itse menin "helpomman kautta" ja olin pari kuukautta vähähiilihydraattisella (muunneltu Atkins) dieetillä ja sillä lähti ne toivomani kuutisen kiloa. Tuota dieettiä ei vaan voinut kovin pitkään jatkaa - olen sellainen leipähiiri :)

Onneksi kilot ovat kuitenkin jääneet palaamatta! Tsemppiä dieetille :)

Yaelian kirjoitti...

Tsemppiä ruokavalion muutokselle ja laihduttamiselle!Mulla on kohta 2 täysin lihatonta vuotta ja en enään palaisi takaisin lihansyöjäksi(vaikka söinkin vain kanaa/kalkkunaa).Itsellänikin pieneni makeanhimo ,mutta ei kokonaan....
Yskä on kurja juttu,se väsyttää ja vie voimat.Pikaista paranemista!

Sooloilija kirjoitti...

Violet, kiitos tsempeistä yskän suhteen, samaa ajattelin myös minä, että toivottavasti ei tarvitsisi lähteä kuopusta koulusta hakemaan.. Paranemisia sinullekin sinne päin. Kiva lukea Ilona-lehteä tällä viikolla ;D

Paivi, minäkin olen joskus ollut sellaisella muunnellulla atkinsin dieetillä, sillä saa äkkiä painon putoamaan. Minä en pysty elämään ilman leipää ja hiilihydraatteja, proteiineja ilman pystyn kyllä olemaan.. Tai ei tietenkään täysin ilman, mutta ne eivät ole niin tärkeitä.. Hienosti olet saanut kiloja pois!

Yaelian, kyllä tämä nyt tuntuu oikealta suunnalta tämä lihattomuus. Olenkin saanut blogistasi jo paljon ihania ruokaohjeita!

pikkujutut kirjoitti...

Toipumista! Aloitan kolmatta viikkoa flunssaa ja nyt tuli yska kuvioihin. Kaikki mahdolliset oireet on nyt koettu.Toivottavasti omasi menee kevyemmalla versioilla.

Onnittelut myos painon pudotuksesta.

Niin ja se leffa, tuin torkeasti piratismia.En jaksanut odottaa :).

Sari kirjoitti...

No voihan, toivottavasti saat köhän pian kuriin. Mulla on kans ollut koko alkukevään tällaist viheliäistä tukkoisuutta, toivon todella, että jo kohta talttuisi...

Hei, sullahan on lähtenyt lisää painoa! Mä sinnittelen edelleen siinä neljässä kilossa ja pienikin lipsahdus ruokavaliossa näkyy mulla heti. Siis joudun sanomaan EI kaikille ihanille herkuille... :-(

Millainen kirja tuo Amerikkalainen Elegia muuten on? Toivottavasti kirjoitat siitä jotain, kun olet sen lukenut. Mulla ei ole mitään käsitystä, mistä kirja mahtaa kertoa, mutta otsikkona kyllä kiinnostaa, jos siis tuo otsikko ja aihe ovat kiinni toisissaan...

Sooloilija kirjoitti...

Pikkujutut, kiitos.. Minulle käy koko ajan samoin kuin Sarille, jolle tässä samalla kommentoin, että minunkin pitäisi kieltäytyä kokonaan kaikista herkuista, sillä ne näkyvät heti painossa.. On se kumma juttu.

Tuosta Amerikkalaisesta elegiasta kirjoitan jossain vaiheessa, on se niin upean tuntuinen romaani. Polveilee monessa suvussa.. Siinä on aikuiset sisarukset, heidän kuollut isänsä, jonka salaisuuksia sisarukset selvittävät. Taustalla myös 11.9.2001-tapahtumat. Kirja kun tapahtuu New Yorkissa. Jne.

Takakannen tekstissä sanotaan huumaavasti: 'Huuhtelee sydäntä ja aivoja kuin hurja raikastava syysmyrsky'.

Anioni kirjoitti...

paranemisia yskän kanssa! Pojallani on sellainen ollut jo 2,5 viikkoa ja vieläkin aamut ovat kamalia :(

Tsemppiä ruokavalion kanssa, ja olisi kiva kuulla enemmänkin mitä kaikkea toteutat lihattoman aloittelijana.

arleena kirjoitti...

Hyvä kun kerroit nuo Runebergin tortun kalorit, vältän visusti ettei käteni ojennu sen ottamiseen kaupassa.

Pikaista paranemista.

tuike kirjoitti...

Minäkään en tiennyt, että Runebergin tortut on noin tuhteja kalorien suhteen. Hyvä, kun kerroit, saattaa jäädä muutama torttu nyt väliin.

Sooloilija kirjoitti...

Anioni, kiitos, yritän kovasti parannella, mutta yleensä sairastan aina pitkän kaavan kautta. Toivottavasti poikasi olo on näin pitkän sairastamisen jälkeen jo helpottamaan päin.

Lihaton ruokavalio on joskus vähän suppea kun en aina jaksa laittaa kovin monimutkaisia ruokia ja kun joudun tekemään päivässä useat ruuat, koska lapset syövät normaalisti makaroonilaatikot ym.

Arleena ja Tuike, kyllä kai sitä ehkä yhden Runebergin voi syödä. Itse valitsen ennemmin laskiaispullan, ne vain miellyttävät maultaan enemmän..
On sieltä Painonvartijoista jotain jäänyt mieleenkin, vaikkei aina pysyvää laihdutustulosta olekaan jäänyt. Mutta oppia on saatu!

Tuima kirjoitti...

Yritähän parantua! Sirin kirja varmaan pitää hyvää seuraa ja saa huonon olon hetkittäin unohtumaan.

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Tuima. Kirjassa on paljon henkilöitä ja hieman kuumeisena kun lukee niin välillä pitää oikein skarpata, että kenestäs nyt on kyse..