sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Tunnelmia viikonlopulta


Tänään en ole tehnyt paljon mitään. On ollut kuuma ilma ja kummallinen 'preeriatuuli' on puhaltanut. Olen varjossa istunut kahvilla ja syventynyt MeNaiset-lehteen. Tyttäristä nuoremman vein tivoliin luokkakaverinsa kanssa ja vanhempi tytär meni samaan paikkaan omien kavereidensa kanssa. Sain tulla moneksi tunniksi tyhjään kotiin.

Kissaneitimme halusi koko ajan ulos, mutta kun se pääsi ulos, se halusi sisälle. Niinpä se oli tässä asennossa lähes koko ajan ulkona - menossa tai tulossa sisälle. Naapurin pikkupoika kävi hakemassa ensin nuorempaa tytärtä ulos, mutta kun hän ei ollut kotona niin poika kysäisi, että 'no lähteekö Tikke ulos'. Se olikin ensimmäinen kerta kun kissaamme haettiin ulos. Minua hymyilytti.

Kukkia olen ruukkuihin kastellut tänään jo monta kertaa, niin polttavasti on aurinko tänään paistanut. Ostan lisää kukkia heti ensi viikon alusta. Tänään en jaksanut lähteä puutarhalle.

Kirjastosta hain tämän Scandinavian Music Groupin "Palatkaa Pariisiin"-levyn ja olen sitä soittanut kotona yksikseni. Mitä parhainta kesämusiikkia; kuulasta ja kaunista. Terhi Kokkosen ääni tuo mieleen kesän. Jotkut laulut koskettavat todella syvältä. Ne saavat miettimään nuoruuden kesiä, nuoruuden rakkauksia, sydänsuruja, huolettomia kesälomia.. Niitä on hyvä muistella, hyväntahtoisesti hymyillen.

Casablanca-laulun sanat ovat Terhi Kokkosen käsialaa:

' Eilen mietin sinua
niin kuin mietin ennen
Näin Casablancan
näin sen ensimmäisen kerran
Kun valot syttyivät tyhjään teatteriin
huusin:
sota on päättynyt, palatkaa Pariisiin! '


5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Vau teillä on ollut ihan hellettä, kesä alkaakin oikein kunnolla!
Hauska tuo teidän Tikke, kiva että se pääsi ulos lenkille:-) Kivaa loppusunnuntaita Sooloilija!

Kari kirjoitti...

Tänään oli Oulussa ensimmäinen oikea kesäpäivä. Istuimme torilla ja vielä Jumprun patiollakin. Oli kaunis päivä.

noeijoo kirjoitti...

Ihana helle on ollut ja tuuli melkoinen, mutta lämmin. Auringon ansiosta olen ihan läiskikäs naamasta ja käsistä.

Kiva lepopäivä sinulla, tuollaisista minäkin nautin. SMG on soinut mullakin kesämusana, edellinen Hölmö rakkaus tosin vielä. Pari kertaa Oulussa käynyt kuuntelemassa, taitavat taas tulla oisko Qstokkiin? Merijalin rannassa kuulee ihan hyvin musiikin ja voi olla samalla piknikillä. Paitsi että siihen kai aletaan rakentaan.

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, Tikke pääsi vain pihalle, se tykkää oleskella ulkona, ei ollenkaan pidä kävelystä valjaissa. Usein se vain jyrsii ruohoa pihalla. Naapurien lapset käyvät sitä silittelemässä ja se vain kehrää ja on leppoisa. On kyllä unelman kiltti kissa!

Kari, minä istahdin torilla eilen lauantaina illalla. Kyllä oli porukkaa.

Eikka, katsoin, että SMG tulee ainakin Rotuaaripiknikkiin, vai oliko se sittenkin Qstokkiin? Ovat tosi suosittu livebändi! Haluttaisi nähdä, mutta olen aika huono keikoilla kävijä, kun en kuulu niihin eturivin heilujiin. Kuuntelen aina mieluummin musiikkia rauhassa hillumatta.

Ai sinunko kasvot ja kädet meni laikukkaaksi. Minä laitoin otsaan suojakerrointa 25 (kun vahvempaa ei ole). Apteekissa myytiin sk50, joka tarkoitettu kasvoille, ja vieläpä mattapintainen voide, mutta maksoi 21 euroa. Siksi ei heti lähtenyt mukaan.

Paivi kirjoitti...

Helsingissäkin meren tuntumassa tuntui viikonloppuna kesältä ja minäkin sain vähän väriä (sitä punaista sellaista) valkoisiin käsivarsiini ;-) Näistä aurinkoisista päivistä pitää nauttia silloin kun pystyy, sillä ainakin tänne on taas tälle viikolle luvattu sadetta ja viilenevää...