Tomaatti-vuohenjuustocalzone
(puolikas pellillinen)
*
Pizzataikina:
n. 2dl vettä+puolikas hiivapala
ripaus suolaa, n.½ dl öljyä, vehnäjauhoja
Täyte:
200 g tomaattikastiketta (purkista)
3 rkl pestoa
kourallinen kirsikkatomaatteja paloiteltuna
tuoretta basilikaa
100 g vuohenjuustoa (käytin 12,5%:sta kevyt-vuohenjuustoa)
(lisäsin myös hivenen raastettua 15%:sta Goudaa)
*
Kauli kohonnut taikina pellillisen kokoiseksi,
levitä puolikkaalle alalle tomaattikastike+pesto, murenna juusto päälle, ripottele puolitetut kirsikkatomaatit ja basilikan lehdet viimeiseksi.
Taita pizza kahtia ja painele reunat hyvin yhteen.
Sivele pinta mausteisella pizzaöljyllä (tai kuten minä: sekoitin tavalliseen öljyyn provencale-maustetta).
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa (huom! hieman alhaisempi lämpö kuin normaalipizzassa!)
noin 15-20 minuuttia.
Anna hieman jähtyä ja vetäytyä.
Kasaa pizzan päälle tomaatti-lehtipersiljasalaattia.
*
(kuva valmiista pizzasta lautasella, josta puuttuu se lehtipersiljanippu kun en muistanut sitä kaupasta etsiskellä)
No, minähän muuntelen aina hieman ohjeita. En koskaan muista tuoda kaupasta kaikkia reseptin aineksia. Tomaattikastikkeen sijasta käytin yrttimaustettua tomaattimurskaa, joka kyllä osoittautui hieman liian vetiseksi.
Calzone-pizza on parasta hieman jäähtyneenä, koska jos sitä syö oikein kuumana, täytteet pursuavat puraistessa ulos.. Sekinhän piti testata ;D
(Ja: teinin mielestä tämä oli piirakkaa, joten aiheutin hänelle suuren pettymyksen kun menin aiemmin mainostamaan, että teen pizzaa. Mutta tiedättehän kaavoihin kangistuneet teinit!)
(Alkuperäinen ohje löytyy uusimmasta Kotivinkki-lehdestä)
13 kommenttia:
Vaikuttaa herkulliselta!
Mukavaa viikonloppua!
Tuure, samoin! Tätä kannattaa kokeilla.
ja ps. kaikki teinit eivät ole kaavoihin kangistuneita. Meiltä vain löytyy yksi sellainen ;D
Näyttää herkulliselta! Ja tuo provencale-mauste kruunaa ruoan kuin ruoan...Olen hankkinut sitä tuttavasuhteilla jättipurkin.
Juu, nuoret saattavat olla hyinkin ennakkoluuloisia, kunnes heidät saa ensin jollain jekulla maistamaan 'epäilyksen kohdetta'. Sen jälkeen kyllä maistuu!
Leena, löysin provencale-mausteen pitkästä aikaa uudestaan. Käytin sitä yhteen aikaa purkki-ja pussikaupalla. Joten minunkin on hankittava sitä jättipurkki!
Muistan kuinka itsekin olin nuorena tosi kranttu: sipulia ei saanut olla missään jne.. Nyt vain ihmettelen miten hölmö sitä onkaan ollut! Ja loukannut oman äitinsä keitoksia ihan surutta.
Sooloilija, tiedän sen kyllä :D meillä taas kaavoihin kangistunut on äiti eivätkä teinit ;)
Oih, näyttää tosi hyvältä! To do-listalle heti.
Jonkun kerran pitää kokeilla noinkin ja noilla täytteillä. Eilen tein niistä, mitä kaapista löytyi ja puoleksi syötiin koko pellillinen;)
Nam,nam,tekee mieli.Tosin pitäisi tuollaista vältää kun pitäisi jotenkuten mahtua kevyempiin vaatteisiin...
Nam nam, vesi herahti kielelle!! Palasin juuri lumikenkäilemästä ja nyt ruuanlaittoon, ruokana kyllä ihan arkista tonnikalapastaa =)
Aurinkoista viikonloppua!
Oi juku...tuli nälkä ja
halu!!
En ole pitkään, pitkään aikaan tehnyt pizzaa tai vastaavaa..Ois jo aika...vaiks kokeilla sun reseptiäsi..
Kivaa lauantai-iltaa!!!
Maanantaiaamupäivänä kun tuollaisen näkee... NÄLKÄ! Antakaa mullekin pizzaa heti! ;-)
Mmmmm, good! Niinkuin täällä eräässä ruokamainoksessa sanotaan! Näyttääpi kyllä tosi makoisalta herkulta!
Tytti, Katriina, Jael, Elisa, Hanne, Päivi, Sari:
suosittelen teillekin tätä!
Joskus kun pizzeriassa ja Italiassa olen syönyt calzonea, olen saanut sellaista korkeaksi kohonnutta calzonea. Tässä versiossa kun mausteisella öljyllä voideltiin päältä niin sekin ehkä estää sen kohoamisen..
Lähetä kommentti