perjantai 20. helmikuuta 2009

Perjantai: karkkipäivä ja muuta huttua


Kuvituksena tämän päivän juttuun laitan tämän valokuvaaja Man Rayn näkemyksen taitelija Dora Maarista, joka tunnettiin myös Pablo Picasson muusana ja elämänkumppanina.

Olen vähän pää tyhjänä. Olen nukkunut tosi huonosti viime aikoina. Huolehdin monenlaisista asioista.. Raha-asiat huolettavat, yhtäkkiä ilmestynyt kummallinen ihottuma huolestuttaa, syöminen ja keho mietityttää, sillä paino ei putoa. Minulla ei ole jano koskaan, joten en juo paljonkaan vuorokauden aikana. Tiedän, että pitäisi juoda, mutta en vai saa juoduksi, en edes litraa päivässä. Aineenvaihdunta on niin hidasta, varmaan juomattomuudenkin vuoksi.


Viikko sitten kävin katsomassa Australia-elokuvan. Se oli niin voimakas kokemus, etten ole viikkoon katsonut mitään elokuvaa. Vain tv-sarjoja. Sain vihdoin uuden LIV-kanavankin näkymään kun tein kanavahaun kahdesti, ensimmäisellä kerralla se ei tullut näkyviin. No se kanava osoittautui ihan hutuksi; siinä muutama ohjelma vuorottelee muutaman tunnin välein, aina samalla otsikolla.. Olen nyt katsonut ohjelmaa, jossa brittiläinen malli shoppailee Euroopassa. Hän osti 250 euron pikkutopin, joka oli hänen mielestään huippuhalpa! Olen katsonut kun amerikkalainen nainen paistoi paksuja lettuja, joihin hän laittoi persikan paloja. Olen katsonut kun amerikkalainen nuoripari sisustaa ja remppaa kotiaan. Ja kaikkein pahin on ohjelma, jonka otsikko saa minut lähes oksentamaan ällötyksestä: Miten löytää kunnon mies. Siis haloo, elämme 2000-luvulla! Voi surku mitä soopaa meille syötetään katsottavaksi.


Ainoa mitä Liviltä viitsii katsoa on Ellen DeGeneresin Show, mutta sekin on muuttunut vähän liian railakkaaksi, yleisöä huudatetaan melkein Huuman tapaan. Mutta Ellen on ihana viisikymppinen, raikas, huumorintajuinen, empaattinen ja letkeä. Mutkaton luonnonlapsi. Aina tennarit jalassa.

Tässä samalla juttua kirjoittaessa syön lakupussia. Uusia lakupaloja, joiden täytteenä on Cafe Lattea, suklaata ja Jätskijälkkäriä. Varsinkin kahvinmakuinen laku on aivan ihanaa. Pussien kyljessä on nykyään kalorimäärät: 25 gramman annoksessa on 95 kilokaloria. Mutta entäs kun minä syön kuitenkin koko pussin! Ja pussi painaa 225 g. En viitsi edes laskea.

13 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Nuo samat ohjelmat olen katsonut Liviltä ja melkein oksentanut. Paitsi Ellen DeGenersiä en ole onnistunut näkemään, vaikka se on ainoa, joka kiinnostaa. Se Anna, joka kokkasi, oli kyllä ihailtavan reipas ja teki mielenkiintoista ruokaa.

Ihmettelen aina amerikkalaisissa ohjelmissa ihmisten valtavaa energisyyttä: onko se vain televisiokulttuurin vaatimus vai onko heillä ihan erilainen temperamentti siellä? Missä on meikäläinen raskasmielisyys, hitaus, pohdiskelu, asioitten hautominen ja syyllisten etsiminen? Miten voisi muuttua energiseksi tehopakkaukseksi? Kysyy joku, joka vasta heräsi taas päiväunilta.

Anonyymi kirjoitti...

Sieltähän tulee tuutin täydeltä hiihtoa! Ei tarvitse katsella tuollaisia höpön-höpö ohjelmia ;D

pikkujutut kirjoitti...

Saanko sanoa vastakkaisen kommentin Australia-leffasta? Minusta se oli jotenkin ennalta arvattava elokuva ja sen takia pitkaveteinen. Olin odottanut jotain ...niin jotain muuta.

Jael kirjoitti...

Austalia leffa kiinnostaa. Varmaankin pitää jossain vaiheessa nähdä. Ihottumasi voi olla stressistä johtuvaa.Mullekin tuli joku kumma ihottuma, ja iholääkäri oli niin hyvä, että lähetti minut biopsiaan, nyt odotan sen tuloksia. Ja mullakaan paino ei vaan laske millään, vaikka aineenvaihto onkin nopeaa. Tosin juuri söin kokonaisen Fazerin Sininen suklaalevyn (200gr)jonka sain tuliaisena Suomesta.Tosin en usein sellaista tee, joten ei se ole syynä siihen,ettei paino laske.Kahvilaku kuulostaa mielenkiintoiselta! Tsemppiä sulle Sooloilija!

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, juu pieniltä päiväunilta herättiin täälläkin. Nyt on menossa tällainen kausi..
Uskon, että se pirteys on tv-kulttuurin vaatimus. Katson joskus myös Dr.Philiä ja tykkään hänen rauhallisuudestaan. Siinä ei ole ylipirteää kuin hänen vaimonsa.

Lepis, oi, minua ei talviurheilu kiinnosta yhtään. Tytär katsoo mäkihyppyä kun fanittaa tiettyjä hyppääjiä..

