Tänään sain ystävän kylään juuri kun olin hetkeä aiemmin ottanut taatelikakun uunista. Leivon joka joulu yhden taatelikakun, yleensä reilusti ennen joulua, silloin se maistuu parhaimmalta. Ystävä toi kuvassa olevan mielenkiintoisen kauniin joulukukan, joka on mm.oksista punottu, keskellä jäkälällä koristeltu pallo, monivuotinen siis.
Taatelikakusta tuli maukas, mutta parhaimmillaan se on vasta muutaman päivän kuluttua.
Ulkona on pakkasta peräti 14 astetta. Ihan mukava lämmitellä sisällä näin sunnuntai-iltapäivänä.
17 kommenttia:
Kohta alkaa lihomaan blogikierrosten aikaan, kun näitä ihanuuksia tarkastelee. Taatelikakku on ylintä aatelia!
Voin kuvitella miten siun asuntosi onkaan kotoisaakin kotoisampi kakun tuoksuineen. =)))
Taatelikakku on ihana...Onks sulla erityisen hyvää reseptiä?
Yleensä itse laitan kaks kertaa enemmän taateleita kun ohjeessa sanotaan...
täytyypä munkin alkavalla viikolla leivoskella...
Tervetuloa Soolaoilija lukijaksi. Kiitos siitä, että arvostat/olet kiinnostunut vai miten sen sanoisin..Anyway!!
Lepis, olen huomannut samaa: ihania ohjeita ja kuvia on blogeissa näin ennen joulua. Ruokaa, leivonnaisia, viinejä.. niinkuin minullakin ;D
Una, taatelikakku tuoksuu yllättävän voimakkaalta, siis hyvältä kuitenkin.
Hanne, aiemminkin olen aikonut tulla lukijaksi, mutta monta kertaa unohtanut, vaikka olen käynyt lukemassa juttujasi ja katsomassa hienoja kuvia/maalauksiasi.. Hidas olen joissain asioissa.
Taatelikakun ohjeen otin nyt tällä kertaa netistä kun oma ikivanha ohjeeni oli jossain hukkapiilossa. Kahdella kananmunalla, paketillisella taateleita ja reilu puoli desiä kermaa. Unohdin ostaa piimää, sillä Arleenan Kotona-blogissa oli taatelikakun ohje, johon tuli muistaakseni kolmisen desiä piimää.
Tuoreet taatelit ovat ihania ja pehmeitä, ne ihan sulavat suuhun. Niistä tulee vielä ennen joulua juttua ja kuvia tänne..
Mikä ihana kakku ja kuin puuterilunta päällä!
Jouluisen näköistä täällä! Kakku näyttää niin houkuttelevalta, että tekee mieli itsekin kohta pyöräyttää jotakin tuoksumaan. Pidän myös tuosta talvisesta kukasta, mikä lieneekään. Sitä ei tarvitse hävittää joulun jälkeen.
Leena, puuterilumi on mansikan makuista tomusokeria. Jos sen sekoittaa veden kanssa, siitä tulee ihan pinkin väristä!
Katriina, ajattelin vielä ostaa ohutta hopealankaa, jota kiertäisin kimpun ympärille..
Mmm,taatelikakku on herkullista! Taatelit ovat muutenkin herkkua.Kauniin kakun teit ja varmasti maistuikin:-)
Yael, juuri eilen kauppahallissa maistelin tuoreita taateleita Kreikasta, niitä myytiin laatikossa lahjapakkauksessa. Käyn pian ostamassa. Jouluna sitten herkuttelen niillä. Oi ne olivat niin pehmeitä, että ihan sulivat suuhun.
Kyllä tota söis :)
Hyvä idea! Teenkin huomenna taatelikakun.
Hei Sooloilija, annoin sinulle blogitunnustuksen. Käy hakemassa se Päiväkävelyllä!
kiitos, otin palan..
Kari, oleppa hyvä ;D
Eve, leivohan taatelikakku, koko taloon levittyy ihana tuoksu!
Päivi, kiitos tunnustuksesta, ihana juttu!
Hannele, ole hyvä vaan. Teetkö sinä taatelikakkua jouluksi?
Taatelikakku kuuluu minukin joulun odotukseen. Kolmas menossa ja kiloja tulee...;)
Tuike, sinulla jo kolmas kakku. Tämän ensimmäisen lisäksi täytyy kai vielä yksi leipoa.. Ihanaa kakkua on!
Herkullinen taatelikakku. Meillä syötiin molemmat viikonloppuna, kun porukkaa oli paljon. Kehuja sai, leivon jouluksi vielä uudet.
Mukava kukka.
Lähetä kommentti