Pikkujutut, olihan se Australia vähän ennalta-arvattavissa ja kuten kirjoituksessani sanoin aiemmin, en pitänyt sen alun komediallisuudesta, mutta loppu oli hyvää, ja visuaalisuus huikeaa!

Yaelian, stressistä tosiaan voi olla iho-oireissa kyse. Ja sitten kun aurinko alkaa enemmän näyttäytyä, tulee taas ne muut iho-oireet eli aurinkoallergia, maksaläiskät ja pisamat. Aina jotain pientä ongelmaa.
Kiitti tsempeistä.

arleena kirjoitti...

Voi ei onko lakupussissa noin paljon kaloreita.
Niin minäkin syön kokonaisen pussin.

Puisto kirjoitti...

Kuules nyt, valitset sieltä ne mukavat ohjelmat, ei kaikkea huttua tarvitse katsoa, sitä nimittäin riittää jos vain haluaa surffata kanavilla.

Katselin tuota kissaneitiänne, aikamoisen suloinen ja pörhökkä tapaus.

noeijoo kirjoitti...

Ihmettelen, miten ala-arvoista ohjelmaa meilel lähetetään, juuri Liviltä,tv5:ltä ja JIMiltä. amerikkalaiset sisustusohjelmat esim. tulevat niin eri maailmasta eikä sovi tänne yhtään. Ja se shoppaileohjelma, huttua. Rahaa palaa.

Lakuja ostin eilen minäkin, kun yritän välttää ruklaata. Uusia lakupusseja onneksi ilmaantuu. Ja miehelle toin IFAa, oletko nähnyt mainoksen.. oli kuulemma hyvää, mutta lanne ei kyllä liikkunut lainkaan, olin pettynyt.

Taru kirjoitti...

Kyllä äidilläkin pitää olla karkkipäivä! Nauti siitä täydesti!

Täällä flunssan kourissa, ääni melkein poissa. SÄngyn pohjalta kaikki näyttää surkeammalta kuin onkaan. Työpaikan löytyminen tuntuu olevan mahdoton tehtävä. Kaikki yrittämäni paikat tarjoavat vastaukseksi vain Ei oota. NO, kaipa se aurinko tuolta vielä kurkistaa, pilven takaa.

Voimia ja + energiaa, hyvää fiilistä sinne toivoen... ps. Muista juoda vettä!!!

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, lakussa on yllättävän paljon kaloreita. Hui, mutta ovat ne ihania, varsinkin täytelakut.

Papi, kissaneiti kiittää kehuista.
Nyt on tullut katsottua paljon tv:tä kun on kaksi viikkoa sairastanut ja puhti ollut poissa. Siksi on tullut kiinnitettyä huomiota näihin huonoihin ohjelmiinkin..

Noeijoo, joo se IFA:n mainos oli vähän pettymys, idea hyvä, mutta toteutus jotenkin kökkö.. Huomaa heti, ettei ole suomalainen mainos. Vai onko? En ole niin tarkkaan katsonut huulisynkkaa..
Silti ajattelin, että pitää ainakin kerran maistaa kyseistä herkkua.

Elisa, flunssaa ja työnhaun toivottomuutta täälläkin ollut. JOten karkkipäivät ovat oikein tervetulleita. Pitää yrittää ostaa kivennäisvesiä, jotta tulisi edes jotain juotua. Talvella ei hanasta tuleva vesi kiinnosta yhtään..

Siksikin olen ollut stressissä; pitkä työttömyys aiheuttaa kovastikin rahahuolia.. Lapset haluaisivat lomalle ja on ikävä sanoa, ettei ole varaa lähteä..

Taru kirjoitti...

Työttömyys on tosi kurja juttu -ja vaikuttaa koko perheeseen, ja ihan oikea ongelma Suomessa tällä hetkellä. Moni ystävänikin on yllättynyt kun kertoo, että työpaikkoja EI kertakaikkiaan ole nyt tarjolla, ihan muutamia hassuja vain, (moni ei tajua tätä). Ja niihinkin on sitten kauheasti tunkua.

Tsemppiä ja voimia! Asioilla on tapana järjestyä.... pitää yrittää uskoa siihen.

titu kirjoitti...

Australia pitäisi käydä katsomassa, jospa saisi aikaiseksi ensiviikolla. Hyvä, jos odotettavissa on visuaalinen hurmos :)

Olen itsekin ihmetellyt näitä päiväunien määrää, nyt kun ei ole pakko mitään tehdä. Vaikka kuinka yritän pitää itsellä jonkinlaisen rutiinin yllä -niin rutiiniksi on näköjään tulleet päiväunet. Pitäisi vain pitää sopivissa rajoissa, ettei tainnuta kokonaan... minulla siis.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, kiitos tsempeistä. Kyllä ne asiat järjestyvät jossain vaiheessa. Muuttaisin ehkä ulkomaille jos ei olisi lapsia, mutta nyt on sellainen tilanne, ettei voi muuttaa mihinkään. Lapset muuten määräävät elämää tosi paljon. Sitä ei tule ajatelleeksi kun vauvakuumeen kourissa on alle kolmikymppisenä..

RitaHelinä, päiväunista tulee helposti rutiinia. Minulla meni vuosia, etten koskaan tarvinnut päiväunia, mutta nyt kun olen kotioloissa.. Usein parhaimmat unet tulee Pikkukakkosen aikana. Lapsi katsoo sen ja minä uinun vieressä..